اخبار

۱۳۹۶/۰۸/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۹۶۰۲
اخبار

توصیه‌هایی برای خرید زمین و ویلا

در حالی که تبلیغات گسترده‌یی برای خرید و فروش زمین و ویلاهای مختلف در مناطق مختلف کشور به‌ویژه استان‌های شمالی و تهران بین مردم دست به دست می‌شود، مسوولان سازمان امور اراضی تاکید دارند که باید قبل از خرید زمین و ویلا به سامانه‌های تلفنی این سازمان، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و دیگر دستگاه‌های متولی مراجعه کرد تا از قانونی بودن و صحت زمین مربوطه مطلع شد.

مدت‌هاست که تبلیغات گسترده‌یی برای خرید و فروش انواع زمین و ویلا در خوش آب و هواترین مناطق کشور به ویژه مناطق شمالی صورت می‌گیرد و نه تنها در شبکه‌های مجازی بین مردم دست به دست می‌شود، بلکه از طریق پیامک، رسانه‌های مختلف از سایت‌ها و روزنامه‌ها تا معابر شهری، پیشنهادات اغوا‌کننده‌یی به مردم داده می‌شود، اما بعضا شاهد هستیم که مردم با سرمایه‌گذاری برای خرید زمین یا ویلا یا حتی سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ‌تر با مشکلات عدیده «پدیده شاندیز»  مواجه شده‌اند که نه تنها همه رویاهایشان بر باد رفته، بلکه سال‌هاست منتظر بازگشت اصل پول خود هستند که با هزار امید و آرزو سرمایه‌گذاری کرده بودند.

در این‌باره علیرضا اورنگی رییس سازمان امور اراضی کشور به ایسنا گفت: مردم پیش از سرمایه‌گذاری در چنین پروژه‌هایی باید از همه دستگاه‌های حاکمیتی متولی از جمله سازمان امور اراضی، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و... استعلام‌های لازم را دریافت کنند تا سرمایه‌هایشان هدر نرود.

به گفته وی، یکی از راهکارهایی که به راحتی در دسترس مردم قرار دارد سامانه تلفنی ۱۳۱ سازمان امور اراضی و سامانه تلفنی ۱۵۰۴ سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری است که می‌توانند با آنها تماس بگیرند و از طریق کارشناسان مربوطه اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنند تا زمینی که می‌خرند جزو منابع طبیعی یا اراضی کشاورزی غیر قابل کاربری و... نباشد.

همچنین فرید سیدی‌نژاد معاون سازمان امور اراضی نیز در این باره اظهار کرد: مردم باید قبل از خرید زمین یا ویلا در چنین مناطقی ضمن تحقیق و پرس‌وجو با چشمانی باز تصمیم بگیرند و در وهله نخست موقعیت مکانی و پلاک آن قطعه زمین یا ویلا را استخراج کنند و از طریق دستگاه‌های متولی مانند سازمان امور اراضی، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و غیره استعلام‌های خود را بگیرند، چرا که حداقل شرایطی که می‌تواند یک نفر را نسبت به قانونی بودن یا ارتکاب تخلف در آن زمین یا ویلا مطمئن کند، داشتن مجوز تغییر کاربری و پروانه ساخت است.

وی با بیان اینکه دستگاه‌هایی مانند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور، بخشداری، شهرداری و غیره می‌توانند مجوز داشتن یا نداشتن یک زمین یا ویلا را برای واگذاری، تغییر کاربری و ساخت و ساز تایید کنند، افزود: مردم باید به خود و مسوولان کمک کنند وقتی به عنوان مثال زمینی را در یک باغ خریداری کنند ابتدا باید ببینند که این باغ تفکیک و تقسیم شده است یا خیر. ثانیا درباره مجوز داشتن یا نداشتن آن بیشتر تحقیق کنند، چرا که تفکیک یک باغ نه تنها هزینه‌های مواصلاتی و سکونتگاهی بالایی برای خریدار دارد، بلکه به تولید ملی آسیب می‌رساند.

معاون سازمان امور اراضی تصریح کرد: در شهریور امسال دولت مصوبه‌یی گذارند که براساس آن دستگاه‌های متولی از وزارت راه و شهرسازی تا سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید نسبت به شناسایی و تصویب اجرای طرح‌های گردشگری در مناطق مستعد برای راه‌اندازی شهرک‌ها و دهکده‌های گردشگری اقدام کند که البته از اراضی مستعد دولتی و ملی است.

 

افزایش قیمت گوشی حباب است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد که اجرای طرح رجیستری نباید باعث افزایش قیمت برای مصرف‌کننده نهایی شود.

محمدجواد آذری جهرمی در صفحه اینستاکرام خود نوشت: «همزمان با اجرای فاز نخست طرح رجیستری که صرفا به پایش تلفن‌های همراه موجود در شبکه می‌پردازد، شاهد سوءاستفاده و فضاسازی عده‌یی از فرصت‌طلبان در بازار تلفن همراه بودیم.

هموطنان محترم توجه داشته باشند که طرح رجیستری تاکنون هیچ هزینه‌یی برای بازار تلفن همراه نداشته و نباید ریال اضافه‌یی بیش از ارزش واقعی گوشی به فرصت‌طلبان پرداخت نمایند. از سویی نظام عرضه و تقاضا نیز تغییری نکرده است.

هر چند در این باره نقش دستگاه‌های نظارتی در کنترل و نظارت بر بازار بسیار حائز اهمیت است اما بهترین پاسخ به این موضوع، عدم خرید گوشی برای تنظیم بازار عرضه و تقاضا به نفع مشتری است.

تاکید می‌کنم اجرای طرح رجیستری نباید باعث افزایش قیمت برای مصرف‌کننده نهایی شود.

پ. ن: ضمن تشکر از برادران صدا و سیما، انتظار بود ضمن انعکاس اشکال به وجود آمده، به اینکه این موضوع حباب بی‌جا است اشاره می‌کردند. نحوه پخش گزارش، توزیع شک حباب قیمتی در جامعه را رقم خواهد زد. اگر قاچاق بد است و قاچاقچی دزد و این شرایط ضد اقتصاد مقاومتی، بایستی همه با هم در برابر آنها یکپارچه عمل کنیم.»