اخبار
حمایت ویژه از پیامرسانهای داخلی
گروه دانش و فن| وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: رفع موانع رشد شبکههای پیام رسان ایرانی در دستور کار قرار گرفت.
محمدجواد آذری جهرمی با انتشار توییتی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توییتر، گفت: براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، شبکههای پیام رسان موبایلی که در داخل کشور فعال هستند، مورد حمایت ویژه قرار خواهند گرفت. وی تاکید کرد: رفع موانع رشد این صنعت، در دستور کار قرار گرفته است. سیاست دولت در حمایت از شبکههای اجتماعی و پیام رسانهای داخلی و نداشتن سهمی از بازار کشور، با وجود اشباع بازار به دست شبکههای موبایلی خارجی، مورد انتقاد کارشناسان است.
ممنوعیت بازدید ایرانیان از کنگره جهانی بارسلونا
فارس| انجمن جهانی موبایل که از چندی پیش خدمات خود به ایران را قطع کرده و ایران را تحریم کرده بود، حالا از ثبتنام ایرانیان برای بازدید از کنگره جهانی موبایل در بارسلونا ممانعت میکند.
این در حالی است که در شهریورماه خبر تحریم ایران از سوی این انجمن اعلام شد اما وزیر ارتباطات بدون رد یا تایید این خبر آن را غیردقیق خواند. با اینحال بعد از آن خبر از مذاکره مقامات ایرانی با انجمن جهانی موبایل برای رفع تحریم رسید. سال گذشته محمود واعظی وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات به دعوت رسمی مدیر کنگره جهانی موبایل (GSMA) در این کنگره شرکت کرده بود. انجمن جهانی موبایل هماهنگیهای بینالمللی در حوزه موبایل را انجام میدهد.
انتشار باجافزاری در تلگرام
ماهر| باجافزاری در حال گسترش است که از طریق برنامهها و کانالهای تلگرام منتشر میشود و لازم است کاربران در صورت مشاهده این برنامهها از دانلود و نصب آنها خودداری کنند.
باجافزار اندرویدی جدیدی که گونهیی از باجافزار ایرانی-روسی زئوس به حساب میآید با سرعت بالایی در حال گسترش در پیامرسان تلگرام و وبسایتهاست. تاکنون نسخه اولیه این بدافزار منتشر شده است که در آن عبارت رمز درخواستی در کد قرار گرفته است و میتوان آن را با تحلیل کد به دست آورد. نبود نظارت درست بهرروی کانالها و برنامههای منتشر شده در تلگرام باعث به وجود آمدن بازارهای سیاهی شده است که بدافزارهای مختلف از هکرهای روسی خریداری شده و با کمی تغییر در شکل آن و ترجمه برخی عبارات به فارسی بطور عمومی تحت عناوینی فریبنده منتشر میشوند. باج افزار موردنظر نیز، که خود را نوعی از باجافزار زئوس معرفی کرده، در کانالهای تلگرامی در حال فعالیت است. براساس تحقیقات منتشر شده در وبسایت مرکز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای رایانهای)، کانالها و گروههایی ایجاد شده است که در آنها بدافزارها به فروش میرسند. رایجترین این برنامهها، بدافزارهای روسی هستند که کد آنها به افراد مختلف فروخته میشود و آنها نیز با داشتن اندک دانش برنامهنویسی قادرند برنامه را تغییر داده و به صورت بدافزار ایرانی، تحت عناوین مختلفی از کاربران سوءاستفاده کنند.
کاربران اندروید رکورد زدند
اندروید هدلاین| کاربران در تابستان امسال از لحاظ صرف بیشترین زمان و هزینه برای کار با برنامه اندرویدی، توانستند رکورد سالهای گذشته را بشکنند.
شرکت تحلیل کارکرد اپلیکیشن موسوم به App Annie در آخرین گزارش شاخص بازار خود اعلام کرده است که در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۷ یعنی در تابستان سال جاری میلادی، کاربران حدودا زمان خود را به میزان ۳۲۵ میلیارد ساعت، صرف دانلود و کار کردن با اپلیکیشنهای اندرویدی کردهاند. این رقم حاکی از آن است که اپلیکیشنهای کاربردی سیستم عامل اندروید حدود ۴۰ درصد رشد داشتهاند و انتظار میرود این رقم همچنان در ادامه سال جاری حفظ شود.
این شرکت همچنین برآورد میکند که فروشگاههای اینترنتی پلی استور گوگل و اپ استور اپل تا سال ۲۰۲۱ به مرز ۲۴۰ میلیارد دانلود نزدیک خواهند شد. تحلیلگران انتظار دارند کاربران ظرف چهار سال آینده بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار پول صرف دانلود و نصب برنامهها و اپلیکیشنهای موبایلی کنند. میزان دانلود اپلیکیشنهای اندرویدی در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، ۱۲۵ درصد رشد داشته است و این در حالی است که میزان دانلود اپلیکیشنهای سیستم عامل iOS، در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، دارای رشد ۱۱۵ درصدی بوده است. این آمار و ارقام نشان میدهند که کاربران اندرویدی در دانلود و استفاده از اپلیکیشنهای مطابق با سیستم عامل گوشی خود، از کاربران گوشیهای با سیستم عامل iOS سبقت گرفتهاند. هندوستان به عنوان یکی از کشورهای پرجمعیت در جهان، یکی از عوامل تاثیرگزار در افزایش رشد دانلود برنامهها و اپلیکیشنهای اندرویدی محسوب میشود. به گونهیی که این رقم در ۱۲ ماه گذشته در کشورهای جنوب آسیا دو برابر شده است.
انگلیس حمله سایبری «واناکرای» را به کره شمالی نسبت داد
فارس| دولت انگلیس کره شمالی را به دلیل حمله سایبری واناکرای که یکسوم از بیمارستانهای انگلیس را تحت تاثیر قرار داد، متهم کرد.
بن والاس وزیر امنیت انگلیس در این زمینه میگوید: ما معتقدیم که این حمله از سوی یک کشور خارجی اتفاق افتاده است. کره شمالی کشوری است که در این حمله جهانی شرکت داشته است و دولت با احتمال زیادی در این مورد اطمینان دارد. حمله گسترده باجافزار واناکرای بیش از ۳۰۰ هزار رایانه را در ۱۵۰ کشور تحت تاثیر قرار داد، از جمله خدمات سلامت ملی انگلیس، شرکت اعتبارسنجی امریکایی فدکس و کارخانه خودروسازی هوندا. باجافزار مذکور برای پخش شدن از یک کد اکسپلویت متعلق به آژانس امنیت ملی امریکا به نام EternalBlue استفاده میکرد که مدتی پیش توسط گروه shadowbrokers منتشر شده بود. این کد اکسپلویت از یک آسیبپذیری در سرویس SMB سیستمهای عامل ویندوز با شناسه
MS17-010 استفاده میکرد.