20 سیاره در خارج از منظومه شمسی مستعد حیات
دیلیمیل بررسی دادههای تلسکوپ فضایی «کپلر» حاکی از کشف 20 سیاره مشابه زمین است که بعضی از آنها استعداد بالایی در داشتن حیات دارند. این سیارات به همراه چندین سیاره فراخورشیدی دیگر به دور ستارههای میزبان خود میگردند که در مواردی دارای مشابهت با خورشید هستند. نکته جالب توجه در رابطه با یکی از این سیارات به نام «KOI-7923.01» این است که در مقایسه با زمین تنها سه درصد جرم کمتری دارد و هر 395 روز یک بار به دور ستاره میزبان خود میگردد. «جف کافلین» (Jeff Coughlin) یکی از محققان سازمان فضایی امریکا (ناسا) در تیم تلسکوپ کپلر گفت: اگر قرار باشد زمانی یکی از سیارات فراخورشیدی برای سفر انتخاب شوند، این سیاره میتواند کاندیدای بسیار خوبی باشد. این سیاره به دلیل فاصله خود با ستاره میزبانش و همچنین سردتر بودن این ستاره، دمای پایینی دارد و تقریبا سراسر آن پوشیده از برف و یخ است و محققان وضعیت اقلیمی آن را مشابه با مناطق قطبی زمین موسوم به «توندرا» میدانند اما همچنان شرایط آن به گونهیی است که بتوان به وجود آب مایع در آنها امید بالایی داشت. محققان ناسا در توضیح یافتههای کپلر اعلام کردهاند که از 8054 جسم فضایی رصد شده از سوی کپلر، 4034 مورد احتمالا سیاره هستند که دوره گردش آنها به دور ستارههایشان بین 6 ساعت تا 632 روز طول میکشد و تا به حال 2300 مورد از این سیارات احتمالی تایید شدهاند. در این بین 219 مورد جدید هستند که دو سامانه ستارهیی نیز در آنها به چشم میخورند که بیش از 10 سیاره مشابه زمین و احتمالا دارای حیات نیز در آنها دیده میشود.
چندی پیش فضاپیمای کپلر موفق شده بود 219 سیاره فراخورشیدی احتمالی و 10 سیاره با احتمال قابل سکونت بودن بالا شناسایی کند. ماموریت تلسکوپ از سال 2009 آغاز شده است و مهمترین هدف آن شناسایی سیارات فراخورشیدی است.
«ماموریت کپلر» برای اینکار درخشندگی 100 هزار ستاره را بررسی میکند تا نشانهیی از کاهش درخشندگی اثر گذار سیارهیی بیابد. این ماموریت به نام ستارهشناس آلمانی یوهانس کپلر نامگذاری شده است. در سال ۲۰۱۳، ستارهشناسان ماموریت کپلر اعلام کردند، سیارهیی همانند زمین موجود است که احتمالا قابل سکونت است. دانشمندان میگویند این سیاره که به اسم «کپلر ۶۹سی» نامیده شده است همانند سیارههای سامانه خورشیدی در مداری ویژه پیرامون ستارهیی میچرخد. این سیاره یکی از نخستین نامزدهای احتمالی داشتن زندگی فرازمینی در خود است که انسان از وجود آن آگاهی پیدا کرده است. آخرین جمعبندیها نشان میدهد که یک پنجم ستارههای موجود در کهکشان راه شیری، قد و قواره و مشخصات نزدیک به خورشیدِ منظومه شمسی ما را دارا هستند. با یک حساب سرانگشتی رقمی بالاتر از ۱۰ میلیارد ستاره شبیه خورشید در کهکشان ما وجود دارند که ممکن است سیارههای مشابه زمین داشته باشند.