ایرانشهر
محدودیت در پروازهای بغداد با اعتصاب کارکنان برج مراقبت
درحالی که طی دو سه روز گذشته به علت گرد و غبار و کاهش شدید عمق دید در بغداد، پروازها به فرودگاه این شهر با مشکلاتی همراه بود، خبرها حاکی از آن است که از این پس پروازها به این شهر به علت اعتصاب کارکنان برج مراقبت این فرودگاه با محدودیتهایی همراه شده است.
مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی با اشاره به اعتصاب کارکنان برج مراقبت فرودگاه بغداد بیان کرد: درحال حاضر همه پروازهای ایران به بغداد درحال انجام است اما ممکن است این اعتصاب موجب بروز محدودیتهایی در پروازهای بغداد شود. رضا جعفرزاده در گفتوگو با فارس بیان کرد: درحال حاضر در فرودگاههای بغداد و نجف از نظر گردوغبار و دید مشکلی وجود ندارد و پروازها انجام میشود.
شنیدهها حاکی از آن است که فرودگاه بغداد به دلیل اعتصاب کارکنان برج مراقبت با مشکل مواجه شده است و مسوولان این فرودگاه درحال مذاکره با اعتصابکنندگان برای از سرگیری کار هستند. براساس اعلام رسانههای عراقی کارکنان برج مراقبت عراق به دلیل مطالبات مالی از مسوولانشان دست به اعتصاب زدهاند. به گفته این رسانهها پروازهای فرودگاه بغداد به حالت تعلیق درآمده است.
ازبکستان به دنبال دسترسی ریلی به ایران
عبدالباری صدیقی، معاون رییس سازمان راه آهن افغانستان گفت: ازبکستان علاقهمند به کمک به افغانستان برای احداث یک خط ریلی است تا ازبکستان را به صورت مستقیم به ایران متصل کند.
به گزارش تسنیم، او گفت: مستقیمترین مسیر اتصال ازبکستان به ایران از طریق افغانستان است. صدیقی افزود: این خط ریلی در یک طرف از نیباباد در مزار شریف تا هرات و از طرف دیگر تا قندوز کشیده میشود و ازبکستان میتواند از طریق این خط ریلی به راه آهن افغانستان مرتبط شود. سازمان راه آهن افغانستان اعلام کرده که با برقراری یک شبکه حمل و نقل شمال- غرب، مبادلات تجاری میان کشورهای ایران، تاجیکستان، قرقیزستان و چین افزایش مییابد و روابط تجاری میان افغانستان و ازبکستان نیز رشد میکند. براساس این طرح، خط ریلی از مزار شریف در استان بلخ و با عبور از 4 استان به هرات میرسد و به گفته صدیقی، یک خط اصلی و چند خط فرعی قرار است احداث شود. در همین حال، اتاق بازرگانی و صنایع افغانستان هم تایید کرده که در آینده نزدیک موافقتنامههای تجاری و ترانزیتیای بین مقامات ارشد افغانستان و ازبکستان به امضا خواهد رسید.
شرط بازگشایی پایانه مرزی خسروی
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهیی گفت: مهمترین مساله مرز خسروی بحث امنیت در داخل خاک عراق است و باز شدن این مرز منوط بر تامین امنیت زائران و اعلام آن به طرف ایرانی است.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، داوود کشاورزیان افزود: مقرر شده بود که روز گذشته فعالیت مرز آغاز شود اما به هر دلیلی تاکنون این فعالیت آغاز نشده و امیدواریم دولت عراق بتواند امنیت این محور ا فراهم کند. عزم جدی وجود دارد تا بتوانند مسیر را امن کنند تا از این مرز برای زائران اربعین استفاده شود.
معاون وزیر راهوشهرسازی درباره زمان آغاز فعالیت دوباره مرز خسروی اظهار کرد: نمیتوانیم پیشبینی خاصی داشته باشیم زیرا واقعیت امر این است که از آن سوی مرز اطلاعاتی ندارم و منتظر هستیم تا از طرف عراقیها امنیت مرز اعلام شود. به گفته او سازمان راهداری وظایف خود را در این پایانه به لحاظ امکاناتی که باید در پایانه و پارکینگها باشد و مسیر دسترسی از سمت قصرشیرین به خسروی انجام داده است.
کشاورزیان بیان کرد: اگر مرز خسروی باز نشود، بار ترافیکی آن بین مرزهای موجود تقسیم میشود.
اختصاص ۸۳ قطار برای جابهجایی زائران اربعین
مدیرعامل رجا از اختصاص ۴۴هزار صندلی در ۸۳ قطار برای جابهجایی مسافران اربعین خبر داد.
به گزارش فارس، محمد رجبی اعلام کرد: با وجود مشکلاتی که در حوزه تامین ناوگان با آن مواجه بودهایم، تلاش شد همه ظرفیت ممکن برای سفرهای اربعین به زائران حسینی اختصاص یابد.
به گفته او، قطارهای شرکت رجا در مسیرهای مشهد به اهواز، تهران به اهواز و قم به خرمشهر فعالیت میکنند همچنین در مسیر خرمشهر به شلمچه هم ریل باس در نظر گرفته شده که در طول این ایام مسافران را جابهجا میکند. مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا با بیان اینکه ظرفیت ناوگان از میزان تقاضا در سفرهای اربعین پایینتر است، تصریح کرد: با این وجود تلاش شده که با اختصاص برخی قطارها و جایگزین کردن قطارهایی از مسیرهای کم تقاضا به مسیرهای محوری سفر اربعین، جابهجایی زائران تسهیل شود. رجبی با اشاره به طرح اتصال ریلی ایران به عراق در آینده نزدیک بیان کرد: در صورتی که این موضوع ممکن شود، رجا همانطور که پیش از این در مسیرهای بینالمللی دمشق و استانبول فعالیت میکرد برای سفرهای ریلی عراق نیز برنامهریزی میکند.