آخرین وضعیت اختلافات گمرک و سازمان اموال تملیکی
رییس سازمان اموال تملیکی گفت: با توافقاتی که با گمرک صورت گرفته و برقرار شدن سامانه برخط میان گمرک و سازمان اموال تملیکی، توقف طولانی مدت کالاها در انبارها ساماندهی شده و اکنون ظرف حداکثر 90 روز تعیین تکلیف صورت میگیرد.
جمشید قسوریانجهرمی در گفتوگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت اختلافنظر گمرک و سازمان اموال تملیکی درباره خودروهای لوکس اظهار کرد: در این موضوع اختلاف سلیقهیی حادث شد که در حال بررسی و حل و فصل شدن است. در بحث خودرو دو موضوع وجود دارد و همواره با هم اشتباه گرفته میشوند. ابتدا خودروهای متروکه که این خودروها به جای خودرو قاچاق اشتباه گرفته میشوند و خلط مبحثی صورت میگیرد در حالی که این دو گروه خودرو با هم متفاوت هستند و به یک شکل واحد تعیین تکلیف نمیشوند. او اضافه کرد: اکنون با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جلسات مشترکی برگزار کردهایم که در آنها وضعیت خودروهای 2500سیسی در حال بررسی است و مباحث قانونی آنها بررسی میشود و مباحث کلان هم در دست مطالعه است و در ظرف دو هفته آینده وضعیت رسیدگی به این خودروها نهایی خواهد شد. جهرمی در پاسخ به اینکه چرا مدتی است که انهدام کالاهای توقیف شده انجام نمیشود، گفت: ما طبق قانون موظفیم که برخی کالاها را انهدام کنیم و در صورتی که قانون تکلیف کند، انهدام صورت میگیرد. او درباره آخرین تصمیمات در خصوص صادرات کالاهای قاچاق گفت: کالاهایی که در کشور قابلیت فروش ندارند باید صادر شده و به چرخه تجارت باز گردند و ارز از کشور خارج شده آنها نیز باز خواهد گشت. دنبال آن هستیم که موانع فروش بر سر راه خود را برداریم. ما باید بتوانیم هم در زمینه قیمت و هم درباره برخی شرایط دیگر خود را با وضعیت تطبیق داده تا بتوانیم کالاهای توقیف شده را به خارج از کشور منتقل کنیم. اکنون پروسه نهایی در حال طی شدن است و انشاءالله ظرف دو، سه هفته آینده مشخص خواهد شد که صادرات کالاها به چه صورت انجام خواهد شد. او در پاسخ به این سوال که گفته شده سازمان اموال تملیکی برای صادر کردن برخی کالاها مشکل مشتری دارد، گفت: خیر، ما برای کالاهای صادراتی خود مشتریان و متقاضیانی داریم که در صورت نهایی شدن پروسههای مربوطه فروش کالای قاچاق به قصد صادرات به آنها کالاهایمان را خواهیم فروخت. جهرمی درباره توافق با سازمان غذا و دارو و استاندارد جهت بررسی کالاهای مصرفی توقیف شده، گفت: این توافق برقرار است و این دو سازمان کالاها را بررسی میکنند و در صورت تایید صحت و سلامت آنها برای صادرات اقدام میشود و در شرایطی نیز ممکن است قابلیت مصرف داخلی داشته باشند و در این صورت میتوان از آنها برای مصارف داخلی استفاده کرد. رییس سازمان اموال تملیکی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که درباره مشکل ماندگاری کالاها در انبار چه اقدامی صورت گرفته است، گفت: با کمک گمرک این موضوع بررسی شده و با سرعت لازم در حال پیگیری است. اکنون تقریبا 90روز برای تعیین تکلیف کالاها زمان گذاشتهایم که کمک بسیاری میکند و اینکه کالاها زودتر به مسیر خود بروند. این در حالی است که قبلا باید منتظر میماندیم تا کالاها از سمت گمرک بررسی شده و سپس به سازمان ما منتقل شوند. در اقدام اخیری که صورت گرفته است ما به صورت برخط با گمرک در ارتباطیم و کالاهایی که متروکه میشوند بلافاصله به ما اعلام میشوند. در بعضی از گمرکات از جمله هرمزگان که پایلوت کردهایم دفتر خود را در گمرک مستقر کردهایم و این همکاری منجر به آن شده که نیروهای ما در گمرک مستقر شوند و در نتیجه سریعا به امور رسیدگی میشود.
جهرمی درباره امضای تفاهمنامه با گمرک سخن گفت و اعلام کرد: با همکاری که با گمرک داریم بخشی از انبارهای گمرک در اختیار ما قرار گرفته است و ما کالاهای خود را آنجا نگه میداریم تا تعیین تکلیف صورت گیرد.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که سازمان اموال تملیکی اقدام به ایجاد شعباتی در شهرهای مختلف میکند در حالی که مشخص نیست که آیا به همان اندازه برای کشور درآمدزایی دارد، گفت: در نظر داشته باشید که درآمد ما وابسته به شرایط کشور است. باید ببینیم که در چه شرایطی درآمد سازمان اموال تملیکی بالا میرود. اگر تشخیص بدهیم نمیتوانیم در منطقهیی کسب درآمد کنیم، تشکیلاتی ایجاد نمیکنیم. دو رییس سازمان اموال تملیکی در پاسخ به این سوال که شنیده شده در سمنان نیز قرار است شعبهیی ایجاد شود، اظهار کرد: خیر، چنین نیست. باید ببینیم که این قرارها به انجام رسیده یا خیر که در این مورد به انجام نرسیده است. موضوع قاچاق با اقتصاد کشور رقابت میکند و ما وظیفه داریم با قاچاق برخورد قاطعانه داشته باشیم ولی برنامه ما نیز آن است که تا جای ممکن از ظرفیت مراکزی که در استانهای مختلف داریم، استفاده کنیم مثلا اگر استانهایی در مسیر ترانزیت کالا قرار گرفتند و معتقدند که میشود از همانجا کنترلهای لازم صورت گیرد ما اقدام به زدن شعبهیی از سازمان اموال تملیکی در استانهای مجاور نمیکنیم و سعی میکنیم که از همان شعبات موجود برای پیشبرد امور بهره ببریم و به این ترتیب حداقل هزینه و حداکثر بهرهوری را داشته باشیم.