سرمایهگذاری ۵ میلیارد دلاری ترکیه در انرژی بادی
گروه انرژی|
ترکیه تا پایان امسال ۵میلیارد دلار سرمایهگذاری برق بادی خواهد داشت. با این سرمایهگذاریها قرار است تا ظرفیت تولید یکگیگاوات برق بادی در قالب پروژه منطقه منبع انرژی تجدیدپذیر ترکیه (موسوم به یکا) و ۳ گیگاوات هم به وسیله شرکتکنندگان در مناقصههای انجام شده، به ظرفیت تولید کنونی برق بادی ترکیه افزوده شود.
مصطفی سردارآتاسون رییس انجمن انرژی بادی ترکیه در مصاحبه با خبرگزاری آنادولو گفت: ظرفیت نصب شده انرژی ترکیه به وسیله پروژههای جاری و مناقصههای برنامهریزی شده (که تا انتهای دسامبر نهایی خواهند شد) افزایش مییابد.
آتاسون اضافه کرد: مناقصه بعدی برای توسعه ظرفیت تولید ۲۱۳۰مگاوات برق بادی برگزار خواهد شد. فرصت شرکت در این مناقصه ۵ روز خواهد بود و از ۲۵دسامبر شروع میشود تا برق مورد نیاز مصرفکنندگان ترک را با قیمتهای رقابتی فراهم کند.
وی توضیح داد که هر یک از این پروژهها (جاری) حدود ۳
تا ۴ سال برای تکمیل شدن نیاز دارند و پس از آن است که پروژهها به بهرهبرداری خواهند رسید و مصرفکنندگان از آنها بهرهمند خواهند شد. آتاسون ادامه داد: «این پروژهها بسیار برجسته هستند اما ترکیه میتواند عملکرد بسیار بهتری داشته باشد. » وی تاکید کرد که ترکیه میتواند تا انتهای سال جاری میلادی به ۷گیگاوات ظرفیت نصب شده برسد. رییس انجمن انرژی بادی ترکیه با بیان آنکه پتانسیل تولید برق از انرژی بادی ترکیه دوبرابر ظرفیت تولید نصب شده کنونی است، خواهان ادامه سرمایهگذاریها برای رسیدن به پتانسیل تولید برق از باد کشور خود شد. هیاتمدیره سازمان مطالعات انرژیهای تجدیدپذیر ترکیه، پتانسیل تولید برق از باد این کشور را حتی فراتر از برآورد آتاسون دانسته و آن را معادل ۴۸گیگاوات (در مقابل ۱۱گیگاوات ظرفیت نصب شده کنونی) بیان میکند. براساس گزارش این سازمان، رقم ۴۸گیگاوات پتانسیل تولید برق از انرژی باد در ترکیه براساس محدودیتهای فنی و اقتصادی برآورد شده است.
در هر صورت پیشرفت در پروژههای افزایش ظرفیت تولید برق از انرژی بادی در ترکیه به چشم میخورد و به گفته آتاسون، نواحی نزدیک به دریای اژه و دریای مرمره بیشترین افزایش ظرفیت تولید برق بادی را تجربه خواهند کرد. ترکیه از بزرگترین بازارهای بادهای فراساحلی اروپاست.
در حال حاضر ترکیه ۱۱گیگاوات ظرفیت نیروی بادی دارد و افزایش ظرفیت انرژی بادی به ۲۰ گیگاوات تا سال ۲۰۲۳ را هدفگذاری کرده است. دولت ترکیه درصدد است که کل ظرفیت نصب شده تولید برق خود را به ۱۰۰ گیگاوات در سال ۲۰۲۳ برساند.
چند ماه پیش و در دوره ۳ روزه ۲۱ ژوئن تا ۲۳ ژوئن، مناقصههایی برای واگذاری پروژههای توسعه ظرفیت تولید برق بادی این کشور برگزار شد. در آن دوره از مناقصهها، ۲۰۰ شرکت انرژی برای کسب مجوز ۷۱۰ مگاوات پروژه توسعهیی برق بادی در سراسر ترکیه به رقابت پرداختند. در آن زمان، شرکت انتقال برق ترکیه در دفتر مرکزی خود در آنکارا، برندگان مناقصه را اعلام کرد.
سال گذشته نیز دولت ترکیه یک مدل منطقه منبع انرژی تجدیدپذیر را رونمایی کرد و تحت این مدل، در ماه آگوست امسال کنسرسیومی به ریاست زیمنس آلمان را به عنوان برنده مناقصه ساخت یک نیروگاه بادی ۱۰۰۰ مگاواتی انتخاب کرد. قیمت پیشنهادی آنها برای هر کیلووات ساعت برق تولیدی، ۳,۴۸دلار بود که رکورد جدیدی در قیمتهای پیشنهادی شرکتهای مختلف انرژی به شمار میرفت. پیش از آن، بهترین رکورد قیمتی پیشنهادی به دولت ترکیه ۱۰.۳۰دلار به ازای هر کیلووات ساعت برق تولیدی بوده است.