کشاورزی
وضعیت قرمز آفات کشاورزی 20 استان
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی کشور با اشاره به بهبود وضعیت قرمز آفات کشاورزی بسیاری از استانهای کشور بر استفاده از روشهای غیرشیمیایی دفع آفات در حوزه کشاورزی تاکید کرد و گفت: سال گذشته 26محصول در کشورمان از این طریق تولید شده است.
به گزارش ایسنا «محمدعلی طهماسبی» در جریان برگزاری سی و هشتمین سمینار سالانه حفظ نباتات که به میزبانی استان یزد برگزار شد، اظهار کرد: سازمان حفظ نباتات در تمام زمینهها ازجمله مهار مگس زیتون و مگس میوه در 3 استان قزوین، زنجان و گیلان موفق عمل کرده است. وی ادامه داد: تشکیل کارگروه و انجام دستورالعملهای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی در ۱۹۰ ایستگاه به رفع مشکل آفات میوه به ویژه آفت مگس زیتون منجر شده است.
معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی در مورد اهمیت پیشآگاهی، تدوین و ساماندهی محصولات کشاورزی گفت: سال گذشته ۲۰ استان به لحاظ آفات کشاورزی در وضعیت قرمز و بقیه در وضعیت زرد قرار داشتند اما در سال جاری با اقدامات صورت گرفته بیش از ۲۰ استان در وضعیت سبز و بقیه در وضعیت زرد قرار دارند. وی در مورد ساماندهی فروشگاههای سموم نیز اعلام کرد: بیش از 3هزار و ۵۰۰ فروشگاه غیرمجاز سموم در کشور وجود داشتند که به ۴۰۰ فروشگاه غیرمجاز کاهش یافتهاند و در سال آینده هیچ فروشگاه غیرمجازی نخواهیم داشت. طهماسبی در مورد وضعیت کاربرد سموم هم گفت: استفاده از سموم بیکیفیت و ارزان قیمت برخلاف تصور برخی از کشاورزان هر چند منجر به رفع خسارت آفات میشود ولی تاثیرات منفی بر محصولات میگذارد و مانع فروش و صادرات این قبیل محصولات میشود. وی در همین رابطه به عنوان نمونه ابراز کرد: اسفاده از سموم بیکیفیت و ارزان قیمت در سال گذشته منجر به خسارت برخی باغهای انگور و از صادرات کشمش و انگور آنها خودداری شد. معاون امور باغبانی جهادکشاورزی با اشاره به ثبت ۵۰ نوع سم با کیفیت در کشور گفت: حدود ۲۵درصد از سموم استفاده شده از کیفیت کافی برخوردار نیستند لذا در سال جاری از تولید آنها ممانعت و این سموم از چرخه تولید و استفاده حذف شدهاند. وی با اشاره به فرا رسیدن فصل جابهجایی نهال تصریح کرد: نهال باید از نظر آلودگی به بیماریها در کشور کنترل شود تا از این طریق سلامت باغهای کشور برای آینده و بازگشت سرمایههای مردم تضمین شود. طهماسبی ادامه داد: ۳۹میلیون اصله نهال نیز با توجه به همین امر از سوی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر مجوز جابهجایی گرفتهاند. وی با تاکید بر استفاده از روشهای غیرشیمیایی دفع آفات در حوزه کشاورزی، گفت: در سال گذشته 26رقم محصول با استفاده از روشهای غیرشیمیایی در قریب ۷۰۰هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور تولید شده که ازجمله دستاوردهای مهم حوزه کشاورزی است. معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد اهمیت سلامت محصولات نیز اظهار کرد: سلامت محصول باید در زنجیره تولید محصول مدنظر قرار گیرد که در این رابطه سازمان حفظ نباتات باید پیگیر آن در زنجیره تولید محصول باشد.
طهماسبی در پایان با اشاره به اهمیت نظارت بر گلخانهها گفت: اخیرا با دستور وزیر جهادکشاورزی ایجاد گلخانههای کوچک مقیاس در دستور کار قرار گرفته که محصولات آنها باید توسط سازمان حفظ نباتات کنترل شود زیرا بیتوجهی به آنها میتواند در بازار فروش محصولات تاثیرگذار باشد.
ابهام در زمان بازگشایی زاینده رود
رییس هیاتمدیره صنف کشاورزان شهرستان اصفهان با بیان اینکه آب فعلی ذخیره شده در پشت سد زایندهرود حدود 150میلیون مترمکعب است، گفت: تا زمانی که آب پشت سد به 300میلیون متر مکعب نرسد هیچکس نمیتواند از زمان بازگشایی آن صحبت کند.
حسن محسنی در گفتوگو با فارس در اصفهان در خصوص بازگشایی آب زایندهرود برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان اظهار کرد: هنوز تاریخ مشخصی برای بازگشایی آب اعلام نشده است. وی افزود: بنا بر قراری که گذاشته شده، برای تامین آب شرب که اولویت اول است، تا زمانی که آب پشت سد به 300میلیون متر مکعب نرسد هیچکس نمیتواند از زمان بازگشایی سد صحبت کند. رییس هیاتمدیره صنف کشاورزان شهرستان اصفهان ادامه داد: کشاورزان آمادگی کشت و کار دارند اما از بابت دیر شدن رسیدن آب به زمینهایشان نگران هستند چراکه هرچه بازگشایی آب به بعد از آبان ماه موکول شود بهرهوری پایین میآید. وی میزان آب فعلی ذخیره شده در پشت سد را حدود 150میلیون مترمکعب اعلام و بیان کرد: بعید به نظر میرسد تا پیش از اینکه در بالادست رودخانه 200میلیمتر بارش داشته باشیم، بتوان آب به کشاورزان اختصاص داد. محسنی با بیان اینکه بهترین زمان برای کشت پاییزه آبان ماه است، عنوان کرد: سال گذشته که در بهمن ماه آب به زمینهای کشاورزی رسید حدود 15درصد نسبت به کشت پاییزه بهرهوری کمتر شد
درخواست فائو برای مبارزه با بیماری دامی فرامرزی
فائو خواستار همکاری گسترده افغانستان، ایران، پاکستان و تاجیکستان در مبارزه با بیماریهای دامی فرامرزی شد.
به گزارش دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی(فائو) کارشناسان و مسوولان دامپزشکی کشورهای افغانستان، ایران، پاکستان و تاجیکستان در تهران نخستین نشست همکاری چهارجانبه برای مقابله با بیماریهای دامی فرامرزی و تقویت اقدامات هماهنگ در این حوزه را برگزار کردند.
«نبیل گنجی» معاون نماینده منطقهیی خاورمیانه و شمال آفریقا طی سخنانی در مراسم آغاز به کار این نشست بر نقش تعیینکننده دام در رشد اقتصادی کشورهای شرکتکننده تاکید کرد. وی خاطرنشان کرد: متاسفانه هماکنون این نوع تهدیدات تحت تاثیر بحرانهای طبیعی و انسانی در مناطق جنگزده افزایش یافته و منجر به مهاجرت گسترده روستاییان و کوچنشینها به کشورهای همسایه شده است، فرآیندی که مکانیسمهای کنترل بهداشت دام در کشورهای میزبان را عملا مختل میسازد. گنجی که هماکنون به عنوان نماینده موقت فائو در جمهوری اسلامی ایران حضور دارد، افزود: درحال حاضر مناقشات طولانی، بسیاری از کشورها را در منطقه تحت تاثیر قرار داده و باعث ناامنی غذایی شدید میلیونها نفر شده به گونهیی که تلاشهای منطقهیی و جهانی برای ریشهکنی سوءتغذیه و گرسنگی را با مانع جدی مواجه ساخته است.
«تومیو شیچیری»، نماینده فائو در افغانستان نیز به عنوان دیگر سخنران نشست تاکید کرد که یکی از ابعاد منحصر به فرد این مراسم مشارکت تیمهای تخصصی و فنی برای تشخیص و شناسایی بیماریهای دامی، امراض مسری، پیشگیری از بیماریها، تمهیدات درمانی و کنترل فرامرزی جابهجایی دام و محصولات دامی است.