نگاهی به تحولات بازار
آینده سهام عدالت: سیدجعفر سبحانی، مشاور رییس سازمان خصوصیسازی درخصوص واگذاری سهام عدالت عنوان کرد: طبق قانون سازمان خصوصیسازی باید از امسال سود سهام عدالت را بهجای تسویه اقساط این سهام به مشمولان پرداخت کند که بر این اساس تاکنون حدود ۴۰ میلیون نفر شماره شبای حساب بانکی خود را در سامانه سهام عدالت ثبت کردهاند. مشاور رییس کل سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه اطلاعرسانی نامناسب در دولتهای نهم و دهم درخصوص سهام عدالت، موجب به وجود آمدن توقعات نامناسب شد، اظهار داشت: براساس تبصره ۳ آییننامه اجرایی سهام عدالت که در سال ۸۸ توسط دولت وقت تصویب شد، مشمولان مکلف بودند نسبت به تسویه اقساط سهام عدالت خود تا سقف یک میلیون سهم تخصیصی اقدام کنند؛ درحالی که با روی کار آمدن دولت یازدهم این تکلیف از دوش مشمولان برداشته شد؛ بهطوری که مشمولان با اختیار و تمایل خود میتوانستند نسبت به افزایش ارزش سهام خود اقدام کنند و هیچ اجباری در این زمینه نبود.
وی اعلام کرد: در دولت یازدهم سهم بخش خصوصی واقعی از واگذاریها ۶۷درصد و برای شبهدولتیها ۲۰درصد بوده است. مشاور رییس سازمان خصوصیسازی با اشاره به اینکه تا پیش از دولت یازدهم حدود ۱۸درصد واگذاریها به بخش خصوصی و حدود ۴۰درصد واگذاریها به بخش شبهدولتی بوده است، گفت: خوشبختانه این آمار پس از دولت یازدهم برای بخش خصوصی واقعی ۶۷درصد و برای شبهدولتیها ۲۰درصد است. سیدجعفر سبحانی گفت: مجموعه واگذاریهای سازمان خصوصیسازی از سال ۸۰ تاکنون ۱۴۴ هزار میلیارد تومان بوده که در قالب
رد دیون، سهام عدالت و بهصورت رقابتی واگذار شده است.
شتاب عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا: معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و در بخش قیمتهای تضمینی الزام داریم که با روشهای جدیدی محصولات کشاورزی را خرید و عرضه کنیم که یکی از این روشها ارائه کالاها در بورس کالای کشاورزی است. به گزارش ایلنا، عبدالمهدی بخشنده معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، درخصوص عرضه محصولات در بورس کالا گفت: در قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و در بخش قیمتهای تضمینی الزام داریم که با روشهای جدیدی محصولات کشاورزی را خرید و عرضه کنیم که یکی از این روشها ارائه کالاها در بورس کالای کشاورزی است؛ بر این اساس، وزارتخانه با این امر موافق است و هر قدر بتوانیم عرضه کالاهای کشاورزی را در بورس کالا گسترش دهیم، بهتر است. وی افزود: بورس کالا روش کارآمدی است و به شفافیت کمک میکند. ما امیدواریم زیرساختهای آن در کشور بیش از گذشته آماده شود و تولیدکنندگان و کشاورزان برای ارائه محصولات از لحاظ ذهنی آمادگی بیشتری پیدا کنند تا طی دو سال آینده شتاب بیشتری در این زمینه داشته باشیم.