عقبنشینی بازارهای نفت در واکنش به افزایش تولید امریکا
ایسنا|
قیمت نفت روز دوشنبه (دیروز) در واکنش بازار به رشد شمار دکلهای حفاری نفت امریکا کاهش یافت اما تحت تاثیر تمدید توافق کاهش تولید جهانی که هفته گذشته تصویب شد، نزدیک به بالاترین رکورد از اواسط سال ۲۰۱۵ تاکنون ایستاد.
به گزارش رویترز، نفت وستتگزاساینترمدییت امریکا ۴۶سنت یا 0.8درصد کاهش یافت و به 57.90 دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت برنت ۳۹ سنت یا 0.6 درصد کاهش یافت و در 63.34 دلار در هر بشکه معامله شد. شمار دکلهای حفاری نفت امریکا که معیاری برای برآورد تولید آینده است، در پی افزایش هزینه شرکتهای انرژی از ۴۷۷ دکل در سال گذشته افزایش یافته است. گروه صنعتی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد: شمار دکلهای حفاری نفت در امریکا در هفته منتهی به اول دسامبر دو حلقه افزایش یافته و مجموع دکلها به ۷۴۹حلقه رسیده که بالاترین میزان از سپتامبر است. شرکتهای حفاری امریکایی طی سال ۲۰۱۷ با افزایش قیمتهای نفت دلگرم شده و فعالیتشان را بالا بردهاند. بهبود قیمتها از رکورد پایین ۳۰ دلار در هر بشکه تحت تاثیر توافق کاهش تولید میان کشورهای عضو و غیرعضو اوپک حاصل شد.
تولیدکنندگان هفته گذشته موافقت کردند، کاهش تولید 1.8میلیون بشکه در روز را تا پایان سال میلادی آینده تمدید کنند. شرکت «بی امای ریسرچ» در یادداشتی اعلام کرد: میزان رشد تولید امریکا و میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۱۸ همچنان ابهامات عمده به شمار میروند. اوپک به میزان فزایندهیی تلاش میکند تا بازار را مدیریت کند.
توافق اخیر به تولیدکنندگان امکان میدهد در صورت محدود شدن عرضه در بازار، زودتر از موعد به کاهش تولید پایان دهند. مقامات روسیه ابراز نگرانی کردهاند که تمدید کاهش تولید ممکن است شرکتهای نفت شیل امریکا را به افزایش بیشتر تولید تشویق کند. تولید رو به رشد امریکا، مشکل مستمری برای اوپک بوده است. تولید نفت امریکا در سپتامبر به 9.5میلیون بشکه در روز افزایش یافت که بالاترین تولید ماهانه از آوریل سال ۲۰۱۵ تاکنون بود. تولید امریکا بر مبنای سالانه در سال ۱۹۷۰ به رکورد 9.6میلیون بشکه در روز صعود کرده بود. با این حال شرکت نفت و گاز دولتی مالزی (پتروناس) در گزارش «چشمانداز عملکرد 2018 تا 2020» بازار که دیروز انتشار داد، نگاه خوشبینانهیی به شرایط داشت.
بر اساس این گزارش، حجم بسیار بالای ذخایر تجاری نفت (و فرآوردههای نفتی) که قیمتها را پایین نگه داشته بود، به احتمال زیاد در بازه مورد بررسی (2018 تا 2020) کاهش خواهد یافت. دلیل این موضوع تثبیت رشد اقتصادی جهانی با نرخی سالم است.
این شرکت نفتی انتظار دارد که تقاضای نفتی جهان در سال بعد تا 1.4میلیون بشکه در روز هم افزایش پیدا کند. بیشتر این تقاضا از جانب کشورهای آسیایی به ویژه هند و چین خواهد بود. براساس گزارش پتروناس پیشبینی میشود که قیمت نفت تا سال 2020 بین 50 تا 70 دلار در هر بشکه نوسان داشته باشد.