کوتاه از دنیای انرژی
گواهینامه زیستمحیطی اتحادیه اروپا برای NITC
شانا شرکت ملی نفتکش ایران موفق به دریافت گواهینامه از اتحادیه اروپا درباره پایش، گزارش و تطابق انتشار گازهای گلخانهیی از نفتکشها برای ناوگان این شرکت شد. این شرکت موفق به اجرای مقررات جدید محیط زیستی اتحادیه اروپا در زمینه کنترل انتشار گاز دیاکسیدکربن از کشتیها و دریافت گواهینامه از این اتحادیه درباره پایش، گزارش و تطابق انتشار گازهای گلخانهیی از کشتیها (EU MRV Monitoring Plan) برای ناوگان خود شد. اکبر جبلعاملی مدیر فنی و عملیات ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران درباره مقررات زیست محیطی جدید اتحادیه اروپا درباره پایش، گزارش و تطابق انتشار گازهای گلخانهیی از کشتیها اظهار کرد: در آینده نزدیک، کشتیها بر اساس میزان انتشار گاز دیاکسیدکربن، ردهبندی و بر اساس آن، تجارت جدیدی را آغاز خواهند کرد بهطوری که اگر یک کشتی گاز دیاکسیدکربن کمتری را انتشار دهد، میتواند اختلاف آن را در بازار به کشتیهای دیگری که گاز دیاکسیدکربن بیشتری تولید و منتشر کردهاند، به فروش برساند. وی افزود: «کنترل و اندازهگیری انتشار گاز دیاکسیدکربن از کشتیها و بهطور کلی میانگین بهرهوری انرژی با توجه به انتشار این گاز را بر اساس دادهها و گزارشهای تایید شده دریافتی از کشتیها دنبال میکند، برای تمام کشتیهای تجاری با وزن بیش از ۵ هزار تن و در بنادر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، نروژ و ایسلند از ژانویه سال ۲۰۱۸ و در کل بنادر جهان از ژانویه ۲۰۱۹ لازمالاجراست.» جبلعاملی ادامه داد: «این گواهینامه که به منزله اجرای الزامها و مقررات اتحادیه اروپا در بخش MRV است، پس از تایید موسسه ردهبندی DNV. GL و به نیابت از این اتحادیه در تاریخ ۸ نوامبر سال جاری میلادی برای نخستین کشتی این شرکت صادر شد.»
مدیر فنی و عملیات ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران با بیان اینکه صدور این گواهینامه بیانگر پایبندی و اهتمام این شرکت در اجرای قوانین و مقررات محیط زیستی است، گفت: «گواهینامه تطابق با MRV در مجموع برای ۴۱فروند از کشتیهای ناوگان این شرکت صادر شده است.»
علاقه هند به سرمایهگذاری در ذخیرهسازی نفت ایران
شانا شرکت هندی «آیامسی» فعال در حوزه ساخت و مدیریت مخازن ذخیرهسازی و پایانه صادرات مواد نفتی، علاقهمندی خود برای سرمایهگذاری در این حوزه را اعلام کرد. آشوانی رائو مدیرعامل این شرکت هندی در نشست با مدیرعامل و برخی مدیران و روسای شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: صنعت نفت ایران برای جذب سرمایه در حوزههای بالادستی و پاییندستی جایگاه ویژهیی در بازارهای جهانی دارد و در این میان حوزه صادرات نفت خام، الانجی و محصولات پتروشیمی از جذابیت بیشتری برخوردار است. وی با بیان اینکه پس از برجام، صنعت نفت ایران در کانون توجه جهانی به ویژه توجه شرکتهای بزرگ نفتی دنیا برای سرمایهگذاری در حوزه اکتشاف، تولید و توسعه و انتقال فناوری قرار گرفت، ادامه داد: ظرفیتهای خوبی برای سرمایهگذاری در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران وجود دارد. رائو از سرمایهگذاری در حوزه ساخت و مدیریت مخازن ذخیرهسازی در مناطق عملیاتی جنوب ایران استقبال کرد. سید پیروز موسوی مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران هم در این نشست عنوان کرد: هند دومین مشتری نفت خام ایران است که در زمان تحریمهای ظالمانه علیه کشور به عنوان یک مشتری وفادار هیچگاه خرید نفت مورد نیاز خود را قطع نکرد. وی تصریح کرد: شرکت پایانههای نفتی، اطلاعات شرکتها و درخواست و زمینههای مایل به همکاری آنان را ارزیابی و نتیجه این ارزیابی را به شرکت ملی نفت ایران اعلام میکند.