اخبار

۱۳۹۶/۱۰/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۴۴۰۶

جابه‌جایی در سازمان صنعت تهران

مهر| با حکم محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمدرضا مس‌فروش از سمت خود در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران برکنار و بار دیگر یداله صادقی رییس این سازمان شد. یک مقام مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت با تایید این خبر گفت: این‌بار اولی نیست که محمدرضا مس‌فروش از سمت خود در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران برکنار شده و یداله صادقی جایگزین او می‌شود. طی سال‌های گذشته سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران دو رییس بیشتر نداشته و تصدی این سازمان بین دو فرد مذکور جابه‌جا شده است. پیش از این یداله صادقی معاون امور اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت بوده و از محمدرضا نعمت‌زاده وزیر پیشین صنعت حکم خود را دریافت کرده بود.

میزان مشوق صادراتی برای صادرکنندگان

پایگاه خبری سازمان توسعه تجارت| مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده از محل منابع مندرج در بسته حمایتی سال ۱۳۹۵، مبلغ ۵۰۰میلیارد ریال بابت مشوق‌‌های صادراتی تخصیص یافته است. فرهاد نوری درباره پرداخت کمک سود تسهیلات بانکی به صادرکنندگان افزود: مبلغ ۳۰۰میلیارد ریال از محل یاد شده برای پرداخت کمک سود تسهیلات بانکی به صادرکنندگان کالا، خدمات و تولیدکنندگان کشور با اولویت تولیدات دانش‌بنیان اختصاص یافت. او افزود: اعتبارات و وام‌های صادراتی سال ۱۳۹۵حدود یکصد هزار میلیارد ریال بود و یک‌چهارم آن تحت پوشش کمک سود قرار گرفته که تسهیلات مزبور به بیش از ۵۰۰ بنگاه صادراتی اختصاص یافته و سازمان توسعه تجارت ایران ۲۵هزار میلیارد ریال از اعتبارات صادراتی نظام بانکی کشور را تحت پوشش کمک سود قرار داد. نوری اضافه کرد: براساس برنامه ششم توسعه افزایش ۲۱درصدی سالانه اعتبار مورد نیاز جهت افزایش انگیزه صادرکنندگان برای اهداف صادرات کشور پیش‌بینی شده که برای امسال این امر مورد پیگیری است. به گفته او علاوه بر آن ۱۵۰ میلیارد ریال بابت کمک کارمزد صدور بیمه‌نامه‌ها و ضمانتنامه‌های صادراتی توسط سازمان توسعه تجارت تخصیص یافته است که این تسهیلات توسط صندوق ضمانت صادرات به صادرکنندگان پرداخت شد.

تعرفه خودروهای هیبریدی

شاتا| مدیرکل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت افزایش تعرفه خودروهای هیبریدی را مربوط به آن دسته از خودروهایی که از موتورهای با حجم بالای ۱۵۰۰سی‌سی استفاده می‌کنند، دانست. امیرحسین قناتی افزود: این تیپ از موتورها به صورت فول هیبرید نیستند و در اصل از موتورهای فسیلی استفاده می‌کنند. این موتورها بیشتر توان خودرو را تامین می‌کنند و فقط در سرعت‌های بالا و همچنین مسیرهای مسطح و کم شیب موتور الکتریکی وارد مدار می‌شوند. او با بیان ‌اینکه این خودروها تقریبا خودروهایی با موتور سوخت فسیلی محسوب می‌شوند، گفت: تاثیر این خودروها در کاهش آلودگی بسیار کم است و تنها خودرو هیبریدی پایه الکتریک و خودرو برقی برای کاهش آلودگی‌های زیست محیطی مناسب هستند که تعرفه آنها نیز تغییری نکرده است‌. در ‌واقع هیچ تعرفه‌یی هزاربرابر نشده است. قناتی با اعلام اینکه هیچ تعرفه‌یی هزاربرابر نشده است، تصریح کرد: بیشترین تغییر مربوطه از ۵ به ۲۵ بوده است و با این اصلاح تعرفه، واردکنندگان به ورود خودروهای پاک و غیرآلاینده ترغیب پیدا کرده‌اند. مدیر کل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تقریبا تمام خودروهای هیبریدی وارد شده در سال گذشته بیش از ۸هزار دستگاه با موتور بالای ۲هزار سی‌سی بوده است.

توقف یک واحد صنفی عرضه‌کننده گوشت

تسنیم| مدیرکل استاندارد استان تهران نسبت به فرآورده‌های غیراستاندارد گوشتی و پروتئینی یک واحد صنفی با نام دهکده پروتئین در تهران خبر داد. مسلم بیات نسبت به فرآورده‌های غیراستاندارد گوشتی و پروتئینی یک واحد صنفی با نام دهکده پروتئین در تهران هشدار داد و اظهار کرد: هفته اخیر بازرسان استاندارد ۲۴۰کیلوگرم انواع فرآورده‌های گوشتی غیراستاندارد را در این فروشگاه توقیف کردند. او افزود: از این واحد صنفی که در محدوده میدان قدس و خیابان شریعتی واقع شده است، ۲۴۰کیلوگرم انواع ژامبون، سوسیس و هات داگ گوشت و مرغ، توقیف و برای آزمایش در آزمایشگاه‌های استاندارد نمونه‌برداری شد. بیات با تاکید بر لزوم هوشیاری شهروندان نسبت به کلیپ‌هایی از این دست که در فضای مجازی منتشر می‌شوند، تشریح کرد: متاسفانه این واحد صنفی متخلف با ساخت این کلیپ اغواکننده و انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از شهروندان را فریب داده‌ بود که از این واحد صنفی متخلف به دادگاه شکایت شد.

محدودیت بانک‌های چینی برای ایرانیان

فارس| نایب‌رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: در سال ۲۰۱۷ بانک‌های چینی محدودیت‌های زیادی را بر اساس بخشنامه FATF برای تجار، دانشجویان و ایرانی‌های مقیم چین ایجاد کرده‌ و این محدودیت‌ها هنوز ادامه دارد. مجیدرضا حریری در مورد وضعیت تجارت ایران و چین گفت: براساس آمار گمرک چین در ۱۱ ماه ابتدای سال ۲۰۱۷ میزان تجارت دو کشور ۳۳میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ از نظر ارزشی ۲۰,۴‌درصد و از نظر وزنی ۷.۳‌درصد افزایش یافته است. نایب‌رییس اتاق بازرگانی ایران و چین افزود: صادرات ایران به چین با احتساب نفت در ۱۱ ماه اول سال ۲۰۱۷ رقم ۱۷میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه ۲۸.۸‌درصد رشد داشته است. او افزود: صادرات چین به ایران در مدت مذکور ۱۶میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ معادل ۱۳.۷‌درصد رشد داشته است. حریری گفت: تراز تجاری ۲کشور ۹۰۰ میلیون مثبت به نفع ایران با احتساب نفت بوده است. او اضافه کرد: ارزش صادرات غیرنفتی ایران به چین در ۱۱ماه ابتدای سال ۲۰۱۷ رقم ۶میلیارد و ۱۰۰میلیون دلار بوده که ۲۷.۱‌درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ رشد داشته است.