سفر هیات تجاری به سئول در اوایل سال آینده
دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره در گفتوگو با خبرنگار اگزیمنیوز از سفر هیات تجاری ایرانی به کره در اوایل سال آینده خبر داد. دبیرکل اتاق مشترک ایران و کره اعلام کرد: اتاق مشترک ایران و کره با همکاری اتاقهای بازرگانی شهرستانها در نظر دارد برای توسعه تعاملات تجاری، جذب سرمایهگذاری و تسهیل انتقال تکنولوژی به داخل کشور، اوایل سال آینده یک هیات تجاری بلندپایه به کشور کره اعزام کند.
وی تاکید کرد: تمرکز این هیات بر توسعه ظرفیتهای صادراتی به کره و بهرهبرداری از زمینههای سرمایهگذاری خارجی خواهد بود.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره با اشاره به سوابق تجاری دو کشور و وضعیت حال حاضر تعاملات دو جانبه گفت: ما شاهد افت صادرات به کره در ماههای اخیر بودهایم اما واقعیت این است که بخشی از صادرات ما منتج از وضعیت اقتصادی کل کشور است؛ فعالان اقتصادی تلاش دارند که صادرات خود را افزیش دهند و این متضمن سازمان یافتگی صادرات است.
فیروزی در ادامه گفت: لازم به ذکر است که تغییراتی در آمار سازمان گمرک داشته ایم؛ به همین دلیل پایههای آماری نیز کمی تغییر کرده است. برای اینکه مطمئن شویم که چه مقدار و از چه نوع کالا توانستهایم به کشورهایی مثل کره صادر کنیم، باید تا اعلام آمار پایانی سال 96 صبر کرده و این نتیجه را با آمار سالهای 2017 و 2018 مقایسه کنیم تا بتوانیم نتیجهگیری کنیم که آیا این توسعه پایدار بوده یا خیر.
پویا فیروزی گفت: فعلا نتایج مثبتی از آمارها به دست آمده ولی اینکه این چه میزانی ازین توسعه صادرات مربوط به صادرات غیر نفتی باشد نیاز به گذر زمان دارد و در حال حاضر نمیتوان تحلیل درستی از آمارهای ارائه شده داشت.
فیروزی در مورد فاینانسهای دریافتی از کره توضیح داد: اقتصاد ایران به دلیل افزایش سطح تعامل با دنیا و نیز تغییرات مثبتی که در دو سال تجربه کرده دارای پتانسیل بالایی به لحاظ اقتصادی است؛ از آنجایی که کرهییها افراد دقیقی هستند و بدون کارشناسی دقیق پا در عرصه تعامل با کشور دیگری نمیگذارند بنابراین فرآیند اعطای فاینانس بیانگر اتفاقات مثبتی در روابط دو کشور است؛ امیدوار هستیم که این کار تداوم پیدا کند.
وی در مورد بهرهبرداری بهینه از فاینانسهای دریافتی اظهار داشت: اینکه از این فاینانسها تا چه اندازه میتوان بهرهبرداری بهینه کرد، نیازمند گذر زمان است. در حال حاضر خیلی از شرکتهای خصوصی مشکل استفاده از فاینانس دارند اما در مجموع به غیر از مشکلات زیرساختی در داخل به خاطر عضو نبودن ایران در OECD، استفاده از آن این فاینانسها مشکل خواهد بود؛ البته این مورد نیز از جمله مواردی است که سعی داریم با تعامل بیشتر آن را حل کنیم.
پویا فیروزی نقش بانک مرکزی، سازمان سرمایهگذاری و وزارت اقتصاد را تسهیل فرآیند بهرهمندی بخش خصوصی از فاینانسها مهم ارزیابی کرد و گفت: انتظار میرود دولت محترم وخصوصا بانک مرکزی شرایط را برای سهیم شدن بخش خصوصی از فاینانسها فراهم کند؛ این اعتقاد وجود دارد که شرکتهای دولتی در این زمینه شرایط بهتری را تجربه کردهاند و با مسیر هزار چم موجود بر سر راه بخش خصوصی مواجه نشدهاند؛ واقعیت این است که در بخش دریافت فاینانس شرکتهای خصوصی بر مبنای توانمندیهای خود و با همه مشکلاتی که به خاطر رکود با آن روبهرو شدهاند، مسیر را طی میکنند. وی ضمن اشاره به جلسات برگزار شده در اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره گفت: بیشترین تمرکز اتاق مشترک ایران کره بر شفافسازی بوده است. چهار جلسه در این مورد در اتاق بازرگانی برگزار شد. در این جلسات به موضوعاتی مانند پتروشیمی، به دلیل اهمیت این بخش در تبادلات تجاری دو کشور و موضوع سرمایهگزاری با حضور نمایندگان دوازده بانک عامل پرداخته شد.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و کره خاطرنشان کرد: در جلسهیی که پیرامون سرمایهگذاری و موضوع فاینانسها در اتاق ایران برگزار شد، معضلات و موانع پیش روی بخش خصوصی و نیز جزییات تعاملات بانکی بین ایران و کره مورد بررسی قرار گرفت؛ این مباحث با هدف افزایش توان صادراتی ایران به کره و شناخت هر چه بیشتر فضای موجود بین دو کشور مطرح شد. پویا فیروزی اظهار امیدواری کرد توسعه تعامل بین تجار و فعالان اقتصادی دو کشور و نیز شفافیت هرچه بیشتر روند تعاملات بانکی فیمابین بتواند به توسعه صادرات به کره کمک کند.