بورس همچنان میتازد

گروه بورس|
در معاملات هفته گذشته بورس تهران شاهد تداوم رشد قیمت سهمها بودیم اما شاخص کل نتوانست در این پنج روز کاری عدد ۱۰۰هزار واحدی را برای خود به ثبت برساند. بورس تهران در هفته گذشته شاهد رشد محتاطانهیی بود، بهطوری که شاخص کل که در ۲۷دیماه توانسته بود پس از کانالشکنیهایی تا مرز کانال ۹۹ هزار واحدی پیش رود، رشد ۵۹۹ واحدی را ثبت کند و به رقم ۹۹ هزار و ۵۲۲ برسد. بازار ارز ایران در این هفته شاهد تضعیف ارزش پول ملی نسبت به دلار بود. رشد قیمت دلار در شرکتهای بورسی باعث میشود آنهایی که مواد اولیه را با ارز خارجی تهیه میکنند، در نهایت مقدار سود بیشتری شناسایی کنند و قیمت سهمشان افزایش یابد. از طرفی تضعیف پول ملی میتواند با افزایش نگرانیها نسبت به اقتصاد کشور همراه باشد و سرمایهگذاران ریسکگریز را نسبت به سرمایهگذاری در بازار سرمایه ایران مردد کند؛ این موضوع میتواند ریسکهای سیستماتیک را برای فعالان بورس تهران افزایش دهند، مضاف بر اینکه تردیدها از ادامه توافق برجام میتواند سرمایهگذاران خارجی که بازار ایران را رصد میکنند در تردید هر چه بیشتری قرار دهد. در دو روز اول معاملات بورس تهران در این هفته تحت تاثیر عوامل یاد شده قیمت سهمها تا حدودی فرو ریخت اما در ادامه توانست مقداری تقویت شود، رشد قیمتها در روزهای پایانی معاملات نیز در گروههایی ادامه داشت. شاخص آزاد شناور در پنج روز کاری بورس تهران ۱۰۶ واحد رشد کرد و تا رقم ۱۰۶ هزار و ۸۳۹ بالا رفت. به گزارش ایسنا، شاخص بازار اول در این مدت با ۹۴ واحد رشد مواجه شد و عدد ۷۰ هزار و ۸۰۴ را تجربه کرد همچنین شاخص بازار دوم ۳۰۱۴ واحد افزایش یافت و به رقم ۲۱۱هزار و ۳۴۵ رسید. علاوه بر اینها شاخص صنعت در پنج روز کاری بورس ۸۰۵ واحد بالا رفت و به رقم ۸۸ هزار و ۲۶۶ واحدی اکتفا کرد.
آیفکس در مدار صعود
در سویی دیگر طی دادوستدهای انجام شده توسط معاملهگران در بازارهای نهگانه فرابورس ایران در هفته معاملاتی منتهی به ششم بهمنماه به نقلوانتقال یکهزار و ۹۴۸میلیون ورقه بهادار به ارزش افزون بر ۱۱میلیارد و ۸۰۰میلیون ریال انجامید. در نخستین هفته کاری دومین ماه زمستان، در کنار معاملات در بازارهای مختلف فرابورس، بازار بدهی نیز میزبان عرضه دور جدیدی از اوراق اسناد خزانه اسلامی به تعداد ۱۰میلیون ورقه در نماد «اخزا ۶۰۶» به ارزش ۱۰هزار میلیارد ریال بود که هر ورقه آن در جریان عرضه، ۷۷۱هزار ریال قیمت خورد. بدین ترتیب از چهارشنبه
۴ بهمنماه، معاملات «اخزا ۶۰۶» با سررسید دوساله (تاریخ سررسید: ۲۲ مهر ۱۳۹۸) در بازار ابزارهای نوین فرابورس ایران آغاز شد که با عرضه این دور از اخزاها تنها عرضه یک مرحله از اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا ۶۰۵» در قالب بودجه سال ۱۳۹۶ باقی مانده که انتظار میرود به زودی شاهد عرضه آن باشیم. با عرضه یک اخزای جدید در این هفته کاری بازار ابزارهای نوین مالی در مجموع، دست به دست شدن ۶۹ میلیون ورقه بهادار به ارزش بالغ بر ۸ هزار میلیارد ریال را به خود دید که طبیعتا بیشترین حجم و ارزش دادوستدی در این میان به بازار بدهی اختصاص داشت. اوراق گواهی تسهیلات مسکن نیز در هفته نخست این ماه، رشد حدود ۱۰درصدی حجم و ارزش مبادلاتی را به همراه داشتند؛ بهطوری که معاملهگران این اوراق به خریدوفروش ۴ هزار ورقه تسه به ارزش ۲۷۹ میلیارد ریال اقدام کردند.
کاهش حجم و افزایش ارزش مبادلات
همچنین در ۵ روز معاملاتی هفتهیی که پشت سر گذاشتیم با تغییر مالکیت ۴۱۵ میلیون سهم به ارزش مبادلاتی بیش از یکهزار و ۵۰۰میلیارد ریال در بازار دوم شاهد کاهش ۱۴درصدی حجم و در مقابل، رشد ۵درصدی ارزش معاملاتی این بازار در مقایسه با هفته پایانی دیماه بودیم. بازار اول نیز میزبان نقلوانتقال ۲۳۶میلیون سهم به ارزش ۴۳۲میلیارد ریال در ۱۳ هزار نوبت دادوستدی بود که این بازار با افت حجم و ارزش مبادلاتی روبهرو شد. از سوی دیگر جابهجاییهای صورت گرفته توسط سهامداران در بازار پایه، رشد ۶ و ۲۵درصدی حجم و ارزش معاملاتی این بازار را نسبت به هفته پیش به دنبال داشت که تابلو «پایه الف» بیشترین نقش را ایفا کرد بهگونهیی که در این تابلو، حجم و ارزش معاملات به ترتیب ۶۱ و ۹۱درصد افزایش یافت. در تابلو معاملاتی «پایه ب» نیز شاهد افزایش حجم و ارزش دادوستدها بودیم. همچنین تابلو «پایه ج» که ویژه شرکتهای پذیرش نشده در فرابورس است در حالی با کاهش ارزش روبهرو شد که حجم مبادلات آن افزایش یافت. در مجموع بازار پایه طی یک هفته معاملاتی، میزبان دادوستد یک هزار و ۲۲۷ میلیون سهم به ارزش یک هزار و ۷۷۲ میلیارد ریال بود که این حجم از مبادلات در ۱۱۷نوبت معاملاتی دست به دست شد.
محصولات شیمیایی در صدر
بر این اساس ارزش معاملات خرد بازار سهام با رسیدن به رقم ۳ هزار و ۳۷۱ میلیارد ریال، نسبت به هفته گذشته افزایش یافت که همچنان در ادامه روند هفته قبل، گروه محصولات شیمیایی در جایگاه نخست صنایع فرابورسی قرار دارد. گروههای «فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی واسط» و «فلزات اساسی» نیز به ترتیب با در اختیار گرفتن ۱۶ و ۱۳ درصد از ارزش معاملات کل در جایگاه دوم و سوم ایستادند.
در نهایت شاخص کل فرابورس ایران که در طول هفته فرازوفرودهای زیادی را پشت سر گذاشت با قرارگیری در ارتفاع ۱۰۹۳ واحدی نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته تثبیت شد که نگاهی به درصد تغییر آیفکس از آغاز سال جاری، بازدهی ۲۴,۵درصدی را نشان میدهد.
