اخبار کلان
دلایل بهبود رتبه ریسک اعتباری ایران
معاون وزیر اقتصاد ثبات سیاسی و امنیت را دو عامل ارتقای رتبه ریسک اعتباری ایران برشمرد. به گزارش ایبِنا، محمد خزاعی با تاکید بر اینکه امنیت؛ عامل ارتقای رتبه ریسک اعتباری ایران است، گفت: ثبات سیاسی و امنیت موجب ارتقای رتبه ریسک اعتباری ایران از نظر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه شده است. خزاعی افزود: در حالی که در مقطعی رتبه ریسک اعتباری کشورمان به ۷ و بدترین رتبه رسید، اما در سال ۲۰۱۷ این جایگاه به ۶ و در چند روز گذشته به ۵ ارتقا یافته است. وی اضافه کرد: در چند ماه آینده نیز تلاش میکنیم رتبه ایران بهتر شود.
وی گفت: سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه شامل ۳۵ کشور است و رتبهبندی این سازمان تاثیر مهمی در روابط تعاملات اقتصادی کشورها دارد. خزاعی افزود: از نظر این سازمان فقط ۳۵ کشور رتبه ریسک اعتباری زیر ۵ و بقیه کشورها رتبه ۶ و ۷ دارند.
بررسی بودجه ۹۷ آغاز شد
سخنگوی هیات رییسه مجلس از آغاز روند بررسی بودجه سال ۹۷ از هفته جاری در دو شیفت کاری خبر داد. به گزارش خانه ملت، بهروز نعمتی با اشاره به بررسی جزئیات لایحه بودجه ۹۷ در جلسات علنی مجلس، گفت: بررسی لایحه بودجه ۹۷، در قالب گزارش کمیسیون تلفیق، از امروز یکشنبه ۸ بهمن ماه ۹۶ در خانه ملت آغاز میشود. همچنین سخنگوی هیاترییسه مجلس در ادامه، اظهار داشت: براساس برنامهریزیهایی که انجام شده، قرار است مجلس در هفته آینده دستورکار دیگری نداشته و فقط لایحه بودجه سال ۹۷ مورد بررسی قرار گیرد. نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با بیان اینکه بررسی لایحه بودجه ۹۷ از روز یکشنبه و در دو نوبت صبح و عصر مورد بررسی قرار میگیرد، گفت: اگر قرار باشد نوبت سوم برای بررسی لایحه بودجه ۹۷ تشکیل شود، این موضوع به تشخیص رییس مجلس و رای اکثریت نمایندگان بستگی دارد. نعمتی در پایان خاطرنشان کرد: تلاش مجلس و نمایندگان مردم در خانه ملت بر این است که بودجه سال ۹۷، طوری تنظیم و تصویب شود که در کنار بهبود وضع معیشتی مردم، آسیبی به اقشار کمدرآمد نیز وارد نشود.
خطر بلعیده شدن بودجه دولت توسط اوراق مشارکت
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه ۶ هزار میلیارد تومان در سال آینده باید به دارندگان اوراق مشارکت سود پرداخت شود، نسبت به عواقب انتشار بیحد و حساب این اوراق هشدار داد. به گزارش تسنیم، حمیدرضا حاجیبابایی اظهار داشت: اعضای کمیسیون تلفیق بودجه پنج هزار میلیارد تومان به اوراق مشارکت 70 هزار میلیارد تومانی موردنظر دولت در سال آینده افزودهاند. وی افزود: اگر انتشار اوراق مشارکت در جهت انجام پروژههای عمرانی و طرحهای سودده یا پروژههایی که میزان سودآوری آنها بیش از سود اعطایی به دارندگان این اوراق نباشد به ضرر کشور خواهد بود.