اخبار
توافق بر سر لایحه «تامین امنیت اجتماعی زنان»
معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور از طی شدن آخرین مراحل لایحه «تامین امنیت اجتماعی زنان» و توافق با قوه قضاییه در مورد این لایحه خبر داد. معصومه ابتکار در حاشیه نخستین همایش ملی سازمانهای مردمنهاد در شیراز در جمع خبرنگاران با اشاره به توافق صورت گرفته بین معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری و قوه قضاییه در مورد لایحه تامین امنیت اجتماعی زنان گفت: این لایحه در حال حاضر در اختیار معاونت قوه قضاییه قرار گرفته و امیدواریم هرچه سریعتر تایید و فرستاده شود.
او در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت لایحه «منع خشونت علیه کودکان» نیز افزود: پیگیریهای معاونت زنان و امور خانواده ریاستجمهوری در مورد لایحه «منع خشونت علیه کودکان» نیز ادامه دارد و آخرین مرحله بررسی خود را در کمیسیون حقوقی_قضایی مجلس طی کرده است. این لایحه به زودی به صحن علنی مجلس خواهد آمد.
هشدار درباره مرگ براثر سرمازدگی و گازگرفتگی
در پی برودت هوا و بارش برف، سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص احتمال افزایش مرگهای ناشی از سرمازدگی و مسمومیت با گاز منوکسید کربن هشدار داد. مهرداد علی بخشی، مدیرکل بحران این سازمان با تداوم بارش برف و پیشبینی برودت هوا، سبت به احتمال افزایش مرگ بر اثر سرمازدگی به ویژه در مورد افرادی که بیسرپناه بوده یا در راه ماندهاند هشدار میدهد. او اظهار کرد: همچنین در این ایام استفاده از سیستمهای گرمایشی افزایش پیدا میکند ضمن آنکه در مواردی مردم نسبت به بستن تمامی منافذ در منازل خود اقدام میکنند یا از وسایلی مانند اجاق استفاده میکنند به همین دلیل به هم میهنان هشدار میدهیم در استفاده از دستگاههای گرمایشی نکات ایمنی و استانداردهای لازم را جهت پیشگیری از هر گونه حادثه از جمله مرگ ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن مورد توجه قرار دهند. در نه ماهه سال جاری ۴۱۴ نفر بر اثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن در کشور جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۱۹۴ نفر در فصل پاییز جان باختهاند. همچنین به هموطنان توصیه میشود در صورت مشاهده افراد بیخانمان در سطح شهر با شهرداریها تماس بگیرند تا نسبت به جمعآوری و رسیدگی به وضعیت این افراد اقدام شود.
تشکیل کارگروه ویژه مناطق محروم در کمیته امداد
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و مناطق محروم کمیته امداد جزئیات تشکیل کارگروه تخصصی ویژه مناطق محروم و مرزی را تشریح کرد.
آذر اسماعیلی با تاکید بر اینکه مددجویان مناطق محروم و مرزی در اولویت خدمترسانی این نهاد قرار دارند، اظهارکرد: به دلیل ضرورت هماندیشی با حوزههای تخصصی و مدیریت اعتبارات ویژه مناطق محروم، کارگروه تخصصی برای این مناطق تشکیل شد. او یکی از اهداف کارگروه تخصصی مناطق محروم را اجرای بهینه الزامات بودجه ۹۶ در این مناطق دانست و گفت: طبق تصمیم این کارگروه تسهیم بودجه براساس حجم جمعیتی مددجویان ساکن در مناطق محروم هر استان تخصیص داده میشود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و مناطق محروم کمیته امداد رصد و پیگیری فعالیتهای انجامشده در زمینه اشتغال، مسکن، خدمات حمایتی و فرهنگی را یکی دیگر از اهداف تشکیل این کارگروه دانست و اظهارکرد: موانع و مشکلات موجود در خدمترسانی به مددجویان ساکن در مناطق محروم شناسایی و برای برطرف کردن آنها در کارگروه مطرح میشود. اسماعیلی یکی از تصمیمات کارگروه تخصصی ویژه مناطق محروم را ایجاد یک بانک اطلاعات از مشخصات و نیازهای مددجویان ساکن در این مناطق اعلام کرد و گفت: از این پس براساس نیازسنجی انجام شده به مددجویان خدمترسانی میشود. مدیرکل دفتر مدیریت بحران و مناطق محروم کمیته امداد درباره پیگیری اعتبار ویژه مسکن مددجویان مناطق محروم توسط این کارگروه اظهارکرد: امسال، ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار به تعمیر، بهسازی و ساخت مسکن مددجویان مناطق محروم اختصاص یافته که تاکنون ۶۰ درصد آن محقق شده است.
او گفت: از ۲۱ میلیارد تومان اعتبار ویژه تسهیلات اشتغالزایی مددجویان مناطق محروم در سال جاری تاکنون ۶۱ درصد محقق شده است. اسماعیلی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۱۱۷ هزار نفر از مددجویان کمیته امداد در مناطق محروم و مرزی کشور سکونت دارند که ۶۸ درصد آنها دارای سرپرست زن هستند، اظهارکرد: برای نخستینبار در سال جاری، کمیته امداد اعتبار ویژهیی به مبلغ ۱۳۲ میلیارد تومان در سرفصلهای حمایتی و توانمندسازی به این مناطق اختصاص داده است. او همچنین اختصاص سهم ۱۰درصدی از اعتبار حوزههای اشتغال، مسکن و فرهنگی کمیته امداد، افزایش سرانه ۲۰درصد برای هر خدمت و اختصاص ۲۵میلیارد تومان اعتبار برای تهیه ۱۲۰هزار قلم وسایل ضروری را از دیگر خدمات ویژه این نهاد در سال جاری به مددجویان مناطق محروم اعلام کرد.
دولت گام بلندی برای مبارزه با فقر برداشته
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت با ایجاد پنجره واحد حمایتهای اجتماعی گام بلندی برای مبارزه با فقر برداشته است.
احمد میدری در نهمین نشست بررسی عملکرد طرحهای اقتصادی مقاومتی با عنوان پنجره واحد خدمات حمایتهای اجتماعی که با حضور جمعی از مسوولان و کارشناسان دستگاههای اجرایی و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد، بر ضرورت ایجاد درگاه پنجره واحد خدمات حمایت اجتماعی تاکید و اظهارکرد: برنامه ملی عدالتبنیان کردن اقتصاد و توسعه عدالت اجتماعی در راستای سیاستها و ارکان اقتصاد مقاومتی و با هدف کاهش فقر و گسترش عدالت اجتماعی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شده است.
او با بیان اینکه فقر، انسجام اجتماعی و بهرهوری را کاهش میدهد، تاکید کرد: دولت با ایجاد پنجره واحد حمایتهای اجتماعی گام بلندی برای مبارزه با فقر برداشته و تاکنون اقشار مختلفی از جمله کارگران ساختمانی، بیماران خاص، زنان ایرانی دارای همسر غیرایرانی، قالیبافان و صنعتگران صنایع دستی را شناسایی کرده است. میدری در ادامه به کثرت خدمات قابل استخراج از این درگاه اشاره و اظهارکرد: با کمک این سامانه توانستیم چگونگی اشتغال ۲۳هزار شاگرد اول کنکور را طی سنوات مختلف ردیابی کنیم.