اخبار
مجوز سمنهای وزارت ورزش موقتی است
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان از صدور ۲۰۰۰ مجوز سازمان مردمنهاد جوانان از سال ۹۲ تا سال ۹۶ خبر داد. رضا حجتی با اشاره به آخرین وضعیت صدور مجوز برای فعالیت سازمانهای مردمنهاد گفت: از سال ۷۹ تا ۸۸ که سازمان ملی جوانان در حوزه صدور اعتبارنامه سازمانهای مردمنهاد فعالیت میکرد، حدود ۵۰۰۰ هزار مجوز صادر شده، اما این روند بعد از منحل شدن سازمان ملی جوانان و تبدیل شدن آن به معاونتی در وزارت ورزش و جوانان متوقف شد و تا سال ۹۱ مجوزی صادر نشد، اما از سال ۹۲ تاکنون حدود ۲۰۰۰ مجوز صادر شده است.
وی با اشاره به وضعیت سمنهای جوانانی که در دوره فعالیت سازمان ملی جوانان مجوز فعالیت داشتند افزود: «سازمانهای مردم نهادی که تا پیش از این دوره تشکیل شده بودند، عمدتا با خروج از محدوده سنی ۱۵ تا ۲۹سال که محدوده سنی فعالیت سمنهای جوانان است، از دایره فعالیت خارج شدهاند.» مدیرکل مشارکتهای اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان به ایسنا گفت: «مجوزهایی که هماکنون توسط معاونت ساماندهی وزارت ورزش و جوانان صادر میشود موقت و ۵ ساله است و بعد از این مدت به شکل خودکار باطل میشود. حجتی با بیان اینکه اعضای سمنهایی که بعد از ۲۹ سال همچنان تمایل به فعالیت در سازمانهای مردم نهاد دارند، میتوانند از وزارت کشور مجوز بگیرند اظهار کرد: اعتبار نامه موقت سمنهای جوانان به این دلیل صادر میشود که آنها بتوانند مراحل توانمندسازی را طی کنند. بعد از این مرحله در صورتی که این افراد علاقهمند به فعالیت باشند باید مجوز دایم خود را از وزارت کشور دریافت کنند.
مرطوب کردن خاک، علاج موقت برای ریزگردها
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: مشکل ریزگردهای داخلی استان خوزستان تنها با دادن حقآبه اراضی استان برطرف میشود.
جواد کاظم نسب درباره وضعیت کنترل ریزگردها در استان خوزستان و اقدامات دولت در این زمینه، گفت: با مقدار کم اعتبار تخصیص داده شده در لایحه بودجه سال گذشته و سال آینده در زمینه کنترل ریزگردها مشکل ریزگردهای استان خوزستان برطرف نمیشود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکل ریزگردهای داخلی استان خوزستان تنها با دادن حقآبه اراضی استان برطرف میشود، گفت: بیش از صدها هزار هکتار در استان خوزستان کانون ریزگرد وجود دارد که در جوار رودخانه کارون هستند، میطلبد آب را رها کنند تا رودخانه کارون پرآب شود و بخشی از آب مورد نیاز استان تامین و اراضی را مرطوب کنند. نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نهال کاری طی چندسال آینده اثر بخشی دارد اما درحال حاضر نیاز به مرطوبسازی کانونها وجود دارد، ادامه داد: کشاورزان منطقه را باید مشارکت دهیم تا زمینهای خود را تحت کشت ببرند و از نهال کاریها نیز مراقبت کنند. وی در با اشاره به اینکه درصورتی که مردم را در این پروژهها مشارکت دهند و آب مورد نیاز آنها را تامین کنند نیاز به اعتبارات فراوان وجود ندارد، ادامه داد: این انتظار وجود دارد که حق آبه خوزستان داده و از انتقال آب سرشاخههای کارون جلوگیری شود تا هفت کانون بزرگ ریزگرد موجود کنترل شود. این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در خصوص دستاوردهای سفر وزیر جهاد کشاورزی به استان خوزستان در خصوص کنترل ریزگردها، اظهار داشت: این بازدیدها مشکلی را حل نمیکنند باید دید بعد از بازدید چه اقداماتی صورت میگیرد، باید دید که آیا بعد از بازدید هیات دولت در این خصوص جلسهیی را برگزار کرد و گزارشی از این بازدید در آن ارائه شده است؟
لزوم تشکیل وزارت مقابله با بحران
عضو کمسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در اجرای پروژههای بیمارستانی و استحکام این بناها در مقابل عواملمحیطی و غیرطبیعی، باید به استانداردهای جهانی و آیین نامه مقاومسازی در برابر زلزله توجه بیشتری داشت. یعقوب شیویاری گفت: متاسفانه بسیاری از این مراکز در کشور قدمتی بیش از پنجاه سال دارند که در زمان وقوع بحران اکثریت آنها قابل استفاده نخواهند بود و زلزله اخیر تهران این هشدار را به ما داد که سازه بسیاری از آنها حتی در پایتخت هم نمیتواند در زمان وقوع زلزله مستحکم باشند.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی گفت: برای رسیدن به این شاخصهای استاندارد و نوسازی مراکز درمانی نیازمند هزاران میلیارد تومان اعتبار هستیم که بتوان در مدت زمان مشخص و معینی گامهای موثری را برای شروع و مرتفع کردن این مشکلاتبرداریم که گام نخست مطالعه دقیق در این حوزه، ارزیابی و همچنین نیاز سنجی سریع در مناطق آسیبپذیر است تا از نظر وضعیت استحکام فیزیکی و محاسبه سن سازهها، بتوانیم اولویت بندیهایی را در این زمینه برای اجرا داشته باشیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین محدودیت منابع مالی و نیز نبود نظارت دقیق در راستای اجرای پروژههای بیمارستانی از سوی دستگاههای متولی را از مهمترین معضلات ومشکلات این حوزه دانست و افزود: محدودیت منابع و تزریق قطرهیی آن در زمان اجرا و همچنین بسیاری از مساِئل سلیقهیی -سیاسی و نبود وجدان کاری یا تنوع پیمانکاری از عمده مشکلاتی هستند که که مارا در رسیدن به ترازهای بینالمللی با مشکل جدی روبرو کرده است با این حال انتظار میرود، وزارت بهداشت با کسب تجارب در طول زمان، از بروز اتفاقات بعدی جدی جلوگیری کند و در ساختوسازها، تمام مسائل فنی و مهندسی، اطلاعات زمینشناسی و... را مدنظر قرار دهد تا سازه هاو پروژههای احداث شده مقاومت بیشتری رادر برابر زلزلههای بیش از 7 ریشتری داشته باشد و مطابق با استانداردهای جهانی پیش برود.
شیویاری در آخر راهاندازی وزارت بحران را یکی از نیازهای مهم و موثر در وضعیت فعلی کشور دانست و گفت: با توجه به شرایط موجود و نبود آموزشهای تخصصی در این حوزه و همچنین عدم تجهیزات و امکانات کافی در این زمینه، لازم است در برنامههای آتی وزارتی تحت عنوان وزارت بحران بصورت مستقل و با اعتبار ویژه و با نیروی انسانی متخصص راهاندازی شود تا بسیاری از خلاها و مشکلات موجود رفع شود.