کوتاه از دنیای انرژی
رد شدن تولید نفت ایران از سهمیه اوپک
ایرنا| روزنامه انگلیسیزبان گالفنیوز اماراتمتحدهعربی اعلام کرد، تولید نفت ایران از میدانهای نفتی غرب رود کارون در حال افزایش است.
به گزارش این روزنامه، تولید نفت ایران در ماه ژانویه (دی-بهمن) با ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش به ۳میلیون و ۸۳۰ هزار بشکه در روز رسید و اندکی از سهمیه تولید فراتر رفت.
از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، محور توسعه صنعت نفت بر میدانهای مشترک نفت و گاز متمرکز شد تا سهم ۷درصدی این میدانها در تولید نفت کشور افزایش یابد. براساس هدفهای تعیین شده تا سال ۱۳۹۷ تولید نفت خام از میدانهای مشترک غرب کارون که ۵میدان آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی، یاران شمالی، یاران جنوبی و یادآوران با ظرفیت نفت درجای ۶۴ میلیارد بشکه را شامل میشود، به ٧٠٠ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
گالفنیوز نوشت: در ماه میلادی گذشته بیشترین افزایش تولید نفت در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پس از عربستان مربوط به جمهوری اسلامی ایران بود. تولید نفت خام عربستان نیز ماه گذشته با ۶۰هزار بشکه در روز افزایش به ۱۰ میلیون و ۱۰ هزار بشکه در روز رسید. با این حال، تولید نفت خام اوپک در ماه ژانویه تقریبا در سطح ۳۲ میلیون و ۴۰۰هزار بشکه در روز ثابت ماند، زیرا افزایش تولید نفت خام عربستان و ایران، کاهش تولید نفت ونزوئلا را جبران کرد. رکود مزمن و سرمایهگذاری اندک ونزوئلا در بخش نفت موجب ضعف این صنعت شده است. تولید نفت ونزوئلا در ماه ژانویه ۳۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به یک میلیون و ۶۷۰ هزار بشکه در روز رسید که کمترین تولید این کشور از سال ۱۹۸۹ (۲۹ سال پیش) است.
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۴۵۱ مگاواتی ارس
پاون| صبح روزگذشته عملیات ساخت نیروگاه ۴۵۱مگاواتی ارس آغاز شد. عملیات ساخت این نیروگاه با حضور عیسی کلانتری معاون رییسجمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیطزیست و همایون حائری معاون برق و انرژی وزیر نیرو، کلنگزنی شد.
همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در این مراسم طی سخنانی عنوان کرد: این نیروگاه از جنس تکنولوژیهای جدید و به دست توانمند فرزندان این مرزو بوم ساخته خواهد شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی درخصوص زمان راهاندازی این نیروگاه ابراز امیدواری کرد تا کمتر از ٢٠ ماه نخستین توربین در این نیروگاه روشن شود.
براساس این گزارش، این نیروگاه دارای توربین کلاس F و دارای یک واحد گازی به ظرفیت
۳۰۷ مگاوات و یک واحد بخار با ظرفیت ۱۴۴ مگاوات خواهد بود. راندمان این نیروگاه ۵۹درصد برآورد شده که در صورت بهرهبرداری ازجمله پیشرفتهترین نیروگاههای کشور خواهد بود. هدف از اجرای این پروژه تشویق سرمایهگذاری از طریق بخش غیردولتی، استفاده بهینه از انرژی سوخت مصرفی باتوجه به راندمان بالای واحدها، افزایش ظرفیت تولیدی برق و ایجاد زمینههای اشتغال در منطقه بهعنوان زیربنای تولید و... عنوان شده است.
کمبود بارشهای کشور ۶۰ درصد شد
پاون| طی یک هفته گذشته، میزان بارشهای کشور ۴ میلیمتر افزایش یافته است.
براساس اطلاعات ایستگاههای بارانسنجی شرکت مدیریت منابع آب ایران، با حضور سامانههای خوب بارشی در کشور در هفته گذشته، متوسط میزان بارشهای کشور از تاریخ ۷ لغایت ۱۳ بهمن ماه جاری (هفته گذشته) با ۴ میلیمتر افزایش از ۴۲میلیمتر به ۴۶ میلیمتر رسید.
این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت با ۱۱۷,۱ میلیمتر، حدود ۶۰درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته با ۸۱.۸میلیمتر، حدود ۴۳.۸درصد کاهش دارد. این گزارش حاکی از آن است که بیشترین میزان بارشهای تجمعی حوضههای اصلی آبریز از اول بهمن تا ۱۳ بهمن ماه جاری در حوضه اصلی آبریز دریای خزر با ۲۱.۹ میلیمتر و کمترین میزان بارش در زمان یاد شده در حوضه اصلی آبریز قرهقوم با ۰.۹میلیمتر به ثبت رسیده است. حوضه اصلی آبریز دریاچه ارومیه هم مقام دوم بارشهای کشور را از تاریخ اول تا ۱۳ بهمن ماه جاری با ۲۱.۲ میلیمتر داشته است. حوضههای اصلی آبریز فلات مرکزی ۵.۳، خلیجفارس و دریای عمان ۲.۷ و مرزی شرق نیز از ۱.۶ میلیمتر بارش در ماه جاری برخوردار بودهاند.
