منتقد سایت اند ساند از «وقت ناهار» نوشت
نیل مک گلون، منتقد مجله سایتاند ساند در یادداشتی کوتاه به فیلم «وقت ناهار» ساخته علیرضا قاسمی پرداخت؛ فیلمی که در جشنواره ملی فیلم فجر حضور دارد.
نیل مک گلون منتقد مجله سایتاند ساند و پژوهشگر موسسه کرایتریونه در نقدی به فیلم ایرانی «وقت ناهار» ساخته علیرضا قاسمی پرداخته است. این فیلم کوتاه که حضورهای جهانی قابل اعتنایی داشته است این روزها در سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر هم حضور دارد و با 3 فیلم دیگر به رقابت میپردازد.
نقد نیل مک گلون به این شرح است:«این نخستین فیلمی است که از فیلمساز ایرانی علیرضا قاسمی دیدهام. در بیان قدرت این فیلم کوتاه باید بگویم که من با هیجان بسیار به همان شدت و احساس عمیقی که در این ۱۵دقیقه وجود داشت به انتظار ادامه کارهای این فیلمساز مینشینم.
فیلم داستان یک دختر ۱۶ساله را روایت میکند که برای شناسایی جسد مادرش به بیمارستانی در شهر میآید با این حال مسوولان بیمارستان به دلیل سن و سال پایین این دختر به او اجازه نمیدهند که برای شناسایی مادرش به سردخانه بیمارستان مراجعه کند و از او میخواهند که شخص بزرگتری را برای این کار به جای خودش بیاورد.
سرانجام با اصرار دختر و پس از اینکه مسوولان بیمارستان مطمئن میشوند که بیشتر خانواده او به خاطر جرمهای مختلف در زندان به سر میبرند، اجازه این کار را به او میدهند.
قاسمی در این اثر از خورشید چراغیپور، بازیگر جوان فیلمش یک بازی سینمایی شگفتانگیز میگیرد. بازیگری که در آینده قطعا نامش بیشتر شنیده خواهد شد. گستره احساسی که این دختر هنگام بیان داستان زندگیاش به مدیر بیمارستان به مخاطب ارائه میدهد برای من یادآور پسر جوان شاهکار کلیموف «بیا و بنگر» است. پسری که در انتهای فیلم به نظر میرسد به خاطر رنجهایی که بر او رفته به شخص دیگری مبدل شده است. کارگردانی بینظیر قاسمی به بازیگر زن اصلی فیلمش این اجازه را داده که اجرایی ارائه دهد بدون آنکه تلاشی برای خودنمایی و جلب توجه داشته باشد. فیلمنامه اثر بسیار دقیق نوشته شده و اجرای آن نیز چیزی کمتر از یک مکاشفه درونی نیست. دیالوگها از سوی دختر همانند اشکهایش جاری میشوند و ما همواره احساس میکنیم که اشکهای دختر در هر لحظه از فیلم در شرف جاری شدن است.»