اخبار

۱۳۹۶/۱۲/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۷۴۹۱

مخالفت کمیسیون صنایع با تفکیک وزارت صنعت

فارس  دبیر دوم کمیسیون صنایع مجلس در مورد بحث‌های جدید مطرح ‌شده مبنی بر پیگیری تفکیک وزارت صنعت و بازرگانی در دولت گفت: کمیسیون صنایع با این مساله مخالف است. سید جواد حسینی‌کیا در واکنش به بحث‌های مطرح‌ شده مبنی بر پیگیری تفکیک وزارت صنعت و بازرگانی توسط مسوولان دولتی اظهار کرد: اکثر اعضای کمیسیون صنایع مجلس با این مساله مخالف هستند و در جلسه‌یی که قبلا نیز با دولتی‌ها داشتیم، این موضوع را اعلام کردیم. او با بیان اینکه در جریان ادغام وزارت صنعت و بازرگانی سابق مدت زیادی طول کشید تا فرآیندهای کار انجام شود، گفت: چنانچه قرار باشد این وزارتخانه‌ها از هم تفکیک شوند، باید دوباره مدتی را صرف تفکیک ساختمان‌ها و تهیه شرح وظایف کنند و به این ترتیب 3 یا 4 سال زمان صرف خواهد شد. دبیر کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: در حال حاضر برای انجام برخی امور فقط به یک مکاتبه با وزارت صنعت، معدن و تجارت نیاز است، ولی اگر این وزارتخانه‌ها تفکیک شوند، باید با بخش‌های مختلف مکاتبه انجام شود که احتمالا اجرای امور چند ماه طول می‌کشد.

بازارهای صادراتی ایران

ایسنا  آمارهای صادراتی گویای آن است که در یک‌سال گذشته صادرات به اندونزی و تایلند بیشترین نرخ رشد را داشته‌ است. همچنان نام چین در صدر مقاصد صادراتی ایران جا خوش کرده و به سنت سال‌های قبل کشورهایی مانند امارات متحده عربی، عراق، جمهوری کره، ترکیه، هند، افغانستان و پاکستان در رده‌های دوم تا هشتم بازارهای صادراتی ایران قرار داشته و در مجموع ۲۹میلیارد و ۳۹۴ میلیون دلار از صادرات ۳۷میلیارد دلاری ۱۰ماهه اول سال را به خود اختصاص داده‌اند. اما نکته جالب اینکه پس از این کشورها که میزان صادرات ارزشی و حجمی آنها کمابیش همانند سال‌های قبل و حداقل سال‌ قبل بوده است، رتبه ۹ و ۱۰ جدول بازارهای صادراتی به تایلند و اندونزی مربوط می‌شود که به ترتیب ۱۵۰ و ۲۶۷درصد رشد صادرات ارزشی داشته‌اند. بدین‌ترتیب در ۱۰ماهه اول امسال ۵۸۶ میلیون دلار کالا به مقصد تایلند صادر شده که حجم آن معادل حدود 5/1میلیون تن بوده است. صادرات به تایلند 1.6درصد از کل صادرات کشور را شامل شده و به ترتیب از نظر ارزش و وزن ۱۵۰ و ۱۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته‌ است. اندونزی نیز کشوری است که در سال جاری بیشترین نرخ رشد صادرات ایران را به خود اختصاص داده است. این کشور که در رده دهمین بازار صادراتی ایران قرار گرفته در ۱۰ماهه اول سال جاری ۴۶۵ میلیون دلار کالای ایرانی وارد کرده که حجم این کالاها یک‌میلیون و ۴۰۰هزار تن بوده است. از مجموع صادرات کشور 1.3درصد به اندونزی مربوط بوده و واردات این کشور از ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی و وزنی به ترتیب ۲۶۷ و ۹۸درصد رشد داشته است.

میزان صادرات خودروها در سال 97

پایگاه خبری ایران خودرو  معاون صادرات و امور بین‌الملل گروه صنعتی ایران خودرو از صادرات ۱۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۹۷ خبر داد و گفت: ۷۵ درصد از این تعداد به کشورهای منطقه خاورمیانه و آفریقا و ۲۵درصد نیز به کشورهای CIS، آسیایی و امریکای لاتین و اروپا صادر خواهد شد. مجید کاویانی از توسعه و ارتقای محصولات برای افزایش صادرات خبر داد و افزود: با اعمال استانداردهای جدید محصولات، امکان صادرات به بسیاری از کشورها به راحتی امکان‌پذیر خواهد شد. معاون صادرات ایران خودرو تاکید کرد: سهم کیفیت در افزایش صادرات خودرو فقط یکی از عوامل است و مسائل خارج از کنترل خودروسازان نقش اصلی در صادرات خودرو دارند. او بهره‌گیری از مناسبات سیاسی برای ارتقای روابط تجاری را عاملی برای افزایش صادرات محصول دانست و خاطرنشان کرد: حضور در نمایشگاه‌های خارجی و معرفی محصولات، اعطای تسهیلات حمل به حمل‌کنندگان، اختصاص بودجه تحقیقاتی برای توسعه محصولات، عودت عوارض گمرکی، ایجاد روابط بانکی مناسب و همچنین حضور در پیمان‌های مختلف اقتصادی منطقه و بین‌المللی برای بهره‌مندی از برخی معافیت‌های صادراتی از جمله حمایت‌هایی است که از سوی دولت می‌تواند، انجام شود.