دستور دولت برای جلوگیری از افزایش تعرفه کنجاله سویا
رییس انجمن خوراک دام و طیور آبزیان با اشاره به مخالفت وزارت جهاد کشاورزی با افزایش تعرفه واردات کنجاله گفت: بنا بر دستور صریح رییسجمهور، معاون اول رییسجمهور، مصوبه ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی تعرفه واردات کنجاله سویا، نباید افزایش یابد چراکه این امر در افزایش قیمت تمام شده محصولات پروتئینی و کالاهای اساسی تاثیر بسزایی دارد.
موافق قدیری ادامه داد: بنابر قانون تمرکز، وزارت جهاد کشاورزی متولی عرصه تجارت، واردات و تولید است که با وجود پیشنهاد یکی از معاونتهای صنعت و معدن به کمیسیون ماده یک، مبنی بر افزایش تعرفه واردات کنجاله سویا بدون هماهنگی با این وزارتخانه، وزارت جهاد با همکاری تشکلهای تولیدی و اتاق بازرگانی بهشدت با این موضوع مخالفت کرد که در نهایت این موضوع از دستور کار خارج شد.
وی بازار نهادههای دامی در روزهای آتی را پیشبینی کرد و افزود: با توجه به آنکه روند قیمت دو کالای اصلی از جمله کنجاله سویا و جو در بازارهای جهانی افزایشی است، طبیعتا این موضوع در افزایش نرخ کنجاله سویا در روزهای آتی در بازار داخل افزایش خواهد داشت.
این مقام مسوول ادامه داد: کشورهای اصلی تولیدکننده این کالای مهم و استراتژیک از جمله آرژانتین، امریکا و برزیل در داخل کشور وضعیت متفاوتی دارند، به گونهیی که آرژانتین با کاهش انبار و شرایط نامساعد آب و هوایی روبهروست که در نهایت این امر، افزایش قیمت کنجاله سویا در بازار را به همراه داشته است.
موافق قدیری با اشاره به دلایل افزایش قیمت کنجاله سویا در دیگر کشورهای مهم تولیدکننده تصریح کرد: چین خریدار اصلی کنجاله سویا از امریکا و برزیل است و از آنجا که چین حجم بالایی کنجاله سویا از برزیل خریداری کرده و از طرفی برزیل به سبب مشکلات حمل و نقل نتوانسته به تمامی تعهدات خود عمل کند؛ بنابراین با کاهش عرضه در برابر افزایش تقاضا نوسان قیمت دور از انتظار نیست.
کنجاله سویای داخلی، جوابگوی نیاز کارخانههای روغنکشی نیست
وی با بیان اینکه کنجاله سویای داخلی، جوابگوی نیاز کارخانههای روغنکشی کشور نیست، بیان کرد: با توجه به آنکه تولید داخل، جوابگوی نیاز کارخانهها نیست؛ بنابراین با توجه به روند افزایشی قیمت جهانی کنجاله سویا نشان از استمرار روند صعودی این محصول در داخل است.
این مقام مسوول وضعیت موجودی و قیمت ذرت دامی را مناسب دانست و افزود: در این فصل ذرت مورد نیاز به سبب شرایط آب و هوایی تنها از اوکراین تامین میشود و از آنجا که این کشور محصول خود را به یورو به فروش میرساند، نوسان نرخ جهانی و داخلی یورو در قیمت این محصول در بازار تاثیرگذار بوده است که به سبب موجودی بیش از یک میلیون تن ذرت در بنادر کشور، مشکل چندانی در این بخش نداریم. این مقام مسوول از افزایش نرخ جو در روزهای آتی خبر داد و گفت: این هفته عربستان صعودی مناقصه بینالمللی خرید جو را برگزار خواهد کرد که این موضوع منجر به افزایش نرخ جو به قیمت حداقل 260 دلار در بنادر شمالی خواهد شد. وی ادامه داد: با توجه به آنکه گندم دامی، جایگزین محصول جو است، از این رو برگزاری این مناقصه در نوسان قیمت گندم داخلی تاثیرگذار خواهد بود؛ بهطوری که نرخ این محصول به بیش از 243 دلار خواهد رسید. رییس انجمن خوراک دام و طیور و آبزیان در خاتمه گفت: ذخایر جو قزاقستان در انبارها به سبب نزدیک شدن به پایان فصل، کاهش یافته است و از آنجا که این امر در افزایش قیمت این محصول تاثیرگذار است؛ پیشنهادی مبنی بر تخصیص ارز مبادلهیی به واردات این محصول به ستاد تنظیم بازار داده شده است تا قیمت این محصول در بازار داخل دستخوش تغییر و تحولاتی قرار نگیرد.