اخبار

۱۳۹۶/۱۲/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۷۷۱۶

چه کسانی مشمول بیمه بیکاری می‌شوند؟

مدیرکل امور فنی بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه بیمه بیکاری یکی از تعهدات این سازمان در قبال بیمه‌شدگان است، گفت: تمام افرادی که حداقل ٦ ماه سابقه پرداخت حق بیمه در زمان اشتغال داشته باشند و مشمول قانون کار هستند و غیرارادی بیکار شده باشند، می‌توانند از این مقرری استفاده کنند.

منصور آتشی افزود: طبق قانون، بیکار فردی است که برخلاف میل و اراده خود از کار اخراج شده و آماده اشتغال نیز باشد. برای دریافت مقرری بیمه بیکاری هر دو شرط فوق الزامی است.

مدیرکل امور فنی بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی درخصوص مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری گفت: مدت دریافت این مقرری به سابقه بیمه‌پردازی فرد بستگی دارد و هر میزان سابقه پرداخت حق بیمه بیشتر باشد، مدت استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری افزایش می‌یابد.

آتشی با بیان اینکه حداقل ٦ ماه و حداکثر ٥٠ ماه مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری است، افزود: اگر فرد بین ٦ تا ٢٤ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته و مجرد باشد ٦ ماه مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کند و در صورتی که با همین سابقه متاهل باشد حداکثر ١٢ماه از این مقرری استفاده می‌کند. در صورتی که سابقه پرداخت حق بیمه ٢٥ماه تا ١٠سال و مجرد باشد ١٢ماه و در صورتی که متاهل باشد ١٨ماه مستحق دریافت بیمه بیکاری است.

مدیرکل امور فنی بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه برای سابقه پرداخت حق بیمه ١٠تا ١٥سال و مجرد ١٨ماه مقرری بیمه بیکاری تعریف شده است، گفت: برای متاهلان با همین مدت سابقه پرداخت حق بیمه ٢٦ماه برای دریافت این مقرری مشخص شده است. در صورتی که بیمه شده میان ١٥تا ٢٠سال سابقه حق بیمه داشته باشد و غیرارادی بیکار شود برای مجردها ٢٦ماه و متاهل‌ها ٣٦ماه مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری تعیین شده است.

وی ادامه داد: بیمه‌شدگان بیکار که دارای ٢٠سال سابقه پرداخت حق بیمه به بالا و مجرد باشند ٣٦ماه و با همین سابقه و متاهل ٥٠ ماه از این مقرری می‌توانند استفاده کنند. چنانچه بیمه شده بیکار بالای ٥٥ سال سن و ١٠سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد بدون لحاظ به این ترتیبات مذکور تا رسیدن به سن بازنشستگی که ٦٠ سال است می‌تواند از مقرری بیمه بیکاری بهره‌مند شود. هر زمانی که شغلی از سوی وزارت کار به بیمه شده بیکار معرفی شود، مقرری بیمه بیکاری قطع می‌شود. وی با بیان اینکه بیمه شده بیکار یک ماه مهلت دارد برای درخواست برقراری مقرری بیمه بیکاری به ادارات کار مراجعه کند، گفت: در نخستین مرحله تلاش می‌شود فرد به محیط کار بازگردد و در صورتی که امکان نباشد، استحقاق مقرری بیمه بیکاری بررسی و در صورت واجد شرایط بودن برای برقراری آن به سازمان تامین اجتماعی معرفی می‌شود. در صورتی که فرد در مهلت یک ماه مقرر به ادارات کار مراجعه نکند باید توجیهات قانونی برای عدم مراجعه‌اش ارائه کند تا بررسی استحقاق بیمه بیکاری آغاز شود.

وی با بیان اینکه دستمزد بیمه شده در زمان بیمه‌پردازی در تعیین میزان مقرری بیمه بیکاری موثر است، اظهار کرد: میزان دستمزد مشمول کسر حق بیمه٩٠روز آخر اشتغال فرد را تعیین و میانگین آن را محاسبه می‌کنند و این میزان مبنای پرداخت مقرری می‌شود. البته این میزان نباید از ٨٠ درصد متوسط دستمزد زمان اشتغال بیشتر باشد.

مدیرکل امور فنی بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه داشتن افراد تحت تکفل منجر به افزایش مقرری دریافتی در دوره بیکاری می‌شود، گفت: به ازای هر نفر تحت تکفل که می‌تواند همسر، فرزند، پدر، مادر، خواهر و برادر باشد تا سقف ٤نفر و به ازای هر نفر ١٠درصد حداقل دستمزد به مقرری دریافتی اضافه می‌شود. در هر صورت مقرری بیمه بیکاری کمتر از حداقل حقوق قانون کار نخواهد بود.

آتشی تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری در کشور را ٢١٥هزار نفر عنوان کرد و افزود: ماهانه بالغ‌بر ٢٥٠میلیارد تومان به این افراد از سوی سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شود.

بررسی قانون مبارزه با موادمخدر در دادستانی کل کشور

معاون قضایی دادستان کل کشور از برگزاری منظم جلسات کمیته حقوقی ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد و گفت: دستورکار حال حاضر این کمیته اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر با اصلاحات و الحاقات آن است. سعید عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور در بخش مواد مخدر دیروز در شصت‌وششمین جلسه این کمیته حقوقی با اعلام اینکه نزدیک به ۵۰درصد از مجموع این قانون بررسی و اصلاحات لازم آن بحث و بررسی و تصویب اولیه شده است، گفت: تمامی اعضای این کمیته با جدیت و حمایت‌های مناسب و حضور مستمر در جلسات کار اصلاح این قانون را به پیش می‌برند.

معاون قضایی دادستان کل کشور از برگزاری منظم جلسات کمیته حقوقی ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد و گفت: دستور کار حال حاضر این کمیته اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر با اصلاحات و الحاقات آن است که با جدیت درحال انجام است.

وی با اشاره به برخی مشاهدات میدانی خود از وضعیت معتادان متجاهر در سطح تهران بر ضرورت مقابله جدی و حساسیت و توجه بیش از پیش به موضوع مواد مخدر تاکید کرد و افزود: دل انسان از دیدن چنین افرادی در مناطقی از شهر به درد می‌آید و البته انگیزه‌یی می‌شود که به صورت مضاعف تلاش کنیم بلکه بتوانیم چنین وضعیتی را بهبود ببخشیم.

عمرانی با اشاره به توطئه‌های دشمنان برای ضربه زدن به مردم و نظام اسلامی ایران و تاکید براین نکته که گاهی احساس می‌شود که در گردابی از توطئه‌ها و فتنه‌ها هستیم، گفت: عرصه‌هایی مانند مواد مخدر و اخیرا هم فضای مجازی مجالی برای ضربه زدن به کیان جامعه و خانواده‌هاست و همه ما مسوولیت سنگینی در قبال حراست و حفاظت از آرمان‌ها و حریم جامعه و خانواده‌ها و جوانان داریم.