اخبار

۱۳۹۶/۱۲/۱۰ - ۰۰:۳۱:۳۳
کد خبر: ۱۱۷۸۷۲

اعلام شرایط فروش سیم‌کارت‌های خارجی در داخل

رگولاتوری| کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات دستورالعمل جدیدی در مورد ضوابط فروش سیم کارت‌های تلفن همراه خارجی در داخل کشور، تصویب کرد.

برمبنای این مصوبه جدید که مربوط به اصلاح بند ۲ ماده ۶ مصوبه شماره ۸ جلسه شماره ۱۶۷ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات می‌شود، متقاضی باید برای صدور مجوز، موافقت ارائه‌کننده اصلی یا نمایندگی اعطا شده از سوی ارائه‌کننده اصلی را به تایید رگولاتوری کشور مربوطه برساند. همچنین باید در نهایت تاییدیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور را مبنی بر اصالت تاییدیه رگولاتوری و ارائه‌کننده اصلی اخذ کرده و به همراه ترجمه رسمی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه کند. در این مصوبه تاکید شده است که در تاییدیه رگولاتوری کشور مربوطه، ضمن تایید فعالیت و معرفی ارائه‌کننده اصلی و تایید نمایندگی اعطا شده به متقاضی از سوی ارائه‌کننده اصلی، باید عدم پوشش رادیویی در چارچوب مقررات اتحادیه جهانی مخابرات (ITU)، گستره جغرافیای جمهوری اسلامی ایران از سوی ارائه‌کننده اصلی این سرویس، تضمین و تعهد شود. درهمین حال ارائه‌کننده این خدمات در ایران باید اجازه فعالیت مشابه به اپراتورهای متقاضی کشور جمهوری اسلامی ایران در کشور خود را اعطا کند.

ماه صاحب اینترنت 4G می‌شود

 تلگراف| دو شرکت تصمیم دارند در سال آتی میلادی شبکه اینترنت «4G» را در ماه راه‌اندازی کنند. با کمک این شبکه می‌توان ویدئوهای باکیفیت از ماه به زمین فرستاد.

دو شرکت ودا فون و نوکیا قصد دارند سال آینده شبکه اینترنت 4G را در ماه نصب کنند.

شرکت اکتشافات فضایی PTScientists این ماموریت را برنامه‌ریزی کرده که نخستین فرود یک شرکت خصوصی در ماه نیز به حساب می‌آید. قرار است نوکیا پست‌های مخابراتی را به وسیله موشک اسپیس ایکس در ۲۰۱۹ میلادی به ماه بفرستد.

احداث شبکه اینترنت در ماه به کاوشگرهای Audi امکان می‌دهد با یکدیگر و همچنین مقر خود در زمین ارتباط برقرار کنند. این کاوشگر‌ها سطح ماه را برای امکان زندگی انسان در این ستاره بررسی می‌کنند.

همچنین با کمک شبکه مذکور می‌توان ویدیوی باکیفیت بالا از سطح ماه ارسال کرد. از سوی دیگر شبکه اینترنت در هزینه‌ها صرفه جویی می‌کند زیرا سیگنال‌های موبایل کم مصرف‌تر از سیگنال‌های آنالوگ رادیویی هستند. شرکت ودا فون نیز سیگنال 4G را فراهم می‌کند. مدیر ارشد اجرایی این شرکت می‌گوید: پروژه ما روشی نوین برای توسعه زیربنای شبکه موبایل در پیش گرفته است.

تقلید دقیق همه صداها با هوش مصنوعی چینی

 فیوچریسم| گروه تحقیقاتی شرکت چینی بایدو موفق به طراحی شبکه عصبی هوشمندی شده‌اند که می‌تواند با صرف کمتر از یک دقیقه وقت هر صدایی را با دقت بالایی تقلید کند.

نرم‌افزار یاد شده می‌تواند بعد از تقلید از صدای دریافتی آن را بر مبنای جنسیت دیگری اعم از مردانه و زنانه بازسازی کند و لهجه یا گویش دیگری به آن ببخشد. بایدو که به گوگل چین شهرت یافته با این دستاورد تازه نشان داده که به چه پیشرفت‌های قابل‌توجهی در حوزه هوش مصنوعی دست یافته است. نکته مهم این است که نرم‌افزار ابداعی بایدو حتی می‌تواند فایل‌های صوتی بسیار کوتاه را هم با دقت بالا بازسازی کند.

بسیاری از نرم‌افزارهای طراحی شده مشابه برای تقلید دقیق اصوات مورد نظر باید فایل‌هایی با زمان بالا دراختیار داشته باشند. بایدو خود در سال ۲۰۱۷ نرم‌افزار مشابهی طراحی کرده بود که برای تقلید هر صدا به دریافت فایل‌های ۳۰ دقیقه‌یی نیاز داشت.

شرکت ادوب هم نرم‌افزاری به‌نام VoCo عرضه کرده که بعد از دریافت نمونه‌یی ۲۰ دقیقه از صدای هر فرد از آن تقلید می‌کند. جدی‌ترین رقیب بایدو شرکتی کانادایی به نام Lyrebird است که به حدود یک دقیقه صدا برای تقلید و بازسازی نیاز دارد. بدیهی است که چنین فناوری می‌تواند مورد سوءاستفاده‌های گسترده امنیتی نیز قرار بگیرد، اما می‌تواند کاربردهای فناوری در حوزه‌های آموزشی، طراحی دستیارهای هوشمند دیجیتال و غیره داشته باشد.

پوشش پنجره‌ها هوشمند می‌شود

 نیواطلس| محققان استرالیایی پوششی باریک‌تر از موی انسان ساخته‌اند که شیشه‌های معمولی را بدون نیاز به انرژی هوشمند می‌کند.

محققان دانشگاه RMIT استرالیا نوعی پوشش ساخته‌اند که شیشه را هوشمند می‌کند و جالب آنکه نیازمند هیچ‌گونه انرژی نیست.

این پوشش از ماده ارزان‌قیمت دی اکسید وانادیوم ساخته شده و ضخامت آن ۵۰ تا ۱۵۰ نانومتر است. به عبارت دیگر این پوشش هزار بار نازک‌تر از موی انسان است. هنگامی که دمای سطح کمتر از ۶۷ درجه سانتی‌گراد باشد، دی اکسید وانادیوم مانند عایق عمل می‌کند و از خروج گرمای داخل خانه از طریق شیشه پنجره جلوگیری می‌کند. اما نور خورشید به‌طور کامل از آن گذر می‌کند. در دمای ۶۷ درجه سانتی‌گراد این ماده به‌نوعی فلز تبدیل می‌شود که به اشعه‌های مادون قرمز و گرم خورشید اجازه ورود نمی‌دهد. به عبارت دیگر هنگامی که هوا سردتر است داخل اتاق گرم‌تر می‌ماند و بالعکس. به این ترتیب میزان استفاده از سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی نیز کاهش می‌یابد.