تلاش برای اعزام دختران شین‌آباد به خارج کشور

۱۳۹۶/۱۲/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۸۱۹۴
تلاش برای اعزام دختران شین‌آباد به خارج کشور

پنج سال پس از آتش‌سوزی مدرسه‌یی در شین‌آباد پیرانشهر، هنوز دانش‌آموزان دختر این مدرسه که دچار سوختگی‌های شدید شدند، با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم می‌کنند. نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفته است: حل مشکل اعزام دانش‌آموزان شین‌آباد به خارج از کشور و افزایش مستمری آنها پیگیری خواهد شد.

علی مطهری در دیدار با دانش‌آموزان حادثه دیده شین‌آباد با تاکید بر اینکه حادثه آتش‌سوزی روستای شین‌آباد در سال 91 بسیار تلخ بود، گفت: رفتار خوب دانش‌آموزان از زمان وقوع این حادثه، تاکنون و تحمل مشکلات سوختگی و روی گشاده دختران حادثه دیده بسیار قابل تقدیر است. نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تحمل درد و مشکلات این حادثه اجر الهی برای دانش‌آموزان به‌دنبال خواهد داشت، افزود: متاسفانه وقوع چنین حوادثی در برخی شرایط ناشی از سهل‌انگاری‌ها نیز است، منهای اینکه مدرسه یا بخاری استفاده شده، در آن غیر استاندارد بوده، اگر به برخی مسائل توجه می‌شد، شاید این حادثه رخ نمی‌داد.

او با تاکید بر اینکه حداکثر درمان برای دانش‌آموزان حادثه‌دیده باید انجام شود، اظهار کرد: قطعا باید مسیر درمان دانش‌آموزان هموار شود و در این رابطه تقاضا می‌شود مسائل و مشکلات مربوط به دانش‌آموزان به صورت مکتوب اعلام شود. مطهری با اشاره به اینکه در مورد مشکلات دانش‌آموزان و اعزام آنها به خارج از کشور با وزیر بهداشت صحبت خواهم کرد، گفت: قول داده شده برای اعزام این دانش‌آموزان به خارج از کشور برای ادامه مسیر درمانی پیگیری خواهد شد ضمن اینکه با رییس سازمان برنامه و بودجه نیز در خصوص اختصاص بودجه موردنیاز به بیمارستان حضرت فاطمه(س) برای هزینه کرد در روند درمان دانش‌آموزان رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی به عمل خواهد آمد. این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه درخصوص اختصاص مستمری‌های ماهانه به دختران حادثه‌دیده نیز پیگیری‌های لازم صورت می‌گیرد، افزود: باتوجه به اینکه مسوولان اعلام کردند که در داخل شرایط برای درمان دانش‌آموزان فراهم نبوده و نمی‌توانند به نیازهای آنان پاسخگو باشند، پس اعزام آنها به خارج از کشور به‌طور 100درصد پیگیری خواهد شد.

نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حل مشکلات دانش‌آموزان حادثه‌دیده وظیفه حکومت است، تصریح کرد: این قبیل حوادث را نمی‌توان به حال خود رها کرد بنابراین امیدواریم با پیگیری‌های صورت گرفته در آینده نتایج مثبت و قابل‌قبولی حاصل شود.

در این نشست رسول خضری با اشاره به اینکه حادثه آتش‌سوزی مدرسه دخترانه شین‌آباد در سال 91 رخ داد، گفت: حل مشکلات دانش‌آموزان قطعا برای نظام و حاکمیت نقطه قوت محسوب می‌شود، در سال 91 و پس از وقوع این حادثه مبلغی به‌عنوان دیه به دانش‌آموزان تعلق گرفت و قرار بود مبالغ دیگری نیز درنظر گرفته شود اما پرداختی‌ها به شکل مناسب صورت نگرفته است.

نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر بهداشت موافق اعزام این دانش‌آموزان به خارج از کشور است و نسبت به این موضوع تاکید دارد، افزود: در این خصوص هنوز پس از گذشت 6 سال اقدام عملی صورت نگرفته است.

او با تاکید بر اینکه استادان جراحی کشور و رییس مرکز تحقیقات سوختگی تاکید بر اعزام دانش‌آموزان به خارج از کشور دارند، تصریح کرد: باید بتوانیم دانش‌آموزان را به ترتیب اولویت و نیاز آنها به درمان به خارج از کشور اعزام کنیم، چون تاخیر در روند درمان آنها اثرات غیرقابل جبرانی را به‌دنبال خواهد داشت.

خضری با اشاره به اینکه بسیاری از دانش‌آموزان حتی راضی به ورود تجهیزات درمانی به داخل کشور برای درمان سوختگی هستند، گفت: در مقطعی حتی دانش‌آموزان نسبت به اینکه تجهیزات درمانی به داخل کشور آمده و مورد استفاده تمام مردم قرار گیرد، رضایت داشتند اما متاسفانه این مساله نیز رخ نداده است. این نماینده مردم در مجلس با تاکید بر اینکه دولت متعهد به پرداخت هزینه‌های داخل و خارج دانش‌آموزان شده است، تصریح کرد: مستمری پرداختی به دانش‌آموزان بسیار ناچیز بوده و میزان آن باید افزایش پیدا کند.