شبهه در افزایش 19.8درصدی حداقل دستمزد

۱۳۹۷/۰۱/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۹۰۸۶

در دقایق پایانی سال گذشته اعلام شد که جلسه سه‌جانبه شورای عالی کار با افزایش 19.8درصدی حداقل دستمزد کارگران برای سال آینده توافق کرده‌اند. با این حال برخی گزارش‌ها حاکی از این بود که نماینده‌های کارفرمایی نسبت به این رقم اعتراض داشته‌اند و این موضوع باعث بروز یک عدم قطعیت در افکار عمومی نسبت به نهایی شدن دستمزد 97 شده است.

بر اساس دستمزد ۹۷ کارگران برای حداقلی‌بگیران از ۹۲۹هزار و ۹۳۱تومان در سال ۹۶ با افزایش ۲۰ درصدی، یک‌میلیون و ۱۱۵هزار تومان تعیین شد. مطابق گزارش‌ها سایر سطوح مزدی در فروردین ماه سال آینده تعیین تکلیف می‌شود. بر این اساس میزان دستمزد حداقلی‌بگیران با احتساب مبلغ ۱۱۰هزار تومانی بن کارگری و ۴۰هزار تومانی حق مسکن یک میلیون و ۲۶۵هزار تومان برای سال آینده خواهد بود. قرار است پس از تعیین تکلیف در خصوص مزدبگیران سایر سطوح مزدی در فروردین ماه بخشنامه افزایش دستمزد از سوی علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شود. حداقل دریافتی ماهانه کارگران با دو فرزند برای سال آینده بیش از یک‌میلیون و 500 و 30هزار تومان خواهد بود. علی ربیعی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به اینکه حدود ۲۰درصد به دستمزد کارگران در سال ۹۷ اضافه خواهد شد، تصریح کرد: حدود ۲۳۰هزار تومان به حداقل دریافتی کارگران دارای دو فرزند در سال ۹۷ افزوده می‌شود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به انجام مذاکرات فشرده مزدی طی روزهای گذشته در شورای عالی کار گفت: هنوز تا رسیدن به وضعیت رضایت‌بخش معیشتی کارگران و همچنین افزایش قدرت خرید نیروی کار باید تلاش مجدانه به عمل آوریم، چراکه هنوز با وضعیت نسبتا مطلوب در این زمینه فاصله داریم. ربیعی تاکید کرد: دستمزد کارگران در سال ۹۷ حدود ۱۳۰درصد نسبت به تورم جلوتر خواهد بود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین تاکید کرد: توافق بر سر افزایش سایر سطوح مزدی تا پیش از پایان فروردین انجام می‌شود. به گفته ربیعی، شورای عالی کار در نشست سه‌جانبه امشب تنها بر سر افزایش حداقل مزد به توافق رسیده و رقم افزایش

8،19 درصدی مزد؛ حدود ۱۳۰درصد بالاتر از تورم اعلامی تعیین شده است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اعلام کرد که در فروردین ماه بخشنامه مزد ۹۷ را منتشر می‌کند. لازم به ذکر است، امسال مذاکرات مزدی رنگ و بوی متفاوتی نسبت به ادوار گذشته داشت به‌طوری که پس از افزایش اختلافات بین نمایندگان کارگری و کارفرمایی نشست‌های جداگانه‌یی از سوی وزیر کار با نمایندگان کارگری و کارفرمایی برگزار شد تا دیدگاه‌های طرفین به یکدیگر نزدیک شود. گفته می‌شود که افزایش 19.8درصدی حداقل دستمزد کماکان با مخالفت نماینده کارفرماها روبه‌روست.