کوتاه از دنیای انرژی
کاهش بیسابقه ذخیره سد زایندهرود
ایرنا مهرزاد احسانی مدیرکل دفتر مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه آبریز فلات مرکزی، کاهش بارشهای سال آبی جاری در حوضه آبریز زایندهرود را در 70سال اخیر بیسابقه دانست و گفت: اکنون حدود 90درصد ظرفیت سد زایندهرود خالی است.
احسانی با تاکید بر اینکه کاهش حدود 60 درصدی بارندگیها در حوضه آبریز زایندهرود موجب افت شدید آب ورودی به سد زایندهرود در سال آبی جاری شده است، عنوان کرد: براساس آمار ایستگاههای هیدرومتری رودخانه زایندهرود، این میزان کاهش حجم ذخیره آب در سد از زمان ساخت آن تاکنون بیسابقه بوده است. وی افزود: میزان بارشهای حوضه آبریز زایندهرود تا پایان فروردینماه امسال کمترین رکورد ثبت شده ایستگاههای هواشناسی در بیش از نیم قرن گذشته بوده است. این تنزل بارشها موجب کاهش شدید ذخیره آب در سد زایندهرود شده است. احسانی تاکید کرد: آب شرب حدود پنج میلیون نفر از مردم در استانهای اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری به منابع آب سد زایندهرود وابسته است. وی خاطرنشان کرد: ذخیره آب موجود در مخزن سد زایندهرود به علاوه میزان آب ورودی به آن در ماههای آتی فقط تکافوی نیازهای آب شرب استانهای یاد شده آن هم با رعایت صرفهجویی 20 درصدی را خواهد کرد. وی ادامه داد: بنابراین چالش بزرگ برای مدیریت منابع آب حوضه آبریز زایندهرود، فقدان آب کافی برای تامین نیازهای آب کشاورزی است. در چنین شرایطی پذیرفتنی نیست که ذخیره موجود در سد زایندهرود که فقط برای تامین آب شرب نگهداری میشود برای آبیاری اراضی کشاورزی منطقه رهاسازی شود.
ادامه محدودیت تولید نفت تا پایان سال
ایسنا وزیر انرژی امارات متحده عربی گفت: همه تولیدکنندگان نفت عضو و غیرعضو اوپک از جمله روسیه متعهد هستند تا پایان سال ۲۰۱۸ محدودیت تولیدشان را حفظ کنند. سهیل محمد المزروعی در حاشیه کنفرانس نفت و گاز خاورمیانه در ابوظبی گفت: بهطور کلی از نظر عوامل عرضه و تقاضا در بازار، ماموریت ما کامل نشده است. ما باید به تلاش ادامه دهیم تا شاهد ایجاد تعادل واقعی در بازار باشیم. دونالد ترامپ رییسجمهور امریکا جمعه گذشته از اوپک برای بالا بردن قیمت نفت انتقاد کرد و گفت: قیمتهای نفت به شکل غیرواقعی افزایش یافتهاند و این قابل قبول نیست. اظهارات وی از سوی صادرکنندگان نفت متعدد عضو اوپک رد شد. در تازهترین اظهارنظر خبرگزاری دولتی APS به نقل از عبدالمومن اولد کادور مدیرعامل شرکت سوناطرک الجزایر نوشت: نفت در حال حاضر حدود ۷۵ دلار در هر بشکه است و کشورهای تولیدکننده معتقدند که قیمت مناسبی است. کادور گفت: اگر قیمتها در محدوده ۷۰ تا ۸۰ دلار بماند، این وضعیت برای هر دو تولیدکنندگان و مصرفکنندگان مثبت خواهد بود. وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که این قیمت به مدت طولانی حفظ شود تا به بهبود سرمایهگذاری در اکتشاف کمک کند. بر اساس گزارش رویترز، الجزایر به درآمدهای انرژی که ۶۰درصد از بودجه دولت و ۹۴درصد از کل درآمدهای صادراتی را تشکیل میدهند به شدت متکی است. این کشور پروژههای زیرساخت متعدد و مخارج خود را از زمانی که قیمت نفت در اواسط سال ۲۰۱۴ ریزش کرد، کاهش داد.
کاهش اندک قیمت نفت امریکا
آنا در حالی که افزایش تعداد دکلهای حفاری نفتی در امریکا نشاندهنده افزایش بیشتر تولید نفت این کشور در ماههای آینده است، قیمت نفت خام امریکا دیروز اندکی کاهش یافت. آمارهای منتشر شده توسط موسسه بیکرهیوز نشان میدهد که شرکتهای حفاری امریکایی در هفته منتهی به 20 آوریل 5 سکوی جدید را اضافه کرده و تعداد کل دکلهای حفاری را به 820 مورد رساندهاند که بالاترین تعداد از مارس 2015 تاکنون است. افزایش تعداد دکلهای حفاری نفتی در امریکا نشان میدهد که تولید نفت امریکا باز هم افزایش خواهد یافت. تولید نفت خام امریکا از اواسط سال 2016 تاکنون 25درصد رشد داشته و به رقم بیسابقه 10.54میلیون بشکه در روز رسیده است. اکنون تنها روسیه با حدود 11میلیون بشکه بیشتر از امریکا نفت تولید میکند. اما با وجود کاهش جزئی قیمت نفت خام امریکا، وضعیت کلی بازار نفت به ویژه با توجه به تقاضای بالای موجود در بازار آسیا مطلوب است و قیمت نفت برنت نسبت به پایینترین رقمهای ثبت شده در ماه فوریه 20درصد افزایش نشان میدهد. بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دیروز با 4سنت افزایش به 74 دلار و 10 سنت رسید. قیمت نفت خام امریکا نیز با 3 سنت کاهش به 68 دلار و 37 سنت رسید. دیگر عامل تقویت بازار نفت، کاهش تولیدهای اوپک و روسیه بوده که موجب حذف مازاد عرضه از بازار شده است.
حفر 12 حلقه چاه نفت و گاز در فروردین 97
باشگاه خبرنگاران جوان متخصصان شرکت ملی حفاری ایران در نخستین ماه امسال عملیات حفر و تکمیل ۱۲ حلقه چاه نفت و گاز را در مناطق نفتخیز خشکی کشور با موفقیت به پایان رساندند. حمیدرضا خوشآیند معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در این باره اظهار کرد: از این تعداد چاه، هفت حلقه توسعهیی - توصیفی و پنج حلقه تعمیری بوده است. وی گفت: هشت حلقه از این چاهها در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و چهار حلقه در پروژههای توسعهیی میدانهای نفتی که شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) عهدهدار آن است، حفاری و تکمیل شد. معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری متراژ حفاری را در فروردین ماه ۱۷هزار و ۲۹۸ متر بیان کرد و افزود: ناوگان این شرکت ۷۳ دستگاه حفاری ملکی و یک دستگاه حفاری استیجاری دارد. خوشآیند با اشاره به گستردگی حوزه عملیاتی شرکت ملی حفاری ایران در میدانهای نفتی و گازی خشکی تصریح کرد: در ابتدای سال براساس قراردادی میان این شرکت و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، حفر هشت حلقه چاه اکتشافی به ملی حفاری واگذار شد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری گفت: براساس برنامهریزی انجام شده، حضور فعال در پروژههای حفاری در داخل کشور بهویژه میدانهای مشترک و همچنین پروژههای خارجی در کشورهای همسایه در سال ۹۷ هدفگذاری شده است.