کمک ۲۰۰ هزار تومانی به خانواده زندانیان تا ۳ ماه

۱۳۹۷/۰۲/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۲۰۶۳
کمک ۲۰۰ هزار تومانی به خانواده زندانیان تا ۳ ماه

خانواده برخی زندانیان جرایم مختلف پس از اینکه سرپرست خانواده به زندان می‌افتد با مشکلات جدی رو‌به‌رو می‌شوند. انجمن حمایت از زندانیان کمک‌های اندکی به خانواده این افراد می‌کند، اما با توجه به تعداد بالای ۲۱۰هزار نفری جمعیت زندانیان در ایران، این کمک آن قدر ناچیز است که خانواده برخی زندانیان را گرفتار چرخه جرم می‌کند.

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری درباره سقف پوشش مالی در نظر گرفته شده برای خانواده زندانیان گفت: انجمن حمایت از خانواده زندانیان تا سه ماه برای هر خانواده سقف ۲۰۰هزار تومان را در نظر گرفته و پس از آن، خانواده را به سازمان‌هایی مثل کمیته امداد، هلال‌احمر و بهزیستی معرفی می‌کند.

اطهره نژادی درباره مشکلات خانواده زندانیان و برنامه‌های این معاونت برای کمک به آنها گفت: مهم‌ترین مساله‌یی که خانواده‌های زندانیان را تهدید می‌کند، علاوه بر مسائل اقتصادی مشکلی است که اطرافیان ‌‌و جامعه با برخورد ناصحیح با این خانواده‌ها برایشان ایجاد می‌کنند. به‌ویژه در مورد زندانیان با جرایم عمدی، این مساله بر میزان و چگونگی روابط اعضای خانواده زندانی با دیگران موثر است. در واقع خانواده چنین زندانیانی، تاوان جرم هرگز انجام نداده‌یی را می‌دهند که این از انصاف و عدل به دور است.

او ادامه داد: همچنین پیچیدگی و در هم تنیده شدن مسائل مسکن و معیشت که معمولا جزو مسائل اصلی خانواده‌های زندانیان است و مسائلی که پیش‌تر گفتم این مشکل را حادتر می‌کند و در برخی موارد زمینه‌ساز پیدایش آسیب‌های اجتماعی است. نژادی در پاسخ به این سوال که منبع در آمد این خانواده‌ها عمدتا از چه طریقی تامین می‌شود به ایلنا گفت: تا آنجا که من مطلع هستم، وقتی سرپرست خانواری زندانی می‌شود پرونده مشخصات و خانواده وی مورد بررسی و در صورت نیاز از سوی کمیته امداد و همین طور انجمن‌های حمایت از زندانیان مورد حمایت قرار می‌گیرند. در مورد انجمن حمایت از زندانیان آن طور که از اعضای انجمن شنیده‌ام، خانه زندانی توسط مددکار انجمن مورد بازدید قرار می‌گیرد و در صورت نیاز خانواده او تا سه ماه تحت پوشش خواهند بود، اما از نظر کمک‌هایی مثل مشاوره و اشتغال‌زایی این حمایت ادامه می‌یابد. او درباره اینکه آیا پس از به اتمام رسیدن این زمان سه ماهه آیا حمایت مالی از خانواده زندانیان برداشته می‌شود یا خیر، توضیح داد: حمایت مادی تا سه ماه و معنوی به‌طور مداوم وجود دارد. نژادی از سازمان‌ها و نهادهایی که از خانواده‌های زندانیان حمایت می‌کند نام برد و گفت: سازمان‌هایی که بیشتر به حمایت از خانواده‌های زندانیان نیازمند می‌پردازند؛ کمیته امداد و انجمن حمایت از خانواده‌های زندانیان هستند و البته معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری نیز در دو سال با کمک انجمن حمایت در زمینه توانمندسازی اقتصادی خانواده زندانیان کار کرد و امیدواریم در سال ۹۷ با همکاری سازمان بسیج این طرح در مقیاس گسترده‌تری اجرا شود. او با اشاره به سقف پوشش مالی در نظر گرفته شده برای خانواده زندانیان توضیح داد: انجمن تا سه ماه برای هر خانواده سقف ۲۰۰هزار تومان را در نظر گرفته و پس از آن خانواده را به سازمان‌هایی مثل کمیته امداد، هلال‌احمر و بهزیستی معرفی می‌کند.

نژادی در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌هایی برای آسایش و امنیت خانواده زندانیان در نظر گرفته شده است، گفت: باید برای پیشگیری از آسیب‌ها، منسجم‌تر و با هم‌افزایی در رابطه با این خانواده‌ها فکر و عمل کرد. خانواده زندانی مشکلات خاصی دارد که باید از چشم مسوولان کشور دور نماند. نمی‌توان این گروه را نادیده گرفت و انتظار داشت مساله‌یی هم ایجاد نشود. زندانی باید تاوان جرم خود را بپردازد ولی خانواده‌اش نباید به دلیل جرم او، با انواع مشکلات، آثار و پیامدهای ماجرا روبه‌رو باشند.

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در پایان اظهار داشت: خانواده زندانیان در شمار جمعیت ایران اسلامی هستند و هر سازمانی که کار فرهنگی می‌کند باید به فرهنگ‌سازی رفتار با این گروه از جامعه هم بپردازد. این مساله باید در جامعه ترویج شود که برای پیشگیری از مسائل بیشتر باید به این خانواده‌ها کمک کرد و این امر محدود به دولت و قوه قضاییه نیست، همه مردم باید با همدلی و حمایت زمینه‌ساز پیشگیری از آسیب و توسعه‌دهنده امنیت جامعه باشند.