اخبار

۱۳۹۷/۰۳/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۲۴۴۷

واردات چمدانی صنایع‌دستی چینی به ایران

خبرگزاری صدا و سیما| مدیرعامل اتحادیه تعاونی صنایع‌دستی تهران گفت: در بازار نقش جهان اصفهان که مرکز صنایع‌دستی جهان است، صنایع دستی و خاتم‌چین به وفور دیده می‌شود. او تصریح کرد: خاتم شیراز یکی از برندهای معروف ایران است، اما اکنون کشور چین در زمینه خاتم برند‌سازی کرده و دیگر هیچ کشوری از ما خاتم نمی‌خرد. او تاکید کرد: در حال حاضر صادرات و واردات چمدانی مشکل اصلی صنایع دستی کشورمان است که نداشتن پنجره نظارتی و قانونی در بحث تولید، صادرات و واردات صنایع دستی نقص بزرگی در این بازار است. او افزود: کارگاه‌های کشور چین صنایع دستی کشور ما را تولید و وارد کشورمان می‌کند. او تصریح کرد: در حوزه چوب ورود مستقیم صنایع دستی از چین نداریم و بیشتر به صورت قاچاق و بیشتر از کشور‌های افغانستان، ازبکستان و تاجیکستان و... وارد می‌شود.

خاطره رضایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه معرق و منبت نزدیک به 25 کارگاه در استان تهران و حومه وجود دارد البته اکثر کارگاه‌ها بدون مجوز و خانگی مشغول به کار هستند. او ادامه داد: بیشترین صادرات معرق و منبت به کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عراق، امارت، کویت عمان و سوریه و کشورهای اروپایی مانند آلمان و کانادا است. رضایی افزود: یکی از مشکلات ما در حوزه صنایع دستی که از سال 93 با ان روبرو بودیم قطع بیمه افراد مشغول به کار است که باعث شده بسیاری از افراد از این حرفه دست بکشند. او ادامه داد: مرجع صدور مجوز در بخش تعاونی‌ها باید اتحادیه تخصصی باشد اما وزارت ارشاد، صنعت و معدن و تجارت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و میراث فرهنگی در صدور مجوز برای تاسیس تعاونی صنایع دستی دخیل هستند که اختلاف سلیقه بین دستگاه‌ها تعاونی‌ها را دچار مشکل کرده است.

گرانی لبنیات تخلف است

ایسنا| در حالی که کارخانه‌های لبنی قیمت محصولات‌شان را ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داده‌اند، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد: این کارخانه‌ها هیچ مجوزی برای افزایش قیمت ندارند و با متخلفان برخورد می‌شود، اما بازار شاهد بازگرداندن قیمت‌های غیرقانونی به حالت سابق نیست. طی هفته گذشته صنایع لبنی نسبت به افزایش قیمت محصولات تولیدی خود اقدام کردند و به گفته رییس اتحادیه فروشندگان محصولات لبنی، لبنیات با افزایش ۱۰ تا ۱۵درصدی قیمت مواجه شده است.

به گفته رجبی، طی روزهای گذشته قیمت کره ۱۰۰ گرمی از ۳۵۰۰ تومان به ۴۵۰۰ تومان افزایش یافته و قیمت دیگر محصولات لبنی نیز ۱۰ تا ۱۵درصد افزایش یافته است. همچنین پنیر ۴۵۰ گرمی سفید نیز از ۴۲۰۰ تومان به ۴۵۰۰ تومان و شیر کم چرب یک لیتری از ۲۵۰۰ تومان به ۲۷۵۰ تومان افزایش قیمت داشته است. درباره قانونی یا غیرقانونی بودن افزایش قیمت محصولات لبنی علیرضا رستمی، مدیرکل نظارت بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، گفت: لبنیات جزو کالاهای گروه یک و مشمول قیمت‌گذاری است و هیچ گونه مصوبه‌یی برای تغییر قیمت این محصولات ابلاغ نکرده‌ایم. او تصریح کرد: افزایش قیمت محصولات لبنی طی روزهای گذشته بدون مجوز و غیرقانونی بوده و در این راستا با متخلفان برخورد کرده‌ایم.

پیش‌فروش خودرو منوط به دریافت مجوز است

مهر| معاون سازمان حمایت مصرف‌کنندگان گفت: نمایندگی‌های مجاز فروش خودرو تنها پس از اخذ مجوز از وزارت صنعت، مجاز به پیش‌فروش خودرو هستند. وحید منایی، معاون نظارت بر کالاهای سرمایه‌یی و خدمات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به مفاد ماده (۵) آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو گفت: عرضه‌کننده قبل از اقدام به پیش فروش خودرو، موظف به اخذ مجوز مربوط شامل تعداد خودروی قابل عرضه از معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت است، لذا شرکت‌های دارای نمایندگی رسمی پس از اخذ مجوز مذکور مجاز به پیش فروش خودرو است. او افزود: در این رابطه لیست شرکت‌های دارای مجوز پیش فروش خودرو در سامانه این سازمان به نشانی http://www. cppo.ir  بارگذاری شده است.

منایی تصریح کرد: با توجه به اینکه اتحادیه صنف دارندگان نمایشگاه و فروشندگان خودروی تهران متولی صدور مجوز فعالیت شرکت‌های صنفی غیر نماینده در حیطه فعالیت خودرو است و شرکت‌های دارای پروانه فعالیت از اتحادیه مذکور ملزم به رعایت قوانین نظام صنفی هستند، لذا موضوع برخورد با شرکت‌های متخلف در زمینه پیش فروش خودرو جهت اعمال قانون منطبق بر قوانین نظام صنفی به اتحادیه مذکور منعکس شده است. او بیان کرد: پرونده تخلف دو شرکت غیرنماینده در زمینه پیش فروش بدون مجوز خودرو از طریق این سازمان به سازمان تعزیرات حکومتی استان تهران ارسال و تحت رسیدگی است. منایی همچنین خواستار شد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف در رابطه با گرانفروشی، عدم عرضه، احتکار، تبانی و عدم درج قیمت، عدم صدور فاکتور برای کالا و خدمات و... مراتب را از طریق سامانه ۱۲۴ منعکس کنند تا در اسرع وقت رسیدگی و اقدام شود.