اخبار
بیکاری ۸۰ هزار کولبر با حقوق ۳۵۰ هزار تومان
با بسته شدن مرزهای شمال غرب کشور و وضعیت بیکاری در آذربایجان غربی، تعداد زیادی کولهبر که با دستمزدی ناچیز ناچار به جابهجایی بارهای سنگین بودند، حالا بیکار و فقیرتر از قبل شدهاند.
در حالی که پیش از این خبرهایی مبنی بر بیمه کولبران و ساماندهی فعالیت این افراد مطرح شده بود، بیکاری کولبران در ماههای گذشته وضعیت وخیمتری را نسبت به گذشته رقم زده است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس با بیان اینکه بیکاری ۸۰ هزار نفر کولبر با حقوق۳۵۰ هزار تومان ماهیانه بسیار آزاردهنده است، گفت: شیوع قاچاق در مناطق مرزی برای عدم ایجاد شغل جایگزین برای کولبران ایجاد میشود.
جلال محمودزاده درباره وضعیت کولبران در مرزهای غربی کشور، گفت: سزاوار نیست، کولهبران بدون جایگزین شغلی از کار بیکار شوند اما متاسفانه با انسداد مرزی بسیاری از کولهبران در شرایطی از کار بیکار شدند که این افراد در سرما و گرما تنها برای تامین اقتصاد معیشتی خانوادهشان کالا را با سختترین شرایط جابهجا میکنند.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه انسداد مرزی بدون جایگزین شغلی بطور حتم برخی از کولبران را مجبور میکند که از معابر غیر رسمی کالا قاچاق را وارد کشور کنند تصریح کرد: زمانی که بدون در نظر گرفتن، اقتصاد معیشتی انسداد مرزی اجرا میشود، مشخص است که کالا ی قاچاق نیز شیوع پیدا میکند.
محمودزاده اظهار کرد: کولبرها از معابر رسمی در سرما و گرما کالا جابهجا میکنند و برای هر جابهجایی حدود 80 هزار تومان اخذ میکنند و این در حالی است که با این اوصاف کولبران تنها میتوانند در مجموع در حدود 300 الی 350 هزار تومان درآمد کسب کنند. او به خانه ملت گفت: اقتصاد معیشتی کولبران بهشدت در خطر است و با این اوصاف مشخص است که باید رییسجمهور تدابیری اقتصادی برای این افراد زحمتکش در نظر بگیرد.
عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بابیان اینکه عدم ایجاد شغل جایگزین کولبرهای غرب کشور را وارد تنگناهای اقتصادی کرده است، یادآورشد: بیکاری 80 هزار نفر کولبر با حقوق350 هزار تومان ماهیانه بسیار آزاردهنده است و این در حالی است که شیوع قاچاق در مناطق مرزی برای عدم ایجاد شغل جایگزین برای کولبران ایجاد میشود.
آخرین آمار مبتلایان به بیماری ایدز در کشور
عضو کمیسیون بهداشت مجلس از ۳۷ هزار نفر مبتلا به عفونت HIV در کشور خبر داد.
همایون هاشمی با هشدار نسبت به خطر موج سوم ایدز و آمار رو به رشد ابتلا به این بیماری، به خانه ملت گفت: تاکنون بیش از 36 میلیون نفر در دنیا بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند؛ حدود 37 هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده اما به نظر میرسد که تعداد مبتلایان دو برابر این میزان باشد البته 17 هزار نفر تحت درمان قرار دارند.
او با یادآوری اینکه انتقال بیماری ایدز از طریق انتقال خون و فرآوردههای خونی، روابط جنسی و تزریق در معتادان است، افزود: متاسفانه در حال حاضر استفاده از سرنگ جای خود را به روابط جنسی داده البته حدود 5 درصد این بیماری از طریق مادر به کودک منتقل میشود که متاسفانه آمارهای دو سال گذشته نشان از افزایش 30 درصدی انتقال ایدز از مادر به کودک دارد همچنین 7 دهم درصد نیز از طریق خون و فرآوردههای خونی منتقل میشود.
او با انتقاد از اینکه آمار زنان مبتلا به ایدز در حال افزایش است، ادامه داد: به گونهیی که بر اساس آمارها طی دو سال گذشته آمار مبتلایان به 10 برابر افزایش پیدا کرده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه باید به ایدز مانند بیماری اجتماعی توجه شود، ادامه داد: دستگاهها با نگاه ملی نسبت به اجرای برنامههای مهار آن اقدام کنند البته هر چند با اجرای برخی برنامهها تا حدودی روند این بیماری کند شده اما بهتر است برنامههای مداخلهیی افزایش یابد و ابزارهای لازم را در اختیار خانوادهها و دستگاهها قرار داد تا بتوان اقدامات پیشگیرانه، مداخله و درمان را همزمان انجام داد.
او با یادآوری برنامه جهانی 90-90-90 گفت: سازمان ملل برای پیشگیری از این بیماری تلاش دارد که تا سال 2030 به اپیدمی این بیماری به عنوان تهدیدی برای سلامت مردم پایان دهد و در واقع بر اساس این استراتژی 90 درصد مبتلایان در مورد وضعیت بیماری خود آگاهی داشته باشند، 90 درصد تحت درمان قرار گیرند و به موثر بودن 90 درصد درمان افراد مبتلا بتوان اطمینان حاصل کرد.
هاشمی افزود: وزارت بهداشت در حال اجرا و عملیاتی کردن این برنامه است که موفقیتهای زیادی نیز حاصل شده است به گونهیی که در سال 94 بیش از 1700 نفر از بیماران مبتلا به این ویروس شناسایی شده و به نظر میرسد که شناسایی 90 درصد مبتلایان دستیافتنی باشد.