تشکیل قرارگاه جهادی پیشرفت و توسعه پایدار دلفان لرستان
گروه بنگاهها|
براساس تفاهمنامهیی که سال گذشته در جریان سفر محمد مخبر به استان لرستان میان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و استانداری لرستان به امضا رسید 700میلیارد تومان از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای پیشرفت و توسعه این استان اختصاص یافت. طبق این تفاهمنامه مبلغ مذکور برای محرومیتزدایی، اشتغالزایی، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی، ساخت و تکمیل پروژههای زیربنایی، مسکن محرومان، بهداشت و درمان، فرهنگی و آموزشی، ارائه خدمات حمایتی مانند تحت پوشش قرار دادن ایتام، اعطای وام قرضالحسنه و کمک به درمان زوجهای نابارور مناطق محروم و کمتر توسعهیافته در استان لرستان سرمایهگذاری خواهد شد.
همچنین از اعتبار این تفاهمنامه مبلغی بالغ بر 50 میلیارد تومان برای سرمایهگذاری در زمینه ایجاد اشتغال و توانمندسازی اقتصادی نورآباد دلفان تخصیص یافته است.
به گزارش دریافتی در نشستی که اخیرا با حضور موسی خادمی استاندار لرستان، علی رستمیان نماینده دلفان و سلسله در مجلس و سایر مقامات استانداری لرستان در دفتر مدیرعامل بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برگزار شد، جعفری پیشنهاد تشکیل قرارگاهی جهادی برای پیشرفت و توسعه پایدار در دلفان را ارائه داد.
مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به اینکه دلفان منطقهیی با ظرفیتهای مختلف و استعدادهای بالاست اما با بیکاری روبهرو است، تاکید کرد: هدف ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) این است که امسال در نورآباد دلفان 600 فرصت شغلی پایدار براساس حمایت از کارآفرینان و مدلهای توانمندسازی اقتصادی بنیاد برکت بهویژه براساس مدلهای اقتصادی اجتماعمحور «آسمان» و «آفتاب» ایجاد کند به خصوص مشاغلی که مبتنی بر ظرفیتهای اقتصادی منطقه در دو بخش کشاورزی و دامپروری باشد.
جعفری درخصوص پیشنهاد تشکیل قرارگاه جهادی پیشرفت و توسعه پایدار منطقه دلفان نیز توضیح داد: استاندار لرستان در این قرارگاه میتواند به عنوان متولی و هماهنگکننده اصلی ایفای نقش کند و سایر دستگاهها و نهادهای ذیربط در حوزه محرومیتزدایی و اشتغالزایی در پیشبرد اهداف این قرارگاه مشارکت کنند و این نهادها متناسب با مسوولیت، توان و ظرفیتهای خود کارها را پیش ببرند. او افزود: بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در سال 97 ایجاد 1400فرصت شغلی پایدار را در استان لرستان به عنوان هدف برای خود تعیین کرده است که با توجه به فعالیتهای سراسری و گسترده بنیاد برکت در این زمینه این رقم در کل کشور به 30هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم خواهد رسید. مدیرعامل بنیاد برکت در این جلسه با تاکید بر تسریع در انجام فعالیتها و اقدامات توانمندسازی اقتصادی اظهار کرد: باید بازتاب اثرات زودهنگام این فعالیتها در زندگی مردم دیده شود تا خود آنها نیز به همراهی و مشارکت در طرحها راغب شوند. وی افزود: حمایت از کارآفرینانی که میتوانند آورده داشته باشند و اشتغال ایجاد کنند نیز در دستور کار بنیاد برکت قرار دارد.
جعفری ادامه داد: در بنیاد برکت به عنوان مجری راهبردها و منویات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در زمینه محرومیتزدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی در کشور، حرکتی جهادی به طور مستمر و شبانهروز درحال انجام است. وی افزود: اگر فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی با کار اقتصادی همراه نباشد، مثمرثمر نخواهد بود و باید به توانمندسازی اجتماعی و اشتغالزایی توجه ویژه داشته باشیم.
در این نشست، نماینده دلفان و سلسله در مجلس، استاندار لرستان و دیگر مسوولان حاضر در جلسه نیز به بیان دیدگاههای خود پرداختند و علاوه بر انجام اقدامات توانمندسازی اقتصادی خواستار مشارکت و همیاری هر چه بیشتر بنیاد برکت در کارهای عمرانی و زیربنایی مانند راهسازی و ساخت مسکن محرومان و روستایی در استان شدند.
گفتنی است، نورآباد دلفان پنجمین شهر محروم کشور است که با وجود برخورداری از ظرفیتهای بالای کشاورزی و دامپروری از معضل بیکاری رنج میبرد. این منطقه همچنین 8 هزار عشایر کوچرو دارد.