اخبار کشاورزی

۱۳۹۷/۰۴/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۵۸۲۳

رسیدگی به وضعیت آب‌های مرزی از اولویت‌هاست

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های نظام بهره‌برداری، رسیدگی به وضعیت آب‌های مرزی کشور است.

به گزارش سازمان مرکزی تعاون روستایی، مدیرعامل این سازمان در نشست ساماندهی آب‌های مرزی کشور که با حضور مجری طرح جامع و شبکه‌های آبیاری و زهکشی فرعی رودخانه‌های مرزی کشور و روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی ۶ استان کشور (آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، ایلام، کرمانشاه، اردبیل و کردستان) برگزار شده بود، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های نظام بهره‌برداری، رسیدگی به وضعیت آب‌های مرزی کشور است. حسین شیرزاد با تاکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین اولویت‌های نظام‌های بهره‌برداری، رسیدگی و ساماندهی آبهای مرزی کشور است، گفت: امیدواریم ردیف‌های بودجه مناسبی برای حوزه نظام‌های بهره‌برداری مصوب شود تا این بخش بتواند قوی‌تر و پررنگ‌تر به وظایف ذاتی خود در این زمینه عمل کند. وی یادآور شد: در طرح ساماندهی آب‌های مرزی، عوامل کلان موثر در شکل‌گیری نظام‌های بهره‌برداری شامل ساختار و نوع منابع در دسترس مانند آب، خاک و منابع ژنتیکی گیاهی، شیوه‌های غالب تولید ضریب نفوذ تکنولوژی و نظایر آن در سطح ملی از ساختارمندی واحدی برخوردار است.

عرضه واکسن بیماری‌های طیور تا پایان سال

رییس موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی با بیان اینکه تا پایان امسال۲ واکسن سه‌گانه نیوکاسل و آنفلوآنزا و گامبورو به بازار عرضه می‌شود، گفت: نگرانی بابت تامین واکسن دامی و طیور مورد نیاز وجود ندارد. علی اسحاقی رییس موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی در گفت‌وگو با مهر ایران را کشوری موفق در تولید واکسن انسانی و حیوانی معرف کرد و گفت: در حوزه دامپزشکی موسسه سرم‌سازی رازی تاکنون دستاوردهای علمی خوبی داشته است که از جمله آن می‌توان به تولید واکسن بورس عفونی (گامبورو)، دوگانه نیوکاسل و آنفلوآنزا طی سه، چهار سال اشاره کرد. وی اظهار امیدواری کرد: تا پایان امسال نیز ۲ واکسن سه گانه نیوکاسل و آنفلوآنزا و گامبورو به بازار عرضه خواهد شد. واکسن سه‌گانه واکسنی است که در قالب یک واکسن، همزمان با سه بیماری مقابله می‌شود. اسحاقی افزود: هیچ نگرانی بابت تامین واکسن دامی و طیور مورد نیاز در کشور وجود ندارد و اکنون علاوه بر تامین نیاز داخلی، بخشی از تولیدات نیز صادر می‌شود. به عنوان مثال سال گذشته میلادی نزدیک ۱۲۰هزار آمپول ضد مار و عقرب تولید و صادر شد که تلاش می‌شود این میزان به ۱۴۵هزار آمپول افزایش یابد.

افشاگری درباره سوء‌استفاده‌ مافیای گندم

نماینده سبزوار در مجلس از آنچه فساد برنامه‌ریزی شده در بخشی از بدنه سازمان غله ایران و ناپدید شدن ۱۰۰هزار تن گندم تنها در یک استان، می‌خواند، خبر داد.  رمضانعلی سبحانی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب که «در خرید تضمینی گندم از گندم‌کاران و تحویل گندم خریداری شده به سیلوها تخلفات گسترده مالی و اجرایی در جریان است» مدعی شد: دلالان گندم از ارتباطاتی که با بخشی از بدنه سازمان غله کشور دارند گندم را از گندم‌کاران خریداری می‌کنند اما به جای تحویل گندم خریداری شده به سیلوهای دولتی، آن را در انبارها و محوطه‌های بدون سقف و روز باز به صورت کاملا غیراستاندارد و غیربهداشتی نگهداری می‌کنند.

نماینده سبزوار در مجلس ادامه داد: این شبکه مافیایی با هماهنگی عوامل خود در سازمان غله کشور، گندم خریداری شده را به انبارهای رو باز بزرگ انتقال می‌دهند و همزمان دو اقدام غیراخلاقی و غیربهداشتی انجام می‌دهند اول اینکه اجازه می‌دهند این گندم زیر باران یا از طریق پاشیدن آب توسط تانکرهای سیار آبرسان، خیس و غیرقابل استفاده شود و دوم اینکه بخشی از این گندم را با «خاک» و «شن» مخلوط می‌کنند و بعد گندم ناخالص را از طریق شبکه مافیای خود تحویل سیلوهای غیراستاندارد اداره غله کشور می‌دهند و پول‌های هنگفتی را به جیب می‌زنند.

سبحانی‌فر با تشریح شیوه کار مفسدان غله کشور، گفت: مافیای گندم با خیس کردن گندم در انبارهای رو باز هزاران تن بر وزن گندم خریداری شده اضافه می‌کنند و گندم آب خورده را با هماهنگی شبکه مافیایی خود در بدنه سازمان غله کشور، تحویل سیلوهای دولتی که باز نیروهای همین شبکه در آنجا مسوولیت دارند، می‌دهند و پول هنگفتی را عاید شبکه مافیایی خود می‌کنند. وی ادامه داد: شبکه مافیایی غله، حجم گندم خیس شده را در گزارش‌های خود چندین برابر گزارش می‌کنند و به اسم «گندم فاسد شده» از سیستم گندم خریداری شده دولتی خارج می‌کنند و بدین‌ ترتیب زمینه «مفقود شدن» آن را به وجود می‌آورند و از این راه نیز صدها میلیون تومان سودجویی می‌کنند. نماینده سبزوار در مجلس با اشاره به عکس‌های ثبت شده از انبار رو باز مافیای غله کشور و غیر استاندارد بودن این سیلوها گفت: این عکس‌ها در استان خراسان رضوی گرفته شده اما همین منظره در اکثر استان‌هایی که گندم در آنها کشت می‌شود، قابل رویت است. به عنوان نمونه در یک استان کوچک که نمی‌خواهم اسمی از آن ببرم طی یک سال بیش از ۱۰۰ هزار تن گندم مفقود شده است.

سبحانی‌فر با اشاره به اقدامات اولیه انجام شده توسط دستگاه‌های ناظر گفت: پس از اطلاع، دستگاه‌های ناظر و بازرسان از این تخلف بزرگ و حساب شده، وارد کار شده و با گزارش‌گیری‌های اولیه یکی، دو نفر را بازداشت کرده‌اند.