ایرانشهر
خیز نظام مهندسی برای ابطال بخشنامه آخوندی
در پی توقف 2 ماهه نشستهای مشترک سازمان نظام مهندسی ساختمان و وزارت راه و شهرسازی به نظر میرسد بار دیگر اختلافهای این دو نهاد بالا گرفته است. دیروز احمد خرم در نخستین نشست خبری خود به عنوان رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران از احتمال لغو بخشنامههای عباس آخوندی در رابطه با واگذاری سیستم ارجاع کار به کارفرما خبر داد.
او در بخشی از این نشست خبری با اشاره به مساله ساز شدن بخشنامه وزیر راه و شهرسازی درباره عدم پرداخت 5 درصد حق الزحمه مهندسان به سازمان نظام مهندسی، اظهار کرد: این اقدام باعث شد تا اعتماد به جامعه مهندسی خدشهدار شود. به اتفاق آقای بیطرف خدمت آقای آخوندی رسیدیم همان زمانی که هجمه سنگینی روی سازمان بود. از وزیر راه خواهش کردیم آتش بس اعلام کند. در این رابطه 5 نفر از سازمان نظام مهندسی و 5 نفر از وزارتخانه راه روی آییننامه کنترل و بازرسی ساختمان، نظارت، وجوه دریافتی و.. در قالب یک کمیسیون مشترک کار خود را روی بررسی مشکلات و راهحلها آغاز کردند.
در این رابطه سه جلسه برگزار شد، اما متاسفانه حدود 2 ماه است که این جلسات تعطیل شده است، این جلسات باید به صورت هفتگی برگزار شود و حرفها شنیده شود. مصوبه هیات وزیران است که باید حرف بخش خصوصی شنیده شده و در بخشنامهها لحاظ شود.
وی تاکید کرد: کمیسیون 5+5 به همین دلیل تشکیل و مقرر شد هر هفته این جلسه برگزار شود تا 8 مورد مناقشهانگیز بین ما و وزارت راه برطرف شود.
به گزارش مهر، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در پاسخ به سوالی درباره احتمال ابطال بخشنامههای وزیر راه و شهرسازی به نظام مهندسی، تأکید کرد: در ملاقاتی که با یکی از کارشناسان ارشد و یکی از مدیران کل معاونت حقوقی ریاستجمهوری داشتم اعلام کردم که نظر کارشناسی ما این است که بخشنامه وزیر راه و شهرسازی مبنی بر واگذاری سیستم ارجاع کار به کارفرما، محمل قانونی ندارد و اجرای کار به عهده نظام مهندسی است. قرار است این مساله درهفتههای آتی اعلام و بخشنامه مربوطه کان لم یکن اعلام شود.
خرم همچنین با اعلام اینکه چند نفر در رابطه با اختلاس 7 میلیارد تومانی در سازمان نظام مهندسی بازداشت شدهاند، گفت: با جعل امضای بنده و یک فقره از چکها هم که بدون امضا بنده - چکها در بانک صادرات نقد شده است.
او اضافه کرد: اول حدود 3.5 میلیارد تومان کشف شد. نایب رییس سازمان در بانک مستقر شد و به همراه حراست و تمام چکهای بالای 50 میلیون تومان را بازدید کردند که 7 فقره چک هم در این بازدید کشف شد که مجموعا مبلغ 7 میلیارد و 200 میلیون تومان تا عصر 5 شنبه به حساب سازمان برگشت.
همزمان شکایت کردیم منتها با صحبت با متخلفان و برخورد مثبت با آنها اعلام شد اگر پول را برگردانید قطعا تخفیف در مجازات خواهید داشت. تا الان تقریبا همه پول برگشت داده شده است.
خرم بیان کرد: در این اختلاس دو سه نفر از کارکنان دخیل بودهاند، اما هنوز مشخص نیست بانک دخالت داشته یا خیر. در انتهای بازجویی میتوان در این رابطه قضاوت کرد.
تامین لاستیک؛ مشکل اساسی رانندگان حمل و نقل جادهای
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور گفت: تامین لاستیک، قطعات و تعمیرات مشکل اساسی رانندگان حمل و نقل جادهای در کشور است.
عبدالهاشم حسننیا در گفتوگو با ایسنا، افزود: ماهانه حدود صدهزار حلقه لاستیک مورد نیاز رانندگان است که طی جلسات متعدد مقرر شد لاستیک با ارز دولتی وارد گردد و در اختیار رانندگان قرار گیرد.
او ادامه داد: اکنون ۹۰درصد از بار و مسافر در کشور از طریق ۲۲۰ هزار کیلومتر جاده جابهجا میشود و این مهم نشان میدهد مسوولیت سنگینی برعهده وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی به عدالت در حوزه حمل و نقل جادهای اشاره کرد و گفت: اکنون ۶۰۰ هزار راننده در بخش حمل و نقل بار و مسافر، ۳۴۰ هزار نفر در عرصه حمل و نقل بار با کامیون و ۸۰ هزار نفر در جابهجایی مسافر فعالیت دارند که در این مدت تلاش شد تا بخشی از خدمات درخواستی آنها اجرا شود.
حسننیا با اشاره به افزایش ۲۰درصدی در ثبتنام بیمه تکمیلی رانندگان بیان کرد: تاکنون حدود ۷۰۰ هزار نفر از رانندگان کشور و همسران آنها برای بهرهمندی از بیمه تکمیلی ثبتنام کردهاند.