اخبار
پذیرش ۷۷۵۰ معتاد در مراکز بهزیستی تهران
مدیرکل بهزیستی استان تهران از پذیرش ۷۷۵۰ معتاد توسط مراکز بهزیستی از ابتدای سال خبر داد. داریوش بیات نژاد با بیان اینکه در مجموع ۱۰۵ مرکز تبصره ۲ ذیل ماده ۱۶ در استان تهران مشغول فعالیت هستند، گفت: دو مرکز ماده ۱۶ دولتی و ۵ مرکز غیر دولتی نیز در استان تهران آماده پذیرش و درمان معتادان هستند. منظور از مراکز تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر نیز فرصتی است که قانونگذار برای افرادی که به هر دلیل وارد فرایند درمان اختیاری نشدهاند را فراهم میکند تا آنها به این مراکز مراجعه کنند و مانند بقیه اما با نظارت قانون درمان شوند. او اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارشها از ابتدای سال تا کنون ۷ هزار و ۷۵۰ معتاد در استان تهران پذیرش شدهاند که متناسب با تشخیص کادر پزشکی تحت درمان قرار گرفتهاند. در این مراکز علاوه بر غربالگری و سم زدایی از معتادان، سیر بازتوانی آنان نیز دنبال شده است تا در نهایت زمینه اشتغال آنها فراهم شود. مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه در سال گذشته از مجموع ۲ هزار فرصت شغلی ایجاد شده برای جامعه هدف سازمان بهزیستی حدود ۶۰۰ مورد به معتادان بهبودیافته اختصاص یافته است، به ایسنا گفت: این افراد بعد از درمان در قالب کارگاههای آموزشی توانمند شدهاند و بعد از حرفه آموزی شغل پیدا کردهاند.
برخورد پلیس با تبلیغات خرید و فروش عضو بدن
رییس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه پلیس بطور مداوم سایتهای فروش اعضای بدن را رصد میکند، گفت: در صورتی که وقوع جرم در آنها محرز شود، مرجع قضایی دستور برخورد را میدهد. تورج کاظمی در مورد تبلیغات خرید و فروش فلزیاب در سایت دیوار و شیپور و کلاهبرداری از این طریق گفت: خرید و فروش کالاهایی که مصارف مختلف دارد به صورت ذاتی جرم نیست، مگر اینکه مشخص شود آن جنس برای ارتکاب یک جرم خریداری شود. خرید و فروش فلزیاب هم به صورت ذاتی در قانون جرم محسوب نمیشود. کاظمی ادامه داد: بخش دیگری در همین سایتهای همسریابی و دوستیابی فعالیت میکنند که در ظاهر سایتهای همسریابی هستند، اما در اصل سایتهای فیشینگ و سرقت اطلاعات هستند که با ایجاد صفحاتی اعلام میکنند برای ورود به صفحه و اطلاع از این سایت لازم است به صورت آنلاین مبلغ بسیار جزیی مانند 5 هزار تومان پرداخت شود. صفحه درگاهی که برای پرداخت آن مبلغ معرفی میکنند، جعلی درگاههای پرداخت است که با ورود اطلاعات قربانی، اطلاعات حساب بانکی را سرقت میکنند و از این طریق حسابهای بانکی این قربانیان را سرقت و وجوه موجود در حسابهای این قربانیان را به صورت اینترنتی برداشت و در نهایت قربانیان متضرر مالی میشوند و در حقیقت این سایتهای همسریابی بیشتر در این زمینه اقدام به کلاهبرداری میکنند.
او درباره سایتهای فروش اعضای بدن نیز گفت: پلیس فعالیت این سایتها را نیز در فضای مجازی به صورت مداوم رصد میکند و در صورت مشاهده به مرجع قضایی گزارش میکنیم. در صورتی که جرم بودن این سایتها محرز شود مرجع قضایی دستور برخورد را میدهد، اما اگر این اقدامات غیرسازمانیافته باشد و به صورت انفرادی خرید و فروش اعضای بدن تبلیغ شود، قاعدتا براساس قانون جرمی برای این موضوع تعریف نشده است، چراکه ممکن است فردی به دلیل مشکلات مالی اقدام به فروش اعضای بدن خود کند از همین رو اگر انفرادی این کار صورت بگیرد، جرم محسوب نمیشود و مرجع قضایی نیز اجازه ورود ندارد. رییس پلیس فتا تهران بزرگ اظهار کرد: درصورتی که مشخص شود، تبلیغات خرید و فروش اعضای بدن در سایتها و کانالهای مختلف سازمان یافته است و جرایم دیگری مانند آدمربایی برای فروش اعضای بدن را شامل شود یا تبانیهای پزشکی در میان باشد به محض صدور مجوز قضایی، پلیس اقدامات لازم برای برخورد با این سایتها را انجام خواهد داد.
عملیات پلیس برای دستگیری ۴۲۸ معتاد و خرده فروش
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ از جمعآوری و دستگیری ۴۲۸ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در تهران خبر داد. محمد بخشنده دراین باره گفت: با تلاش همکارانم در پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت روز گذشته طرحی به مرحله اجرا درآمده و در جریان آن۲۹۰ معتاد متجاهر جمع آوری و ۱۳۸ خرده فروش موادمخدر نیز دستگیر شدند.
بخشنده با بیان اینکه این طرح در راستای پاکسازی معابر و بزرگراههای شهر تهران از حضور معتادان متجاهر و مواد فروشان به اجرا در آمد، گفت: اجرای این طرح از روز گذشته آغاز شده و تا ظهر امروز ادامه داشت.
او درباره محلهای اجرای این طرح نیز گفت: ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر موفق شدند در مناطق خاوران، فرحزاد، کن، مولوی، راه آهن، شوش، نظام آباد، خاک سفید و میدان امام حسین، این طرح را اجرا کنند.
بخشنده افزود: معتادان متجاهر جمع آوری شده به مراکز ترک اعتیاد منتقل خواهند شد و خردهفروشان نیز پس از تشکیل پرونده برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا خواهند شد.