اخبار
مردم نگران سلامت در مصرف مرغ نباشند
معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: فرآوردههای مرغی که در داخل کشور به صورت بهداشتی و قانونی تهیه و توزیع میشود، مخاطرهای برای بهداشت عمومی ندارد.
به گزارش صداوسیما، علی صفر ماکنعلی اظهار داشت: گاهی در فضای مجازی مطالبی منتشر میشود که هیچ پایه علمی ندارد و بطور مثال به مردم توصیه میشود که به خاطر استفاده از هورمون در صنعت طیور، مردم از مصرف بخشهایی از مرغ نظیر بال، گردن و پای مرغ خودداری کنند؛ درحالیکه این قسمتها کاملا قابلیت مصرف برای انسان را دارد و استفاده از آن هیچ مخاطرهای ندارد.
وی یادآور شد: اساسا استفاده از موادی نظیر هورمون در صنعت طیور امکانپذیر نیست و این حرفها که نشات گرفته از حرفهای بدون مبنای علمی است که دانسته یا نادانسته برای آسیب رساندن به بخشی در زنجیره تولید صنعت طیور منتشر میشود و مردم نباید به این صحبتها توجه کنند. ماکنعلی همچنین با اشاره به برنامههای سازمان دامپزشکی برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: از آبان سال گذشته که این بیماری در بخشهای وسیعی از کشور ایجاد شد، برنامههای عملیاتی خود را در ۵ محور شامل رصد و پایش، تشخیص، معیارهای کنترلی، آموزش و ارزیابی مراقبت با مشورت مجامع ذیصلاح به روز کردیم و ضمن آموزش بیش از سه هزار نفر از فعالان این صنعت، سامانههای تشخیصی را در ۱۴ استان کشور نهادینه کرده و با تمهیدات لازم اندیشیده شده که امیدواریم در موج سال ۹8-۹7 بحرانی به نام آنفلوآنزای پرندگان نداشته باشیم.
وی افزود: با این وجود ممکن است ۱۰ تا ۲۰ درصد تلفات سال قبل در سال جاری هم تکرار شود؛ اما پیش بینی ما این است که با توجه به شناسایی ویروسهای در گردش، هدفمند کردن واکسیناسیون در مناطق خاص، هدایت مرغداریهای مناطق پرخطر به کمخطر و برخورد با مرغداریهای غیرمجاز این بیماری کنترل شود و موج ۹9-۹8 دیگر با این بیماری که هزینه زیادی به ما تحمیل کرد به عنوان موضوع عادی و غیرحاد برخورد شود. معاون سازمان دامپزشکی کشور همچنین با بیان اینکه امسال شرایط شیوع این بیماری عادی است و تعداد کانونهای آلوده امسال نسبت به سال قبل ۹۵ درصد کاهش یافته است، ادامه داد: خسارت تمام مرغدارانی که تولیدات شان در قالب سیستم رصد و پایش معدوم شده بود، بطور کامل تا پایان سال قبل توسط شرکتهای بیمه پرداخت شده است و جمعیت مرغ تخمگذار امسال نسبت به سال قبل ۸ درصد افزایش یافته است.
۲.۱ میلیون هکتار به سامانه نوین آبیاری مجهز شد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۲.۱ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی تاکنون به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شده که بیش از ۸۰۰ هزار هکتار آن در دولت تدبیر و امید انجام یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی در حاشیه بازدید از باغ پسته الگویی با رقم کشت بافت «یو.سی.بیوان» در شهرستان دامغان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه افزایش بهره وری آب از سیاستهای راهبردی وزارت جهاد کشاورزی در دولت تدبیر و امید است، اعلام کرد: از ابتدای اجرای طرح تاکنون ۲.۱ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شده که بیش از ۸۰۰ هزار هکتار آن در دولتهای یازدهم و دوازدهم انجام یافته است.
وی ادامه داد: تا پایان امسال ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی کشور به سیستمهای نوین آبیاری مجهز میشوند. حجتی با بیان اینکه توسعه کمی و کیفی سامانههای نوین آبیاری در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، خاطرنشان کرد: به منظور افزایش بهرهوری آب، سیستمهای نوین آبیاری از قطرهای به زیرسطحی و همچنین هوشمندسازی سیستمها در حال تغییر است. وزیر جهاد کشاورزی، توسعه کشت نشایی به جای بذرکاری، انتقال فصل کشت از بهار به پاییز به منظور استفاده از آب سبز (باران) و همچنین کاهش سطح زیر کشت محصولات آب بر همچون ذرت را از دیگر برنامههای این وزارت برای افزایش بهره وری آب برشمرد و افزود: نیاز کشور به محصولات آب بر مانند ذرت از طریق واردات تامین و در این فرآیند مقدار زیادی آب مجازی به کشور وارد میشود. وی، توسعه گلخانهها را از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی در برنامههای مصوب اقتصاد مقاومتی عنوان و تصریح کرد: در کشتهای گلخانهای مصرف آب تا ۹۰ درصد کاهش و میزان تولید محصولات کشاورزی تا ۱۰ برابر افزایش مییابد. حجتی با اشاره به شرایط اقلیمی استان سمنان بر ضرورت توسعه گلخانهها در این استان تاکید کرد و گفت که در زمینه گسترش کشتهای گلخانهای در استان سمنان باید اهتمام بیشتری شود. وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص قیمت لبنیات اظهار داشت: از سال ۹۳ قیمت ۱۴۴۰ تومان برای خرید هر کیلوگرم شیرخام از دامداران تصویب شد ولی هیچگاه شیر با این قیمت از دامداران خریداری نشد. وی با بیان اینکه قیمت خرید شیرخام از دامداران در حال حاضر حدود ۱۷۰۰ تومان است، گفت که با توجه به افزایش قیمت جهانی نهادهها و همچنین تغییر نرخ ارز تخصیصی برای نهادهها از ۳۸۰۰ تومان به ۴۲۰۰تومان، قیمت تعیین شده برای خرید شیر خام منطقی و متعادل است. وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای پایداری تولید و حفظ وفاق ملی باید همه به قیمت تعیین شده از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان پایبند باشند.