قضایای سوریه و شکست امریکا نشان داد امریکا مهارشدنی است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی جمعه شب در دیدار آقای ولادیمیر پوتین رییسجمهور روسیه و هیأت همراه، ضمن اظهار امیدواری برای پر ثمر بودن نشست سه جانبه تهران، سخنان رییسجمهور روسیه مبنی بر لزوم گسترش هرچه بیشتر همکاریهای دوجانبه را تأیید کردند و گفتند: همکاری ایران و روسیه در موضوع سوریه یک نمونه برجسته و یک تجربه بسیار خوب از همکاری دو جانبه است که به معنی واقعی کلمه، هم افزایی است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، با تأکید بر اینکه همکاریهای دو جانبه ایران و روسیه میتواند در مسائل جهانی نیز گسترش یابد، افزودند: یکی از مواردی که دو طرف میتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند، مهار امریکا است زیرا امریکا یک خطر برای بشریت است و امکان مهار آن نیز وجود دارد.
حضرت آیتالله خامنهای قضایای سوریه را یک نمونه موفق از مهار امریکا برشمردند و خاطرنشان کردند: امریکاییها اکنون در سوریه شکست واقعی خوردهاند و به اهداف خود نرسیدند. ایشان با تشریح اهداف امریکا در ابتدای قضایای سوریه به ویژه بعد از سرنگونی حکومتهای وابسته به امریکا در مصر و تونس گفتند: امریکاییها قصد داشتند با استفاده از شرایط به وجود آمده در آن زمان در کشورهای عربی، ضربه وارده در مصر و تونس را در سوریه و با سرنگونی حکومت طرفدار مقاومت جبران کنند اما اکنون کاملاً شکست خوردهاند. رهبر معظم انقلاب اسلامی تحریم ایران، روسیه و ترکیه از جانب امریکا را یک نقطه اشتراک بسیار قوی برای گسترش همکاریها دانستند و افزودند: جمهوری اسلامی ایران و روسیه باید ضمن گسترش همکاریهای سیاسی و اقتصادی، توافقهای انجام گرفته در نشست تهران را با جدیت پیگیری کنند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین بر انجام مبادلات و معاملات اقتصادی خارج از چارچوب دلار تأکید کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به اظهارات پوتین در خصوص برجام اشاره کردند و گفتند: جمهوری اسلامی ایران تاکنون به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است اما اروپاییها به وظایف خود عمل نکردهاند و این قابل قبول نیست که ما بطور کامل به تعهدات خود در برجام عمل کنیم اما آنها تعهدات خود را انجام ندهند.
حضرت آیتالله خامنهای، با خیرخواهانه خواندن دیدگاه رییسجمهور روسیه درباره برجام تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران درخصوص برجام موضعی را خواهد گرفت که به نفع منافع و عزت کشور و ملت باشد.
ایشان افزودند: اگرچه امریکاییها فعلاً درباره ایران، مسائل موشکی و مسائل منطقه را مطرح میکنند اما مساله آنها با جمهوری اسلامی ایران فراتر از این مسائل است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: امریکاییها ۴۰ سال است که میخواهند ریشه جمهوری اسلامی ایران را بِکنند اما ما در این مدت، بیش از چهل برابر رشد کرده ایم که همین ایستادگی جمهوری اسلامی و موفقیتهای آن، یک نمونه موفق دیگر از مهار امریکا است.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با تأکید بر وجود زمینه برای نقش آفرینی سیاسی روسیه در دیگر مسائل منطقه، به شرایط اسف بار مردم یمن و کشتار آنان بهوسیله سعودیها اشاره کردند و افزودند: سعودیها قطعاً در یمن به نتیجه نخواهند رسید و نخواهند توانست مردم مقاوم یمن را به زانو درآورند.
در این دیدار که جهانگیری معاون اول رییسجمهور نیز حضور داشت، رییسجمهور روسیه مذاکرات با همتای ایرانی خود در خصوص مسائل دوجانبه و مساله سوریه را پر بار و بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: ما در این مذاکرات بر گسترش روابط دوجانبه در همه زمینهها به ویژه همکاریهای اقتصادی و تجاری تأکید کردیم.
آقای پوتین افزود: در بخش انرژی، پیشنهاد احداث پروژه جدید نیروگاه هستهای و نیروگاههای با ظرفیتِ کم را مطرح کردیم و برقیسازی خطوط راهآهن و افزایش فروش نفت ایران را مورد بررسی قرار دادیم. رییسجمهور روسیه، ظرفیتها و امکانات موجود برای توسعه روابط دو کشور را بسیار بیشتر از سطح کنونی همکاریها دانست و با اشاره به مانعتراشی امریکا در این زمینه با توسل به روشهای مختلف از جمله تبادلات مالی گفت: امریکاییها با ایجاد محدودیت در تبادلات مالی در حال انجام یک اشتباه راهبردی هستند زیرا به قیمت یک موفقیت سیاسی و کوتاهمدت، موجب سلب اعتماد از دلار در فضای جهانی و تضعیف آن خواهند شد.رییسجمهور روسیه، مساله برجام را محور بعدی مذاکرات دوجانبه با رییسجمهور ایران خواند و با ابراز تأسف از پایبند نبودن برخی طرفهای مقابل ایران در برجام به تعهداتشان، گفت: امریکاییها با اقدامات نابجا شرایط را خراب کردهاند و اروپاییها نیز به دلیل وابستگی به امریکا در عمل تابع آنها هستند، اگرچه اعلام میکنند به دنبال راههایی برای حفظ برجام نیز هستند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رییسجمهوری ترکیه و هیأت همراه:
مهمترین نیاز امروز دنیای اسلام اتحاد کشورهای اسلامی است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رجب طیب اردوغان رییسجمهور ترکیه و هیأت همراه، مهمترین نیاز امروز دنیای اسلام را نزدیکی هرچه بیشتر کشورهای اسلامی و همافزایی آنها دانستند و گفتند: اتحاد و همکاری کشورهای اسلامی قطعاً زمینهساز حل مشکلات منطقه خواهد بود و به همین دلیل استکبار و در رأس آن امریکا از همکاری و نزدیکی کشورهای اسلامی و شکلگیری یک قدرت اسلامی نگران است.
ایشان علت دشمنی و کینهورزی امریکا با کشورهای اسلامی دارای قدرت را همین نگرانی برشمردند و افزودند: جمهوری اسلامی ایران و ترکیه دو کشور آبرومند و قدرتمند منطقه هستند و انگیزههای مشترکی برای دنیای اسلام دارند، بنابراین باید همکاریهای دو کشور در زمینههای سیاسی و اقتصادی بیش از پیش گسترش یابد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به همکاریها و ارتباطات خوب جمهوری اسلامی ایران و ترکیه از زمان روی کار آمدن جریان اسلامگرا، تأکید کردند: لازم است نقاط مشترک هر چه بیشتر تقویت شود. حضرت آیتالله خامنهای همچنین از مواضع اردوغان درخصوص مسائل میانمار قدردانی کردند و با اشاره به موضوع فلسطین گفتند: مساله فلسطین همواره مهم است و لحظهای نباید از آن غفلت کرد.
در این دیدار که جهانگیری معاون اول رییسجمهور نیز حضور داشت، رییسجمهور ترکیه وضعیت منطقه را بحرانی دانست و ابراز امیدواری کرد که در سایه همکاری کشورهای اسلامی مسائل منطقه حل و فصل شود.
اردوغان، پراکندگی و نبود انسجام میان کشورهای اسلامی را از عوامل بروز وضع کنونی برشمرد و گفت: به علت نوع رفتار غرب در قبال کشورهای مستقل اسلامی، اوضاع از حساسیت بیشتری برخوردار است و همین مساله ایجاب میکند همبستگی و برادری به ویژه میان جمهوری اسلامی ایران و ترکیه افزایش یابد.