اخبار

۱۳۹۷/۰۶/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۹۲۰۸

10 میلیون دلار کمک خارجی برای اکوسیستم بختگان

رییس گروه آسیا و اقیانوسیه در کنوانسیون تغییرات آب و هوا، با اشاره به اینکه کنوانسیون بین‌المللی تغییرات آب و هوا به منظور تامین منابع مالی مورد نیاز کشورهای در حال توسعه در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، سازوکارهای مالی ایجاد کرده است، از تصویب ملی پروژه حفاظت از اکوسیستم‌های طبیعی بختگان به منظور دریافت کمک 10 میلیون دلاری خبر داد.

یکی از ابهامات مهم در بحث الحاق به توافق‌نامه تغییرات اقلیمی پاریس، دستیابی کشورهای در حال توسعه به منابع مالی و تکنولوژیکی به منظور کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی است. در کشور ما نیز یکی از نگرانی‌ها برای الحاق به توافق‌نامه پاریس عدم توانایی‌ مالی و فناورانه در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و سازگاری با تغییر اقلیم است. شواهد حاکی از آنست که کنوانسیون بین‌المللی تغییرات آب و هوا، در راستای تامین نیاز مالی و تکنولوژیکی کشورها سازوکارهایی قانونی ایجاد کرده است.

در این باره مجید شفیع پور ، رییس گروه آسیا و اقیانوسیه در کنوانسیون تغییرات آب و هوا و رییس موسسه ملی تغییر اقلیم و محیط زیست دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به حمایت مالی کنوانسیون تغییرات آب و هوا از کشورهای عضو این کنوانسیون در راستای کنترل گازهای گلخانه‌ای و سازگاری با تغییر اقلیم، اظهار کرد: صندوق سازگاری با تغییر اقلیم برای کشورهایی است که به منظور اجرای پروژه‌های سازگاری با اقلیم نیاز به منابع مالی دارند. این صندوق، منابع مالی بلاعوض تا سقف ۱۰ میلیون دلار و وام‌های کم‌بهره در اختیار کشورها قرار می‌دهد.

او ادامه داد: قبل از توافق‌نامه پاریس در کنوانسیون تغییرات آب و هوا، در این صندوق سازگاری با تغییر اقلیم وجود داشت و هنوز هم برقرار است که به موضوعات غذا، بهداشت آب و کشاورزی اختصاص دارد. رییس گروه آسیا و اقیانوسیه در کنوانسیون تغییرات آب و هوا در پاسخ به این پرسش که آیا کشور ما تا به حال از این صندوق سبز اقلیم استفاده کرده است یا خیر؟ گفت: تاکنون کشور ما هیچ پروژه‌ای را در این زمینه به تصویب نرسانده تا بتوانیم از منابع مالی این صندوق استفاده کنیم، اما از حدود یک سال پیش، تهیه پروژه‌ای به منظور حفاظت از اکوسیستم‌های طبیعی بختگان، جنگل‌های زاگرس و منابع آبی مرتبط با آن، توسط سازمان حفاظت محیط زیست و با مشارکت وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی آغاز شد. این پروژه تقریبا نهایی شده و در مقیاس ملی به تصویب رسیده است، مشاوران بین‌المللی نیز آن را تأیید کرده‌اند تا بتوانیم ۱۰ میلیون دلار به منظور اجرای این پروژه حفاظتی دریافت کنیم.شفیع‌پور با بیان اینکه صندوق اقلیم سبز سازو کارهای دیگر برای تأمین منابع مالی برای کشورهای عضو کنوانسیون تغییرات آب و هوا است، گفت: برای استفاده از این صندوق، صرفا کشورهای در حال توسعه مثل ایران می‌توانند از طریق ارایه پروژه، منابع مالی بلاعوض و تسهیلات ارزان‌قیمت دریافت کنند. به گفته رییس موسسه ملی تغییر اقلیم و محیط زیست دانشگاه تهران، صندوق اقلیم سبز، از سه سال پیش، فعال شده و برای اجرای پروژه‌های مربوط به سازگاری با اقلیم و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای منابع مالی پرداخت می‌کند. پیش‌بینی‌ها بر این بوده که صندوق اقلیم سبز، هر ساله، توسط کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه مثل چین، برزیل، کره جنوبی و کشورهای حاشیه خلیج فارس که امکان تامین کمک‌های مالی دارند؛ تا حدود 100 میلیارد دلار تغذیه شود. او در ادامه با اشاره به ساز و کار مالی سوم در کنوانسیون تغییرات آب و هوا، اظهار کرد: هر یک از موسسات مالی بین‌المللی مثل بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی، بانک توسعه و بازسازی اروپایی و بانک توسعه آسیایی، منابع مالی خود را تا حد چند 10 میلیارد دلار برای پروژه‌های تغییر اقلیم اختصاص داده‌اند. این منابع از طریق همکاری‌های دوجانبه تامین می‌شود و طرح‌های مربوط به سازگاری با اقلیم و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را پوشش می‌دهد.

واکسن آنفلوآنزای سال قبل در برخی داروخانه‌ها

رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه متاسفانه گزارش‌هایی مبنی بر عرضه غیرقانونی واکسن آنفلوآنزای سال گذشته از سوی برخی داروخانه‌ها دریافت کردیم، گفت: افرادی که طی چند روز گذشته واکسن آنفلوآنزا تزریق کردند بدانند که این واکسن‌ها برای سال قبل بوده و اثر بخشی لازم را ندارند و باید مجددا واکسن جدید آنفلوآنزا را تزریق کنند. علی واشقانی از توزیع واکسن آنفلوآنزای جدید از این هفته خبر داد و به ایسنا گفت: متاسفانه یکسری گزارش‌ها به ویژه در استان فارس داشتیم مبنی بر اینکه برخی از داروخانه‌ها به صورت غیر قانونی واکسن آنفلوآنزای سال قبل را عرضه کردند که این داروخانه‌ها شناسایی و برخوردهای قانونی لازم با آنها انجام شده است.

او تاکید کرد: بنابراین افرادی که طی چند روز گذشته واکسن آنفلوآنزا تزریق کردند بدانند که این واکسن‌ها برای سال قبل بوده و اثر بخشی لازم را ندارند. بنابراین بعد از توزیع واکسن جدید آنفلوآنزا باید مجددا آن را تزریق کنند. واشقانی ادامه داد: البته واکسن سال گذشته عوارض خاصی برای مردم ندارد و مشکلش عدم اثربخشی است، بنابراین از این هفته واکسن جدید آنفلوآنزا توزیع می‌شود و افرادی که طی چند روز گذشته این واکسن را تزریق کردند باید مجددا واکسن جدید را هم تزریق کنند.