اخبار

۱۳۹۷/۰۷/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۰۲۶۲

فیلتر تلگرام وزیر را راهی مجلس می‌کند

ایسنا| یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از طرح سوال خود از وزیر ارتباطات درباره عدم پاسخگویی درخصوص نارضایتی‌های به وجود آمده پس از فیلترینگ تلگرام و فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی خبر داد. سیده حمید زرآبادی اظهار کرد: با توجه به غیرفعال شدن اپلیکیشن تلگرام که منجر به تعطیلی برخی از کسب و کارهای مجازی، کاهش کیفیت سرویس‌های اینترنتی و نارضایتی‌های اجتماعی شده، از وزیر ارتباطات خواستم به  این سوال که تجهیزات مربوط به فیلترینگ و شنود شبکه‌های موجود در کشور از محل چه بودجه‌ای و توسط چه سازمانی خریداری و در کجا و توسط چه کسانی نصب، نگهداری و بهره‌برداری می‌شود، با توجه به فعالیت سرورهای هاتگرام و تلگرام طلایی که متصل به شبکه تلگرام بوده و امکان کنترل و رویت اطلاعات کاربران خود را فراهم می‌سازد، به صورت شفاف و مشخص پاسخ دهند. در حال حاضر سرورهای این دو اپلیکیشن از نظر فیزیکی کجا نصب شده و توسط چه سازمان یا سازمان‌هایی بهره‌برداری و نگهداری می‌شود؟ همچنین این سوال که ضمن توضیح در خصوص پروژه پیام‌رسان‌های داخلی از نظر موفقیت عملکرد، نسبت به میزان کاربران فعلی آنها مبلغ وام و امکانات سخت‌افزاری، فیزیکی و مجوزهای اعطا شده به آنها شفاف‌سازی و گزارش نتایج حمایت همه‌جانبه از آنها را ارایه دهید و با توجه به زمزمه فیلترشدن اینستاگرام و تاثیر آن بر کاهش میزان اشتغال در فضای مجازی نسبت به اعلام نظر وزارتخانه و اقدامات در راستای ممانعت از این تاثیر منفی، ارایه گزارش کنند؟ را پاسخ دهند . به‌گفته زرآبادی این سوال از آذری جهرمی تقدیم هیات رییسه مجلس شده است.

۲۲ هزار نفر قربانی کلاهبرداری سایبری در انگلیس

اسکای نیوز| کلاهبرداران سایبری در انگلیس با ارسال پیامک یا ایمیل به کاربران و ادعای اختلالی در رایانه یا ارتباط اینترنتی شان بیش از ۲۱ میلیون پوند از ۲۲ هزار نفر کلاهبرداری کرده‌اند. کلاهبرداران در انگلیس با ارایه خدمات مربوط به حل مشکلات تقلبی رایانه بیش از ۲۱ میلیون پوند از ۲۲ هزار نفر کلاهبرداری کرده‌اند.  Action Fraud، سازمان گزارش دهی جرایم سایبری در انگلیس این گزارش را منتشر کرده است. در همین راستا این سازمان برنامه‌ای برای آموزش مردم درباره «کلاهبرداری خدمات نرم افزار رایانه ای» را ارایه می‌کند.  به هرحال این نوع کلاهبرداری با یک تماس تلفنی ایمیل یا یک پیام «پاپ آپ» در رایانه فرد آغاز می‌شود. این پیام به کاربر هشدار می‌دهد اختلالی در رایانه یا ارتباط اینترنتی او وجود دارد که باید حل شود. در مرحله بعد کلاهبرداران از کاربر تقاضای مبلغی می‌کنند تا مشکل را حل کنند. در موارد دیگر آنها قربانیان شان را فریب می‌دهند تا نرم‌افزاری  روی دستگاه شان نصب کنند. با کمک این نرم‌افزار کلاهبرداران به اطلاعات شخصی و مالی کاربر دسترسی می‌یابند.  Action Fraud گزارش داده تاکنون بیش از ۲۲۶۰۹ گزارش کلاهبرداری دریافت کرده و مبلغ کلاهبرداری شده از کاربران به ۲۱۳۶۵۳۶۰ میلیون پوند در سال گذشته مالی می‌رسد. طبق اطلاعات زنان و مردان به یک اندازه هدف این کلاهبرداری بوده‌اند و متوسط سنی قربانیان نیز ۶۳ سال است.

چراغی که با فرمان صوتی روشن می‌شود

دیلی‌میل| تصاویری از یک تبدیل دوشاخه برق هوشمند با قیمت ۱۲۵ دلار منتشر شده است. این دستگاه قابلیت‌های دستیار صوتی الکسا را فراهم می‌کند و می‌تواند با دستور صوتی چراغ را روشن کند.

تصاویری از یک «تبدیل دو شاخه برق هوشمند» (Smart Plug) متعلق به آمازون منتشر شده است.

این دستگاه بطور مستقیم به پریز دیوار متصل می‌شود و قابلیت کنترل دستگاه متصل شده به آن را دارد. این دستگاه کوچک قابلیت کنترل صوتی الکسا را برای تمام گجت‌ها فراهم می‌کند.  همچنین گزارش‌های مختلف حاکی از آن است که این «تبدیل دوشاخه برق هوشمند» به کاربران اجازه می‌دهد با یک دستور صوتی ساده چراغ را روشن کنند.تصاویر این دستگاه در وبلاگ Pocket-lint منتشر شده است.  آمازون نیز در وب سایت خود قیمت این گجت را ۱۲۵ دلار اعلام کرده است. به این ترتیب دستگاه مذکور گرانقیمت‌ترین دوشاخه برق هوشمند مجهز به دستیار صوتی در بازار خواهد بود.

گوگل دستکاری نتایج جست‌وجو را تکذیب کرد

رویترز| مدیرعامل گوگل گزارش‌های مبنی بر تلاش این شرکت در دستکاری نتایج جست‌وجوی کاربران را تکذیب کرده است.

اخیرا گزارش‌های زیادی در فضای مجازی منتشر شده بود که نشان می‌داد موتور جست‌وجوی گوگل بسیاری از نتایج جست‌وجوی کاربران را سانسور کرده یا محتوای آنها را دستکاری می‌کرده است.

وال استریت ژورنال چندی پیش گزارش داد که کارکنان و کارشناسان فعال در شرکت گوگل بر سر تغییر و دستکاری نتایج جست‌وجوی کاربران به مباحثه و گفت‌وگو پرداخته‌اند ولی هنوز گوگل ایده‌های مطرح شده را اعمال نکرده است.

ساندار پیچار - مدیرعامل گوگل - به‌تازگی خاطرنشان کرده است که این ادعای مبنی بر تلاش این شرکت برای دستکاری در نتایج جست‌وجوی کاربران در موتور جست‌وجوی گوگل کالا نادرست و کذب است و نمی‌تواند صحت داشته باشد.