کوتاه از دنیای انرژی
تکذیب استفاده امریکا از ذخایر نفت
ایسنا| وزیر انرژی امریکا گفت دولت ترامپ قصد ندارد برای جبران تاثیر تحریمهای ایران از ذخایر نفت اضطراری امریکا برداشت کند و در عوض به تولیدکنندگان جهانی بزرگ برای حفظ ثبات بازار تکیه خواهد کرد. ریک پری به خبرنگاران در وزارت انرژی امریکا گفت: اگر به ذخایر نفت استراتژیک نظر داشته باشید و از آن به بازار عرضه کنید، تقریبا تاثیر جزئی و کوتاهمدت خواهد داشت. تحلیلگران نفتی ماههاست در حال گمانه زنی درباره احتمال استفاده دولت ترامپ از ذخایر نفت استراتژیک این کشور برای مقابله با افزایش قیمتهای نفت در آستانه انتخابات میان دورهای ششم نوامبر هستند. ذخایر نفت استراتژیک در حال حاضر حدود ۶۶۰ میلیون بشکه نفت در تگزاس و لوییزیانا دارد. تحت قانون امریکا، دولت میتواند به مدت چند هفته ۳۰ میلیون بشکه نفت یا به میزانی که امریکا در ۳۶ ساعت نفت مصرف میکند، از این ذخایر برداشت کند. ریک پری گفت: اگرچه احتمال افزایش قیمتها در کوتاهمدت وجود دارد اما مطمئن هستم که عرضه جهانی میتواند تاثیر تحریمهای جدید را رفع کند. وزیر انرژی امریکا همچنین در ادامه گفت: اگر صادرات نفت از شمال عراق جریان پیدا کند حداکثر ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت به بازار وارد خواهد شد و ۳۰۰ هزار بشکه در روز دیگر نفت از منطقه صفر که میان عربستان سعودی و کویت مشترک است در صورت توافق این دو کشور تولید خواهد شد. بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ماه آتی روز پنج شنبه ۸۳ سنت یا یک درصد افزایش یافت و به ۸۲.۱۷ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت امریکا با ۸۴ سنت یا ۱.۲ درصد افزایش، به ۷۲.۴۱ دلار در هر بشکه صعود کرد. به گفته معامله گران، بازارهای نفت در آستانه اجرای تحریمهای امریکا علیه صادرات نفت ایران، دچار محدودیت عرضه شدهاند. تولیدکنندگان نفت اوپک و غیراوپک هفته جاری دیدار کردند اما درخواست ترامپ برای افزایش تولید را رد کردند. پس از اینکه ترامپ از اوپک خواست قیمت های نفت را پایین بیاورد، خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: من روی قیمتهای نفت تاثیر نمیگذارم.
مبادله نفت با روپیه مشکلی ندارد
ایلنا| عضو کمیسیون انرژی گفت: در حال حاضر یکی از پولهایی که در صرافیها حتی در دبی و کویت استفاده میشود، روپیه هند است بنابراین از نظر مبادله نفت با روپیه مشکلی وجود ندارد.
غلامرضا شرفی، درباره صادرات نفت به هند در ازای روپیه یا کالای تمام شده اظهار داشت: اگر دریافت پول خارج از ریل ارزهای رایج در مبادلات کالا صورت گیرد باید میزان پذیرا بودن آن ارز سنجیده شود و در بازار عرضه و تقاضای منطقهای و جهانی تعریف منطقی داشته باشد. وی افزود: اگر پولی که در مقابل صادرات نفت دریافت میکنیم قابل مبادله در منطقه باشد شاید خوب هم باشد ضمن اینکه کمتر بر ارزهایی مثل دلار و یورو تکیه میکنیم و این میتواند بسیاری از مسائل ما را حل کند، به شرطی که در منطقه قدرت مانور داشته باشند. این نماینده مجلس یادآور شد: در حال حاضر یکی از پولهایی که در صرافیها حتی در دبی و کویت استفاده میشود، روپیه هند است بنابراین از این لحاظ مشکلی وجود ندارد.
وی درباره دریافت کالا به جای صادرات نفت به هند نیز گفت: البته هیچ مانعی ندارد آنچه مورد نیازمان است وارد کرده و تقاضای بازار داخلی را مرتفع کنیم اما اگر جبری در کار باشد و مجبور شویم کالایی که در کشور ساخته میشود در ازای نفت وارد کنیم، منطقی نیست.
رویترز نوشت: هند روابط دیپلماتیک نزدیکی با ایران دارد. این کشور در پروژه بندر چابهار در ایران که یک بندر استراتژیک است، نقش مهمی دارد. با این حال همزمان، این کشور روابط نزدیکی با امریکا دارد و توافقات امنیتی بین دو کشور اخیرا به امضا رسیده است.
الجزایر مقابل دیکتاتورمابی ترامپ در اوپک
ایرنا| «مصطفی قیطونی» وزیر انرژی الجزایر در پاسخ به اظهارات رییسجمهوری امریکا مبنی بر اینکه 'اوپک باید قیمت نفت را کاهش دهد'، گفت: اوپک در تصمیمگیریهای خود مستقل عمل میکند و کسی نمیتواند به آن دیکته کند که چه کاری انجام دهد یا ندهد. وی در خصوص نشست اخیر اوپک در الجزایر نیز گفت، این نشست بسیار موفق بود زیرا باعث شد کشورهای عضو اوپک و خارج اوپک در خصوص تصمیمی که در ماه ژوئن 2018 اتخاذ شده بود، منسجم و هماهنگ باشند.
وزیر انرژی الجزایر در خصوص بازار نفت در این روزها نیز گفت: بازار نفت اکنون ثبات دارد، ما هم این را میخواهیم، این ثبات باعث شد شرکت کنندگان در نشست الجزایر تصمیمی بسیار عقلانی اتخاذ کنند. قیطونی در ادامه قیمت 70 تا 80 دلار برای هر بشکه نفت را مناسب دانست و گفت، اگر در این شرایط قیمت نفت را افزایش دهیم، چرخ صنعت متوقف میشود، تقاضا کاهش مییابد، در نتیجه ذخایر افزایش مییابد و در نهایت قیمت کاهش مییابد، به همین دلیل باید میان عرضه و تقاضا توازن ایجاد کرد. الجزایر یکشنبه گذشته میزبان دهمین جلسه کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه نفت اوپک و غیراوپک (JMMC) بود و در پایان این نشست شرکت کنندگان تصمیم گرفتند تولید نفت را افزایش ندهند.