توصیههایی برای سرمایههای جدید بورس
همزمان با کاهش جذابیت بازار ارز و طلا و شکلگیری صفهای فروش، افزایش جذابیت بازار سرمایه و درخواستها برای ورود به بورس در کارگزاریها را شاهدیم بطوری که میزان صدور کدهای سهامداری در نیمه نخست امسال نسبت به پارسال نزدیک ۲,۵ برابر افزایش یافت.
به گزارش ایرنا، رکوردشکنیهای پی در پی شاخص و افزایش سوددهی شرکتهای بورسی از یک سو و همچنین کاهش یا توقف بازدهی بازارهای دیگر مانند ارز و طلا از سوی دیگر سبب شده است که شاهد حرکت موج بزرگی از سرمایهگذاران به سوی بازار سرمایه باشیم.
نزدیک شدن شاخص بورس به مرز ۲۰۰ هزار واحد و افت شدید نرخ ارز باعث شده است نقدینگیهای جدیدی روانه بازار سرمایه شود و صفهای درخواست صدور کد سهامداری در مقابل کارگزاریها شکل بگیرد.
بر اساس گزارشها، در نیمه نخست امسال ۵۳۴ هزار کد سهامداری جدید صادر شده در حالی که در مدت مشابه سال ۹۶ تعداد ۲۱۸ هزار کد صادر شده بود که نشاندهنده رشد بیش از ۲,۴ برابری است.
در ماههای مرداد و شهریور امسال نیز میزان صدور کدهای سهامداری از تعداد ۶۰ هزار کد در سال گذشته به ۱۴۲ هزار کد در مدت مشابه امسال افزایش داشته است.اکنون تعداد کدهای سهامداری به رقم ۱۰ میلیون و ۴۸۳ هزار کد میرسد و بنابراین بیش از ۱۰ میلیون و ۳۷۷ هزار سهامدار حقیقی و ۱۰۶ هزار سهامدار حقوقی در بازار سرمایه ایران فعالند.
افزایش چند برابری تقاضا برای ورود به بورس
مهدی گودرزی عضو هیاتمدیره یکی از کارگزاریهای بورسی در این باره گفت: میزان مراجعه افراد برای فعال کردن کدهای بورسی و انجام معاملات در شهریورماه نسبت به مرداد تا سه برابر رشد داشته است.
وی افزود: این افراد دارای کد بورسی بودهاند اما از آن استفاده نمیکردند، اما پس از تحولات مثبت ماههای اخیر و افزایش جذابیت بورس، تمایل یافتهاند دوباره اقدام به انجام معاملات کنند.
بهاره صالحی مدیر یکی دیگر از کارگزاریها نیز گفت: میزان صدور کدهای سهامداری در ماهی که گذشت نسبت به مرداد ماه حدود پنج برابر افزایش یافت.
وی افزود: بیشتر متقاضیان درخواست صدور کدهای آنلاین سهامداری دارند تا بتوانند به راحتی اقدام به خرید و فروش سهام کنند.کارگزاری تامین سرمایه نوین نیز اعلام کرد: شمار صدور کدهای سهامداری در ۱۰ روز اخیر بیش از چهار برابر افزایش یافته بطوری که این کارگزاری به تنهایی حدود یک هزار و ۷۰۰ کد برای سهامداران جدید صادر کرده است.
توصیههایی به سهامداران تازه وارد
اگرچه ورود سرمایههای جدید به بورس، برای بازار سرمایه و مردم میتواند جذاب و سودآور باشد اما در صورت سرمایهگذاری اشتباه و نادرست، نه تنها سودی عاید سرمایهگذاران نمیشود، بلکه امکان دارد سرمایههای آنها را نیز بر باد دهد.
بر این اساس، کارشناسان توصیه میکنند افراد علاقهمند به ویژه تازه واردان از مشورت کارشناسان استفاده کنند تا ریسکهای آنها پوشش داده شود.
گودرزی با توصیه به سهامداران تازه وارد گفت: گروهی از افرادی که به تازگی وارد بورس شدهاند، فاقد شناخت و اطلاع کافی از بورس هستند و بیشتر تحت تاثیر تبلیغات و فضای ایجاد شده وارد بازار سرمایه شدهاند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: خرید مستقیم سهام برای افراد حرفهای و متخصص مناسب است و تازه واردان باید از ورود مستقیم برای خرید سهام خودداری کنند زیرا امکان زیان وجود دارد.
وی اضافه کرد: افراد تازه وارد بهتر است که در صندوقهای سرمایهگذاری بورسی سرمایهگذاری کرده یا از خدمات سبدگردانها که توسط کارشناسان مدیریت میشود، استفاده کنند.
گودرزی یادآوری کرد: اکنون، نوسان و التهابات اقتصادی زیادی را شاهدیم که تاثیر مستقیمی بر قیمت سهام شرکتها میگذارد، بنابراین افراد تازه وارد با احتیاط عمل کرده و با مشورت نهادهای مالی مطمئن اقدام به خرید و فروش کنند.
یک کارشناس دیگر بازار سرمایه نیز گفت: مردم در صورت تمایل برای سرمایهگذاری در بورس لازم است که با آگاهی و دانش این اقدام را انجام دهند تا دچار زیان نشوند.مهدی طحانی با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما فرهنگ سرمایهگذاری ضعیف است، ادامه داد: مردم و تازه واردان برای حضور در بورس باید از شرکتهای مشاوره و سبد گردانها استفاده کرده و از نظرات و مشاورههای آنها بهره گیرند تا گرفتار سفتهبازان نشوند.در این زمینه یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه به سهامداران تازه وارد توصیه کرد، اگر اطلاع دقیقی از شرکتها و بازار ندارند از خرید مستقیم سهام خودداری کنند.حسن امیری ادامه داد: آنها میتوانند در صندوقهای سرمایهگذاری بورسی که سبدگردانی دارند و نیز اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری کنند.
وی اضافه کرد: افراد تازه کار باید از آموزشهای لازم برخوردار شده و از مشاورههای تخصصی بهره مند شوند.شاخص بورس در روز یکشنبه با رشد هفت هزار و ۶۹۷ پلهای در آستانه ورود به کانال ۲۰۰ هزار واحدی قرار گرفت.
البته در ۲ روز اخیر (دوشنبه و سه شنبه) به مرحله اصلاح وارد شد که از نظر کارشناسان، امری عادی و جزیی از روند حرکت بازار سرمایه است.
شاخص بورس بر اساس سابقهای تاریخی، همواره پس از رشدهای شتابان، برای مدتی کوتاه تعدیل میشود تا انرژی لازم برای آغاز موج جدید صعود را جذب کند.
