اخبار
امکان تازه برای مشمولان قبل از اعزام به سربازی
رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح از فراهم شدن امکان مشخص کردن تاریخ اعزام به سربازی برای مشمولان فارغالتحصیل خبر داد. موسی کمالی درباره مهلت مجاز و مناسب برای تعیین تکلیف مشمولان سربازی پس از پایان تحصیل، اظهار کرد: مشمولان وظیفه حداکثر تا یک سال پس از فراغت از تحصیل فرصت دارند تا تکلیف سربازی خود را مشخص کنند و در غیر اینصورت وارد غیبت شده و امکان استفاده از یکسری از تسهیلات سربازی برایشان وجود نخواهد داشت. او با اشاره به اینکه برخی به دلایلی همچون ادامه تحصیل در مقطع بالاتر، دریافت امریه و پروژه تحقیقاتی و... دیرتر برای اعزام به سربازی اقدام میکنند، به ایسنا گفت: این موارد سبب میشود تا افراد دیر برای تعیین تکلیف سربازی خود اقدام کرده و بعضا با مشکلاتی مواجه شده و حتی وارد غیبت شوند. کمالی با بیان اینکه بهتر است مشمولان در همان آغاز مهلت یکساله برای تعیین تکلیف سربازی اقدام کنند، به ایسنا گفت: برابر تصمیمات اتخاذ شده اگر مشمولان در همان ابتدای مهلت یک ساله برگ اعزام خود را دریافت کنند میتوانند زمان اعزام خود را در طول سال خودشان تعیین کنند. رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به مزایای این اقدام گفت: این کار چند حسن دارد به عنوان مثال اگر فردی قصد شرکت در مراسم اربعین در عراق را داشته باشد میتواند به راحتی مجوز خروج از کشور را دریافت کند، همچنین میتواند به راحتی برای دریافت کسر خدمت سربازی پروژه تحقیقاتی انتخاب کند. کمالی ادامه داد: همچنین مشمولان میتوانند برای دریافت امریه نیز در همین مدت اقدام کرده و تا زمان اعزام به سربازی نیز بدون دغدغه میتوانند برای شرکت در کنکور بعدی خودشان را آماده کنند.
به گفته او، همچنین آن دسته از افرادی که تقاضای معافیت از سربازی دارند هم میتوانند سر فرصت تقاضای خود را ثبت کرده و بدون آنکه وارد غیبت شوند، به آن رسیدگی شود.
آخرین آمار ازدواج و طلاق در ایران
معاون اسناد هویتی سازمان ثبت احوال ضمن اعلام آمار طلاق و ازدواج؛ ۴ علت اصلی فوت ایرانیان را عنوان کرد. سیفالله ابوترابی به آمار وقایع حیاتی اشاره کرد و گفت: براساس آخرین اطلاعات پایگاه جمعیتی سازمان ثبت احوال طی ۶ ماه ابتدای امسال ۱۸۲ هزار و ۳۸۹ نفر فوت کردهاند که از این تعداد ۱۰۳ هزار و ۱۸۰ نفر مرد و ۷۹ هزار ۲۰۹ نفر نیز زن بودهاند. معاون اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور در مورد دلایل فوت ایرانیان نیز به مهر گفت: بیماریهای قلب و عروق، بیماریهای سرطان و تومور، دستگاه تنفس و عوارض غیر عمدی ۴ علت اصلی فوت اعلام شده است. او در مورد آمار ولادت نیز گفت: در مدت ۶ ماهه ۷۰۶ هزار و ۷۸۸ مورد ولادت رخ داده که از این تعداد ۳۶۴ هزار و ۳۹۷ پسر و ۳۴۲ هزار و ۳۹۱ دختر بودهاند. او همچنین به آمار ازدواج نیز اشاره کرد و گفت: آمار ۴ماهه پایگاه اطلاعات جمعیتی سازمان نشان میدهد که طی این مدت ۱۹۱ هزار و ۲۶۷ مورد ازدواج انجام شده است. ابوترابی تاکید کرد: همچنین ۴۸ هزار و ۲۸۷ واقعه طلاق نیز در ۴ ماهه ابتدای سال رخ داده است. این مقام مسوول با اشاره به اینکه آمارهای ازدواج و طلاق تغییر محسوسی نداشته است افزود: آمارهای سال قبل در مدت مشابه نیز نشان میدهد که آمار طلاق افزایش نداشته و ازدواج نیز کم نشده است.
۱۸ خوراکی ممنوعه برای بوفه مدارس
معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استانهای سازمان دانشآموزی فهرست ۱۸ قلم خوراکی ممنوعه و هفت گروه خوراکی مجاز در بوفههای مدارس را اعلام کرد و از راهاندازی سامانهای برای توسعه تعاملات و رصد بوفه مدارس خبر داد.
سید هادی دلبری با تاکید بر اینکه طبق دستورالعمل متولی پایگاهها و فروش اقلام مجاز و غیرمجاز، مدیران مدارس هستند عنوان کرد: بالغ بر ۹۸ درصد مدیران مدارس به شیوهنامه عمل میکنند. در سال گذشته هم آمار تخلفات محسوس نبود. او با بیان اینکه هر سال دستورالعمل بهداشتی و ضوابط مربوط به پایگاههای تغذیه سالم را به مدارس ارسال میکنیم، فهرست حدود ۱۸ قلم خوراکی ممنوعه را اعلام کرد و گفت: این اقلام ارزش غذایی بالایی ندارند که شامل فرآوردههای غلات حجیم شده با هر نام تجاری انواع چیپس سیبزمینی و ذرت، انواع یخمک، نوشابههای گازدار و ماءالشعیر، دوغ گازدار، آدامسهای حاوی مواد قندی، سوسیس، کالباس، کلیه فرآوردههایی که در آنها سوسیس و کالباس وجود دارد، انوع سالاد الویه، انوع لواشک، آلو و آلوچه بدون بستهبندی و فاقد مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت، آبنباتهایی که به سطح دندان میچسبند، انواع آبمیوههایی که دارای قند افزودهاند، فلافل، سمبوسه، انواع اشترودل گوشتی و غیرگوشتی بدون بستهبندی و فاقد مجوز، انواع پیراشکی و دونات، بستنی یخی، پاستیل، خیارشور و انواع سسها است. معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استانهای سازمان دانشآموزی کشور هفت گروه خوراکی مجاز و قابل ارایه در پایگاههای تغذیه مدارس را نیز به این شرح اعلام کرد و گفت: خشکبار، خرما، انواع مغزها و دانهها از نوع بدون نمک، شیر و فرآوردههای آن، نوشیدنی شامل دوغ بدون گاز و آب معدنی دارای مجوز، انواع میوه، بیسکویت بدون کرم، کیک و کلوچه، لقمه سالم شامل نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ، نان و پنیر و خیار و نان و پنیر و گوجه در بستهبندی تک نفره و بهداشتی، غذاهای پخته شامل انواعش، سوپ، لوبیا، عدسی، شله زرد، فرنی، حلیم و سمنو که در شرایط بهداشتی و به صورت روزانه طبخ شده باشند، مجاز هستند.