اخبار

۱۳۹۷/۰۷/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۱۸۸۴

وضعیت «اورژانسی» اورژانس

معاون توسعه اورژانس تهران با اشاره به کمبود نیرو در این حوزه خدمتی، با بیان اینکه در مرحله اول درخواست تامین ۸۰۰ نیرو را ارایه داده‌ایم، در عین حال بر لزوم افزایش 2.5 برابری بودجه اورژانس تهران تاکید کرد. هادی سیف درباره وضعیت نیروی انسانی و میزان نیاز اورژانس تهران به جذب نیروی انسانی جدید، گفت: در حال حاضر اگر بخواهیم به نحو مطلوب ارایه خدمت کرده و به استانداردهای خدمت‌رسانی دنیا در این حوزه برسیم، برای تکمیل ناوگان نیروی انسانی اورژانس تهران، حداقل به ۱۸۵۰ نفر پرسنل جدید نیاز داریم، اما این اقدام نیازمند همکاری بسیاری از سازمان‌هاست که باید کمک کنند تا این فرآیند خوب تعریف و این پرسنل تامین شوند.او با بیان اینکه در مرحله اول درخواست تامین ۸۰۰ نیرو برای اورژانس تهران را ارایه داده‌ایم که در مراحل دریافت موافقت‌نامه‌ها قرار دارد، افزود: به هر حال برای جذب نیرو، باید اعتبارات لازم برای نیروهای جدید پیش‌بینی شود و برایشان حقوق، مزایا و جایگاه سازمانی تعیین شود. مهم‌ترین مساله هم تامین اعتبارات و حقوق پرسنل است. ما در حال حاضر پیش‌بینی‌های لازم برای حقوق، مزایا و جایگاه سازمانی ۸۰۰ نیروی جدید در اورژانس تهران را انجام داده‌ایم. وی درباره وضعیت بودجه‌ای اورژانس تهران نیز به ایسنا گفت: در حال‌حاضر از آنجایی که ایجاد سازمان اورژانس، بطور کامل مصوب نشده است، اورژانس تهران بطور مستقیم اعتباراتش را از خزانه دریافت می‌کند. بودجه اورژانس تهران در سال ۹۷ حدودا ماهیانه چهار میلیارد تومان است، اما برای کیفی‌تر شدن خدمات اورژانس این میزان حداقل باید ۲.۵ برابر افزایش یابد. البته نمی‌گوییم این اعتبار نمی‌تواند ناوگان اورژانس تهران را پیش برد، اما کفاف تنوع خدمات اورژانس و ارایه کیفی‌تر خدمات را نمی‌دهد. انتظار مردم هم دریافت خدمات کیفی است. در حال حاضر خدمات انجام می‌شود، اما می‌توانیم خدمات بسیار مطلوب‌تر و کیفی‌تری را ارایه دهیم. سیف، فرسوده بودن تجهیزات اورژانس تهران را یکی از چالش‌های اورژانس دانست و گفت: از طرفی از آنجایی که تجهیزات ما اعم از آمبولانس و تجهیزات داخل آمبولانس قدیمی، پیر و فرسوده است، بر کیفیت خدمات تاثیر منفی دارد و می‌تواند رضایت مردم را هم کاهش دهد. می‌توان گفت که نزدیک به ۹۰ درصد تجهیزات اورژانس تهران فرسوده‌اند. ما از بودجه اورژانس تهران برای بازسازی این تجهیزات استفاده می‌کنیم.

شرایط گذراندن سربازی در ازای انجام پروژه تحقیقاتی

رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح مقررات گذراندن بخشی از دوره سربازی درازای انجام پروژه تحقیقاتی را تشریح کرد. موسی کمالی درباره مقررات و شرایط دریافت کسرخدمت سربازی در ازای انجام پروژه تحقیقاتی گفت: برابر مقررات و آیین‌نامه‌های وظیفه عمومی، مشمولان دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر می‌توانند مدتی از دوره خدمت ضرورت خود را با انجام پروژه تحقیقاتی در مورد مسائل دفاعی و امنیتی کشور سپری کنند.

او با بیان اینکه در غلطی رایج از این مقررات به عنوان کسر خدمت پژوهشی یاد می‌شود، تصریح کرد: این درحالی است که مدت تحقیق روی پروژه نیز به عنوان مدت خدمت در کارت سربازی درج می‌شود. کمالی با بیان اینکه افراد برای انجام پروژه تحقیقاتی باید به یکی از دانشگاه‌ها یا مراکز تحقیقاتی نیروهای مسلح یا سایت‌های آنها مراجعه کنند، به ایسنا گفت: پروژه حتما باید در مورد نیروهای مسلح و مسائل دفاعی و امنیتی کشور باشد و متقاضیان باید حتما توانایی انجام پروژه را داشته باشند؛ در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهند شد و چیزی به عنوان خدمت آنان محاسبه نمی‌شود. وی ادامه داد: مشمولی که پروژه انتخاب می‌کند باید حتما در مراکز فوق تاکید کنند که موضوع در سامانه وظیفه عمومی ثبت شود و به این نکته نیز توجه کنند که هر فرد حداکثر دو پروژه را می‌تواند انجام دهد و هردو پروژه نیز باید برای یک سازمان مثلا ارتش، سپاه، ناجا و ... باشد و آن دسته از افرادی که سابقه خدمت قبلی دارند هم حتما باید توجه داشته باشند که پروژه را برای همان سازمان انجام دهند. کمالی به دریافت‌کنندگان پروژه توصیه کرد که به محض فراغت از تحصیل برگ اعزام خود را دریافت کرده اما تقاضای اعزام بعد از پایان یک سال را بدهند تا دچار مشکلات بعدی نشوند. به گفته او، آن دسته از افرادی که هشت ماه از فراغت از تحصیل‌شان گذشته و در ۴ ماه آخر مهلت خود هستند هم نباید تقاضای پروژه بدهند. کمالی با تاکید بر اینکه انتخاب پروژه حین خدمت ممنوع است، گفت: اصل بر این است که مشمول قبل از تاریخ اعزام مندرج در برگ اعزام، پروژه خود را به اتمام برساند اما در موارد خاص ممکن است با تشخیص و درخواست سازمان به‌کارگیرنده تقاضای تعویق اعزام مشمول مورد موافقت قرار بگیرد که البته این تقاضا باید حداقل یک ماه مانده به اعزام صورت گیرد. کمالی اظهار کرد: تحقیق یک کار تخصصی است لذا موضوع تحقیق باید متناسب با رشته تحصیلی آنها باشد. همچنین افرادی که برای سازمانی پروژه انجام داده‌اند حتما باید در همان سازمان خدمت کنند و به عنوان مثال اگر فردی برای سپاه پروژه‌ای را انجام داده مابقی خدمت خود را نیز باید در همان سپاه سپری کند. او افزود: افرادی که نسبت به دریافت پروژه اقدام کرده‌اند نباید برای دریافت امریه به دستگاه‌های غیر نظامی مراجعه کنند مگر اینکه سازمان مربوطه امریه را بپذیرد. او درباره شرایط دریافت پروژه به جای مدتی از خدمت برای دارندگان مقطع کارشناسی نیز گفت: تنها افراد نخبه که بنیاد ملی نخبگان نیز آنان را تایید کند می‌توانند در این مقطع از این تسهیلات استفاده کنند و شرط عمومی برای دیگر متقاضیان داشتن مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر است. کمالی همچنین تاکید کرد که ورود به غیبت و داشتن غیبت مانع از استفاده از این تسهیلات برای مشمولان است.