راه‌اندازی نهضت اشتغال در چارچوب اقتصاد مقاومتی

۱۳۹۷/۰۷/۲۸ - ۰۰:۳۹:۴۶
کد خبر: ۱۳۲۰۳۲
راه‌اندازی نهضت اشتغال در چارچوب اقتصاد مقاومتی

گروه بنگا‌ها|

آیین معرفی و بهره‌برداری از طرح‌های اشتغال‌زایی اجتماع‌محور و تسهیلات‌محور و افتتاح و شروع عملیات پروژه‌های عمرانی بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برگزار شد.

در این مراسم که محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، محمدجواد فدایی سرپرست استانداری کرمان، محمدمهدی زاهدی و محمدرضا پورابراهیمی نمایندگان مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و سعید جعفری مدیرعامل بنیاد برکت، فرماندار، امام‌جمعه‌ و جمعی از مردم شریف راور حضور داشتند، در ابتدا از خانواده‌های شهدای این شهرستان قدردانی و تجلیل شد.

رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در این مراسم، اقدامات اشتغال‌زایی و عمرانی انجام گرفته در شهرستان راور را حاصل کار جمعی و کمک و مساعدت استاندار کرمان، امام جمعه و مسوولان محلی راور دانست و گفت: نزدیک به یک سال و نه ماه پیش قول دادیم بیکاری را در راور ریشه‌کن خواهیم کرد و در راستای تحقق این مهم، چیزی شبیه به بسیج عمومی مانند زمان دفاع مقدس در این شهر شکل گرفته است.

او خطاب به مردم راور تصریح کرد: نجات کشور با حضور شما و امثال شما امکان‌پذیر است که اقتصاد مقاومتی را مستند کرده‌اید. اقدامات شما اقتصاد ایران را از وابستگی به نفت نجات می‌دهد.

او با اشاره به حضور و اقدامات محرومیت‌زدایی و اشتغال‌آفرینی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از طریق بنیاد برکت در سال جاری در 1500 روستا و بخش کشور در قالب الگوهای اشتغال‌زایی اجتماع‌محور افزود: امیدواریم نهضت اشتغال برای توانمندسازی جوامع در چارچوب اقتصاد مقاومتی در کشور راه‌اندازی شود. در ادامه، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از تلاش‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اقتصادی در سراسر کشور گفت: آمارها نشان می‌دهد که این ستاد در 8 سال گذشته در حوزه ایجاد شغل بطور متوسط سالانه 5 هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است که در مجموع به 400 هزار شغل می‌رسد.

پورابراهیمی با اشاره به اهتمام و نگاه بلند ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) عنوان کرد: با کوشش یک و نیم ساله این ستاد در راور 800 فرصت شغلی در این شهرستان ایجاد شده و 800 شغل دیگر نیز در حال نهایی شدن است و در مجموع در طول سه سال 3 هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

او شهرستان راور را در حوزه معادن دارای ظرفیت مثال‌زدنی دانست و اظهار داشت: سرمایه‌گذاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در این حوزه می‌تواند منجر به اشتغال‌زایی و کارآفرینی بیشتر شود.

مدیرعامل بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: براساس تفاهم‌نامه‌ای که میان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و استانداری کرمان در سال 95 منعقد شد، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ایجاد 3 هزار فرصت شغلی را در طول سه سال تعهد کرد. طبق آمارهای سال 1395 عدد بیکاران شهرستان راور به 1600 نفر می‌رسد که از این تعداد 1100 نفر سرپرست خانوار هستند.

سعید جعفری با اشاره به ایجاد 2300 فرصت شغلی در قالب دو طرح الگوی توانمندسازی اقتصادی اجتماع‌محور «سحاب» (سرمایه‌گذاری حمایتی اقتصادی برکت) و «آسمان» (آیین‌نامه سرمایه‌گذاری مردمی و اشتغال‌ نیروی انسانی) گفت: 1500 فرصت شغلی در طرح سحاب و 800 فرصت شغلی در طرح آسمان در دست اقدام است که 1500 پرونده به مرحله نهایی رسیده است. امروز نیز با حضور رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و سرپرست استانداری کرمان اجرای طرح آسمان را با ایجاد 800 فرصت شغلی آغاز خواهیم کرد. این آمار علاوه بر ایجاد فرصت‌های شغلی غیرمستقیم است.

او مجموع سرمایه‌گذاری برای اجرای طرح‌های سحاب و آسمان را 450 میلیارد ریال ذکر و تصریح کرد: بنیاد برکت در چارچوب سیاست‌های ابلاغی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با اشتغال‌آفرینی، ارزش افزوده ایجاد می‌کند. مدیرعامل بنیاد برکت ادامه داد: حسن کار ما این است که فقط به اعطای وام اکتفا نمی‌کنیم، بلکه درصدد ایجاد اشتغال هستیم. ما از بازار به محصول و تولید می‌رسیم و تلاش داریم قبل از تولید محصول به فکر فروش آن باشیم.

گفتنی است بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، الگوی توانمندسازی اقتصادی اجتماع‌محور سحاب را در 39 روستای شهرستان راور با هدف ایجاد 1500 فرصت شغلی در مشاغل خرد و خانگی در رشته‌های قالی‌بافی و ... در دست اجرا دارد. همچنین در طرح آسمان نیز با اشتغال‌آفرینی در حوزه‌هایی مانند صنایع دستی، دام سبک، پرورش شتر، پنل‌های خورشیدی و ...، زمینه‌های اشتغال برای 800 متقاضی فراهم خواهد شد. برای اشتغال این 2300 نفر 92 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است. بنیاد برکت همچنین اجرای 260 طرح عمرانی و زیربنایی با حجم سرمایه‌گذاری 216 میلیارد ریال شامل اجرای عملیات ساخت 7 مدرسه برکت با 50 کلاس درس، اجرای عملیات ساخت 19 مسجد برکت، مشارکت در ساخت 201 واحد مسکن محرومین و مشارکت در 31 پروژه عمرانی و زیربنایی دیگر را در دست اقدام دارد.

بازدید از طرح‌های اشتغال‌زایی اجتماع محور و تسهیلات‌محور در روستاهای شهرآباد، خالق‌آباد، جلال‌آباد، تقی‌آباد وعرب‌آباد شهرستان راور و دیدار با خانواده گرانقدر شهید حسین جلال‌آبادی از دیگر برنامه‌های سفر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به راور بود.

 مدرسه ۶ کلاسه برکت شهید لنگری‌زاده افتتاح شد

همچنین در جریان سفر رییس ستاد اجرایی فرمام حضرت امام (ره) به استان کرمان، مدرسه ۶ کلاسه برکت شهید لنگری‌زاده در حاشیه شهر کرمان و منطقه شهر صنعتی افتتاح شد. در این مراسم که محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، دکتر محمدجواد فدایی سرپرست استانداری کرمان و دکتر محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس حضور داشتند، مدرسه ۶ کلاسه برکت شهید غلامرضا لنگری‌زاده از شهدای مدافع حرم که توسط بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) احداث شده، افتتاح و به بهره‌برداری رسید. دکتر مخبر در جریان افتتاح مدرسه برکت شهید لنگری‌زاده از همسر و دختر این شهید مدافع حرم قدردانی کرد.

در این مراسم، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس طی سخنانی ضمن تشکر از اقدامات محرومیت‌زدایی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان کرمان، از رییس ستاد اجرایی برای رفع برخی از این معضلات تقاضای کمک کرد که با پاسخ مساعد دکتر مخبر مواجه شد. زاهدی با بیان اینکه بنیاد برکت تا به امروز در مجموع احداث ۴۵ مدرسه را در استان کرمان در دست اقدام دارد، اظهار داشت: از این تعداد، ۳۱ مدرسه با ۱۶۲ کلاس درس و ۱۱۵۱۶ مترمربع زیربنا به بهره‌برداری رسیده و عملیات ساخت ۱۴ مدرسه دیگر برکت را با ۱۰۲ کلاس و ۹۴۳۰ مترمربع زیربنا در دست اجرا دارد.

گفتنی است، مدرسه ۶ کلاسه شهید لنگری‌زاده با اعتبار ۱۱میلیارد ریال در مقطع ابتدایی دخترانه و پسرانه توسط بنیاد برکت در منطقه محروم صنعتی در حاشیه شهر کرمان ساخته شده است.

همچنین مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به اتفاق هیات همراه با خانواده معظم شهیدان غلام‌عباس و اصغر محمدی از شهدای گرانقدر شهر کرمان دیدار کردند.