افق تار بازار؛ عامل کاهش قیمت نفت
سرمایهگذاران بدبینی فزاینده نسبت به مسیری که بازار نفت در پیش گرفته است نشان میدهند و دورنمای منفی آنها به پایین رفتن قیمت نفت کمک کرده است.
به گزارش اویلپرایس، مدیران سرمایه و صندوقهای پوشش ریسک، پیشبینی خود از افزایش بهای معاملات نفت را کاهش دادهاند و این روند به تغییرات چشمگیر معاملات سرمایهگذاران منتهی شده است.
اقدام به فروش قراردادهای خرید از سوی سرمایهگذارانی که منتظر افزایش بیشتر قیمتها بودند بر فضای بازار بهشدت تاثیر گذاشته است. در طول تابستان موضوع تحریمهای امریکا علیه ایران به همراه اختلالات موقتی عرضه در لیبی، به نگرانیها نسبت به کمبود عرضه دامن زد و باعث شد سرمایهگذاران حجم معاملات را با انتظار برای افزایش قیمتها افزایش دهند اما جو بازار به دنبال بحران ارزی ترکیه در اوت و همچنین سقوط ارزش سایر اقتصادهای نوظهور تغییر کرد.
خوشبینی نسبت به افزایش قیمت نفت در سپتامبر بهبود یافت با این حال یک ماه بعد اقتصاد جهانی نشانههای نگرانکنندهای از کندی عرضه نشان داد و همزمان، عربستان سعودی قول داد تولیدش را برای پوشش هر گونه افت عرضه افزایش خواهد داد.
معکوس شدن اخیر اقبال نفت به کاهش قراردادهای خرید سرمایهگذاران منجر شده است. تحلیلگران کومرس بانک در یادداشتی نوشتند: برخی از ناظران بازار در اوایل اکتبر تصور میکردند که قیمتها به ۱۰۰ دلار صعود خواهد کرد اما آنچه در سه تا چهار هفته گذشته تغییر کرده، جو بازار و کنار کشیدن سفته بازان از معاملات است. همچنین نگرانیهایی نسبت به بازار فیزیکی وجود دارد. ویتول که بزرگترین شرکت بازرگانی نفت دنیاست، پیشبینی خود درباره رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ را مورد تجدیدنظر قرار داده و از ۱.۵ میلیون بشکه در روز برآورد قبلی به ۱.۳ میلیون بشکه در روز کاهش داده است.
همچنین این شرکت پیشبینی خود برای سال ۲۰۱۸ را از ۱.۷ میلیون بشکه در روز به ۱.۳ میلیون بشکه در روز کاهش داد. راسل هاردی، مدیرعامل ویتول به رویترز گفت: ما هرگز بیش از حد خوشبین نبودهایم. ما همواره انتظار داشتیم که قیمتها ی بالا به تقاضا
آسیب بزند.
بازارهای نفت بلافاصله دچار محدودیت عرضه نشدند و قیمت مناسب برای نفت برخلاف محدوده ۸۵ تا ۹۰ دلار که برخی از افراد درباره آن صحبت میکنند، در سال آینده نزدیک به ۷۰ یا ۶۰ دلار در هر بشکه است.
جنگ تجاری امریکا و چین یک داستان قدیمی شده اما آثار آن اکنون دارد نمود پیدا میکند.
به عنوان نمونه شرکت کامینز که سازنده موتورهای مورد استفاده در کامیونهای سنگین است هفته جاری اعلام کرد جنگ تجاری ۲۵۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ به این شرکت ضرر خواهد زد. فروش خودروی چین نیز افت کرده است.
تا زمانی که دو طرف اختلافاتشان را حل نکنند وضعیت ممکن است وخیمتر شود. قرار است دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا و شی جین پینگ، رییسجمهور چین در نشست گروه ۲۰ در بوینوس آیرس که اواخر نوامبر برگزار میشود دیدار کنند.
ترامپ هفته جاری هشدار داد تعرفههای جدید به ارزش میلیاردها دلار آماده شده تا در صورت به توافق نرسیدن با چین، اجرایی شوند. امریکا پیش از این روی واردات کالاهای چینی به ارزش ۲۵۰ میلیارد دلار تعرفه وضع کرده و چین نیز با اعمال تعرفه روی کالاهای امریکایی به ارزش ۱۱۰ میلیارد دلار، تلافی کرده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، قیمت نفت ماه میلادی گذشته بیش از ۱۰ درصد کاهش یافت و فروش گسترده قراردادهای خرید از سوی سرمایهگذاران بزرگ احتمالا این روند کاهش را تشدید کرد.
مرحله بعد هنوز مشخص نیست با این حال خروج از بازار کسانی که انتظار داشتند قیمتها افزایش خواهد یافت فضا را برای بهبود دوباره قیمتها مهیا میکند. با این حال فعلا سرمایهگذاران مطمئن نیستند قیمتها از این سطح بالاتر خواهد رفت.