اخبار کلان

۱۳۹۷/۰۸/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۳۸۳۷

اعتبار یارانه از بودجه  قطع شد

فارس| اکبر ایزدی، مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، با اشاره اینکه شنبه ۲۶ آبان ۹۷ یارانه نقدی خانوار واریز می‌شود، اظهار داشت: علاوه بر آن، امشب یارانه 825 هزار نوزاد متولد شده در سال 97 به حساب سرپرستان خانوار آنها واریز می‌شود که همان مبلغ 45500 تومان است که از این پس به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها افزود: طبق تبصره 14 قانون بودجه امسال برقراری یارانه متولدان سال 97 در وهله اول باید به تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌رسید که پس از گذشت 7 ماه از امشب این موضوع نهایی شده و به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.

ایزدی ادامه داد: پس از 7 سال برای اولین‌بار در سال جاری در راستای اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها حتی یک ریال هم از بودجه عمومی استفاده نشده است، در حالی که همه ساله حدود 12 هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی استفاده می‌شد.

وی عنوان کرد: تاکنون 338 هزار میلیارد تومان به 7 میلیارد و 178 هزار نفر یارانه پرداخت کرده‌ایم.

مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانه‌ها افزود: طبق قانون بودجه 7 هزار میلیارد تومان بابت کمک به معیشت و کاهش فقر مطلق به خانوارهای تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد پرداخت می‌شود که این رقم منجر به بیش از 5 برابر شدن یارانه افراد تحت پوشش شده و از ابتدای سال 96 به اجرا درآمد.

 

روغن نباتی ارزان شد

بانک مرکزی| در هفته گذشته برخلاف قیمت خرده‌فروشی ۹ گروه کالایی خوراکی که افزایش یافت، یک گروه با کاهش قیمت همراه بود.

خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خُرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به هجدهم آبان ماه را اعلام کرد که طی آن قیمت ۹ گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و یک گروه کاهش یافت.

بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به ۱۸ آبان ماه، نرخ لبنیات دو درصد، تخم مرغ ۴.۷ درصد، حبوب ۰.۲ درصد، میوه‌های تازه ۵.۵ درصد، سبزی‌های تازه ۳.۹ درصد، گوشت قرمز ۰.۷ درصد، گوشت مرغ ۵.۷ درصد، قند و شکر دو درصد و چای ۰.۳ درصد نسبت به هفته قبل افزایش و نرخ روغن نباتی ۰.۲ درصد کاهش یافت. قیمت برنج نیز ثابت ماند.

در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات، قیمت ماست پاستوریزه و کره پاستوریزه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود و بهای سایر اقلام بین ۰.۳ درصد تا ۵.۵ درصد افزایش یافت؛ قیمت تخم‌مرغ معادل ۴.۷ درصد افزایش داشت و شانه‌ای ۱۵۳ هزار تا ۲۴۰ هزار ریال فروش رفت.

در این هفته در گروه برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی معادل ۰.۲ درصد افزایش ولی قیمت برنج داخله درجه دو ۰.۲ درصد کاهش یافت و بهای برنج داخله درجه یک ثابت بود. در گروه حبوب، قیمت لوبیا چیتی بدون تغییر بود و بهای لپه نخود معادل ۰.۵ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۲ درصد تا ۱.۹ درصد افزایش داشت.

در هفته مورد بررسی، در میادین زیرنظر شهرداری، کیوی عرضه نمی‌شد و گلابی و پرتقال درجه دو، عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه‌فروشی‌ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره‌بار عرضه شد.

میوه‌فروشی‌های سطح شهر، اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه، بهای سیب زرد ثابت بود و قیمت سایر اقلام بین ۰.۴ درصد تا ۲۷.۴ درصد افزایش یافت. در گروه سبزی‌های تازه نیز، بهای تمام اقلام بین ۰.۱ درصد تا ۱۳.۱ درصد افزایش داشت. در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل ۱.۱ درصد و گوشت مرغ ۵.۷ درصد افزایش، ولی بهای گوشت تازه گاو و گوساله ۰.۷ درصد کاهش یافت.

در این هفته، قیمت قند معادل ۱.۹ درصد، شکر ۲.۲ درصد و چای خارجی ۰.۳ درصد افـزایش ولی بهای روغن نباتی جامد ۰.۸ درصد کاهش داشت و قیمت روغن نباتی مایع نیز بدون تغییر بود

 

ذرت در صدر واردات کالاهای اساسی

گمرک| در هفت ماهه سال جاری ۱۰ میلیون و ۴۵۰ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۵ میلیارد و ۳۴۳ میلیون دلار وارد کشور شده است.

طی هفت ماهه سال جاری 10 میلیون و 450هزار تن کالای اساسی به ارزش 5 میلیارد و 343میلیون دلار وارد کشور شده است. ذرت، برنج، دانه‌های روغنی، دارو، روغن‌های خوراکی، گوشت قرمز، کنجاله سویا، جو، کود، قند و شکر و گندم ازجمله کالاهای اساسی هستند که طی هفت ماهه سال جاری وارد کشور شده‌اند. ذرت درصدر کالاهای اساسی وارد شده قرار دارد که به میزان 4 میلیون و 766 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 118 میلیون دلار وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 21 درصد افزایش داشته است. دانه‌های روغنی با حجم یک میلیون و 788 هزار تن و به ارزش 924میلیون دلار وارد کشور شده است و از نظر ارزشی 22درصد افزایش داشته است. روزانه بیش از 4 هزار اظهار در گمرکات صورت می‌گیرد و فقط توقف 2 درصد از کالاها در گمرک بیش از معمول است و 90 درصد کالاهایی که وارد گمرک می‌شوند در کمتر از سه روز ترخیص می‌شوند.