رشد قابل توجه بازار بدهی

۱۳۹۷/۰۹/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۴۲۴۹

مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان، بازار اولیه را دربرگیرنده طیف گسترده‌ای از صنایع و چرخه عمر آنها دانست و گفت: با این حال طی سالیانی که از فعالیت بازار سرمایه می‌گذرد، بخشی از این ظرفیت عظیم مغفول مانده است. به گزارش سنا، علی تیموری شندی گفت: اخیرا روند مناسبی برای معرفی و توسعه ابزارهای نوین ایجاد شده است؛ به هر حال ما در بحث تشکیل سرمایه و تامین مالی برای توسعه فعالیت‌ها و شکل‌گیری سرمایه از استارت آپ‌ها تا صنایع بسیار بزرگ را داریم و لازمه کار این است که در بازار سرمایه ابزارهایی را توسعه دهیم که به تشکیل سرمایه کمک می‌کنند. وی با اشاره به نقش مهم فرابورس در این حوزه گفت: بازار فرابورس با این رویکرد شکل گرفت که به توسعه ابزارهای جدید کمک کند و در این بین، شکل‌گیری سرمایه در اقتصاد مطرح می‌شود که لازم است فرابورس در این حوزه نقش پررنگ‌تری را ایفا کند. تیموری شندی با بیان اینکه فرابورس ایران پیرو قانون مصوب سال 1384 به منظور توسعه بازار سرمایه ایجاد شد، افزود: در این راستا نیازمند ایجاد بازاری بودیم تا ابزارهای جدید را درون خود جای دهد که خوشبختانه طی 10 سال گذشته قدم‌های خوبی توسط فرابورس برداشته شد. وی ادامه داد: شرکت‌های خوبی وارد این بازار شدند و شکل گرفتند. همچنین حوزه‌های جدیدی در بازارسرمایه شکل گرفت که بیشتر مرهون نگاه جدیدی بود که در فرابورس شکل گرفته است. مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان با بیان اینکه بازارها بخشی از مجموعه تکمیل‌کننده اکوسیستم تامین مالی هستند، اظهار داشت: به ویژه بازار بدهی هم‌اکنون توسعه قابل توجهی پیدا کرده و فرابورس ایران هم‌اکنون به کمک اکوسیستم تامین مالی دولت آمده است. وی افزود: فرابورس میزبان ابزارهای جدیدی شده و بازارهای مختلف مانند SMEها، ایده و همین طور صندوق‌های وی سی در این بازار شکل گرفته است. همچنین شرکت‌های بزرگی هم وارد این بازار شده‌اند. علاوه بر این، شرکت‌هایی که پیش از این به راحتی امکان حضور در بورس اوراق بهادار را نداشتند، وارد این بازار شده‌اند تا ضمن آشنایی با این فضا، شرایط لازم را برای حضور در بورس کسب کنند و از مزایای حضور در بازار سرمایه مانند معافیت‌های مالیاتی و روش‌های نوین تامین مالی بهره مند شوند.

تیموری شندی با بیان اینکه فرابورس ایران، بازاری برای ابزارهای نوین بود و ابزارهای نوین نیز تکمیل‌کننده زنجیره ارزش بازار سرمایه بود، در مجموع کارنامه فرابورس را قابل دفاع خواند و گفت: البته این مجموعه همچنان نیازمند کار بیشتری است و باید نقش هر کدام از بورس‌ها نیز به نحو مناسب‌تری توسط سیاست‌گذاران بالا دستی تدوین شود تا به اهداف و رسالت‌های تعریف شده نزدیک‌تر شوند. وی افزود: به هر حال فرابورس ایران به عنوان محملی برای معاملات سهام، نقش قابل توجهی را ایفا می‌کند. همچنین در حوزه بازار بدهی قابلیت رشد و توسعه بسیاری وجود دارد و لازم است این حوزه توسعه یابد. مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان ادامه داد: در کنار این موارد، باید زمینه‌ای ایجاد شود تا شرکت‌هایی که به نوعی در حوزه دانش بنیان‌ها یا دیجیتال مارکت فعالیت می‌کنند، به عنوان یک IPO وارد بازار سرمایه شوند، چراکه این شرکت‌ها به حجمی از سرمایه رسیده‌اند که عملا تامین مالی آنها از طریق VCها یا شرکت‌هایی که در حوزه تامین مالی فعالیت می‌کنند، غیرممکن است. وی خاطرنشان کرد: لازم است محملی ایجاد شود که شرکت‌ها وارد بازار سرمایه شوند تا تامین مالی مورد نیاز خود را انجام داده و بزرگ‌تر شوند.

تیموری شندی گفت: اگر می‌خواهیم اقتصاد کشور متحول شود، باید از درآمدهای نفتی فاصله بگیریم و کارایی و بهره وری را افزایش دهیم؛ اینگونه می‌توانیم از طریق بهای تمام شده قدرت رقابت در عرصه‌های جهانی نیز داشته باشیم، همچنین لازم است از شرکت‌هایی که می‌توانند این نقش را در اقتصاد ایفا کنند حمایت شود. مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان، یکی دیگر از حوزه‌هایی را که باید طی سال‌های آینده مورد توجه قرار بگیرد، توجه به زیرساخت‌های تکنولوژیک دانست و گفت: بسیاری از ابزارهای مالی که در دنیا شکل می‌گیرد، بدون وجود زیرساخت‌های تکنولوژیک در بورس‌ها، امکان عملیاتی شدن در بازار سرمایه نمی‌یابند .