اخبار کلان
ارزشگذاری مجدد سرخابیها
ایسنا|رییس سازمان خصوصیسازی درباره روند واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: به محض اینکه مصوبه هیات وزیران در مورد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اصلاح شود، این دو باشگاه را بار دیگر ارزشگذاری میکنیم و به مزایده خواهیم گذاشت.
در آخرین واکنشها به تازگی برخی قیمت پایه برای این دو باشگاه عنوان کردهاند که در این باره علی اشرف عبدالله پوری حسینی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آن قیمتها گمانهزنی بوده و از آنجا که فعلا مصوبه جدیدی از طرف هیات وزیران برای خصوصیسازی دو باشگاه اعلام نشده، کار کارشناسی در این مورد صورت نپذیرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در سالهای گذشته قیمتگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس صورت گرفته است، نمیتوان به آن قیمتها استناد کرد، چرا که شرایط اقتصاد با گذشت سالها تغییر کرده و آن ارزشگذاریها دیگر اعتبار ندارد.
پوریحسینی تاکید کرد: سازمان خصوصیسازی به محض دریافت مجوز این آمادگی را دارد که این دو باشگاه را ارزشگذاری و آگهی آن را درج کند. بعد از طی این مراحل این دو باشگاه با قیمت پایه مشخص که در ارزشگذاری به دست آمده به مزایده گذاشته میشوند.
مدتی است که برای چندمین بار موضوع خصوصیسازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس سر زبانها افتاده، اما اینبار ظاهرا موضوع جدی است و این دو باشگاه به زودی باید در سازمان خصوصیسازی به مزایده گذاشته شوند.
موضوع از یک نامه شروع شد؛ چند هفته پیش وزیر ورزش نامهای به رییسجمهوری نوشت و خواستار واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی شد. حسن روحانی نیز در پاسخ به این نامه، با واگذاری سرخابیها به بخش خصوصی موافقت کرد. اما چند سال پیش هیات وزیران مصوبهای داده بود که طبق آن، این دو باشگاه، فرهنگی اعلام شده بودند و بر اساس قانون، بنگاههای فرهنگی از خصوصیسازی معاف هستند.
در نتیجه طبیعی است که برای پیگیری روند خصوصیسازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال باید مصوبه قبلی هیات وزیران لغو و مصوبه جدیدی اعلام شود تا این دو باشگاه از طریق سازمان خصوصیسازی به مزایده گذاشته شوند.
اعزام بیش از هزار نفر نیروی کار به خارج از کشور در ۶ ماه
تسنیم| مدیرکل هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار با اشاره به اینکه در راستای برنامه ششم توسعه تعداد به کارگماری کاهش یافته است، گفت: در حوزه کاریابی خارجی در۶ماه گذشته بیش از ۱۰۰۰نفر اعزام نیروی کار به خارج از کشور داشتهایم.
محمداکبرنیا، مدیرکل هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت تعاون، درباره تعداد نیروی کار به خارج از کشور گفت: در حوزه کاریابی خارجی در6ماه گذشته بیش از 1000نفر اعزام نیروی کار به خارج از کشور داشتهایم، انتظار داریم تا پایان سال به 3هزار نفر برسد که اگر چنین شود افزایش30 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته خواهیم داشت.
وی ادامه داد: انتظار این است که این بحث برای سال آینده به مراتب بیشتر شود، در حوزه کاریابی داخلی با توجه به شرایط تغییر نرخ ارز که صورت گرفته است، تا حدودی با کاهش نیروی کار مواجه شدهایم. البته کارخانهها و مراکز تولیدی بخشی از نیروی جدید کار خود را از روشهای دیگر جذب میکنند. اما در حالت کلی یکی از روشهای جذب نیرو کاریابیها هستند. در همین راستا شاهد کاهش معرفی نیروی کار از طرق کاریابیها هستیم، یعنی تقاضا برای به کار گماری کمتر بوده است. تعداد کارخانهها و واحدهای تولیدی که تقاضای نیرو بدهند کاهش یافته است.
اکبرنیا اظهار کرد: در راستای برنامه پنجم توسعه، کارفرمایان با استفاده از مشوقهای کارفرمایی که وجود داشت میتوانستند نیرو جذب کنند و این خود عاملی برای جذب نیرو بود. در برنامه ششم این بخش تا حدی محدود شده است، هم از لحاظ میزان اعتبارات محدود شده است و هم از لحاظ وسعت پذیرش مختص به فارغالتحصیل شده است.
او ادامه داد: محدودیت برنامه ششم باعث شده است که تعداد به کارگماری کاهش پیدا میکند. در هفت ماهه سال 97 حدود 206 هزار مراجعهکننده به کاریابیها برای اشتغال به کار داشتیم که از این تعداد حدود 23هزار نفر مشغول به کار شدند.
مدیرکل هدایت نیروی کار اظهار کرد: بخشی از افرادی که میخواهند مشغول به کار شوند از تسهیلات اشتغالزایی و خوداشتغالی استفاده میکنند و به سمت کارآفرینی پیش میروند. با توجه به شرایط جدیدی که در حوزه فضای مجازی ایجاد شده است، خیلی از افراد به جای اینکه به عنوان مزد بگیر مشغول کار شوند خودشان تلاش میکنند، کارآفرینی کنند و یک خود اشتغالی و کاری را ایجاد کنند.