اخبار

۱۳۹۷/۰۹/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۵۳۴۸

کمبود تولید عامل گرانی پسته

در شرایطی که قیمت پسته در بازار افزایش و نوسان شدیدی داشته و به کیلویی حدود ۲۰۰ هزار تومان رسیده است، رییس انجمن پسته اعلام کرد که تولید این محصول به یک پنجم پارسال رسیده است و بازار صادراتی پسته را هم شدیدا تحت تاثیر قرار داده اما مردم امسال را تحمل کنند تا از این مشکل عبور کنیم.

به گزارش ایسنا، قیمت پسته در سال جاری با افزایش شدیدی روبرو شده و به کیلویی حدود ۲۰۰ هزار تومان رسید حال آنکه این محصول باغی یکی از مهم‌ترین اقلام خشکباری ایران در تولید و صادرات به شمار می‌رود که سالانه ارزآوری بالایی برای کشور دارد به‌گونه‌ای که سال گذشته ارزش صادرات پسته و مغز پسته به بیش از یک میلیارد دلار رسید.

اما امسال شاهد افزایش قیمت پسته در بازار بودیم که به گفته‌ محمود ابطحی، رییس انجمن پسته  ناشی از کاهش تولید این محصول بوده است چرا که امسال به دلیل ناآور بودن و تغییرات دمایی و اقلیمی، میزان تولید پسته به یک پنجم پارسال و حدود ۵۰ هزار تن کاهش یافته است.

وی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: هم‌اکنون در بازار مشکل کمبود داریم و باید ضمن توجه به بازار داخلی، صادرات را نیز فراموش نکنیم چرا که اگر به بهانه‌ تامین بازار داخلی و نیاز مردم، پسته را صادر نکنیم بازار خارجی خود را دو دستی به رقیبانی همچون امریکا هدیه کرده‌ایم چرا که ایران همواره در صدر تولیدکنندگان و صادرکنندگان پسته قرار داشته و طی سالیان متمالی رقابت تنگاتنگی با امریکا به عنوان اصلی‌ترین رقیب خود داشته است.

در ۷ ماهه امسال حدود ۳۳ هزار و ۴۰۸ تن پسته به ارزشی بالغ بر ۲۹۹ میلیون و ۵۶۹ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که ۱۳.۳۶ درصد از نظر وزنی و ۲۰.۷۲ درصد از نظر ارزشی نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته کاهش یافته است اما ابطحی معتقد است که نباید آمار صادرات پسته را که از مهر ماه هر سال آغاز می‌شود اینگونه محاسبه کرد چرا که به گفته‌ او، در مهر ماه و آبان ماه امسال نهایتا ۸ هزار تن پسته ایرانی صادر شده است حال آنکه در سال گذشته در همین بازه زمانی میزان صادرات این محصول به بیش از ۵۰ هزار تن رسیده بود.

رییس انجمن پسته با بیان اینکه پسته را کمتر از میزانی که طی دو ماه گذشته صادر کرده‌ایم، نمی‌توانیم صادر کنیم، تصریح کرد: اگر بازار داخلی را به بازار صادراتی ترجیح دهیم سال آینده که بیش از ۲۰۰ هزار تن پسته تولید کنیم دیگر نمی‌توانیم آن را صادر کنیم و با اقتصاد بیش از یک میلیون نفری تولیدکننده پسته که ۲۰۰ هزار خانوار را شامل می‌شود، بازی کرده‌ایم. بنابراین مردم باید این مساله را درک کنند و امسال را برای آینده‌ این محصول و اقتصاد کشور تحمل کنند چرا که سال آینده هیچ مشکلی در زمینه تولید، تامین و صادرات پسته نخواهیم داشت.

کاهش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی در بازار لوازم خانگی از شنبه

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی از آغاز کاهش قیمت و ارزانی در بازار لوازم خانگی خبر داد و گفت: چهار برند مطرح لوازم خانگی قیمت محصولات خود را ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش داده‌اند و مردم می‌توانند از شنبه به آنها مراجعه کرده و نیاز خودشان را تامین کنند. لوازم خانگی یکی از پرنوسانان‌ترین بازارها در ماه‌های گذشته بود که متاثر از افزایش قیمت ارز و البته برخی سودجویی‌ها مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده بود، اما محمد طحان‌پور - رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی - در این باره به ایسنا گفت: از شنبه هفته آینده چهار برند مطرح داخلی و خارجی لوازم خانگی قیمت محصولات خود را کاهش می‌دهند و مردم می‌توانند از آنها کالاهای مورد نیازشان را خریداری کنند. وی افزود: افزایش قیمت‌ها و کاهش تقاضای ناشی از کاهش توان خرید مردم سبب شد تا این برندها نسبت به کاهش قیمت خود اقدام کنند و مسلما بقیه برندهای لوازم خانگی نیز همین کار را انجام می‌دهند چرا که نرخ ارز نیمایی که مورد استفاده این صنعت بود، کاهش یافته و برخی از صاحبان این صنعت به دلیل اینکه احتمال افزایش دوباره نرخ ارز را می‌دیدند، قیمت‌های خود را نگه داشتند اما طی ماه‌های گذشته نوسان چندانی را ندیدند و بنابراین قیمت‌های خود را کاهش دادند. طحان‌پور با اشاره به اینکه برندهای خارجی اعمال‌کننده کاهش قیمت آلمانی و ترکیه‌ای هستند، ادامه داد: در این شرایط سوال این صنف این است که خودروسازان چرا قیمت خود را کاهش نمی‌دهند چرا که اگر کاهش نرخ ارز نیمایی سبب شده تا هزینه‌های تولید لوازم خانگی کمتر شود، خودروسازان هم که مواد اولیه‌شان تا ۹۰ درصد با تولیدکنندگان لوازم خانگی یکی‌ است چرا کاهش قیمت نمی‌دهند کسی با آنها کاری ندارد. رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: از مردم درخواست می‌کنیم که به هنگام خرید لوازم خانگی، نیاز خود را از هر فروشگاه و مغازه‌ای تامین نکنند و حتما قبل از خرید پروانه آن را چک کنند و دوم اینکه قبل از خرید، لیست قیمت رسمی و شرکتی را با سربرگ و مهر و امضاء رسمی از فروشنده بخواهند و از آنهایی که ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش قیمت را اعمال کرده‌اند، خریداری کنند.

وی با بیان اینکه لوازم خانگی را مدت‌دار نخرید، تاکید کرد: برخی فروشگاه‌ها و مغازه‌های اجاره‌ای بدون پروانه وجود دارند که لوازم خانگی را زیر قیمت به مردم می‌فروشند و زمان تحویل کالا را یک ماه بعد یا حتی بیشتر اعلام می‌کنند، اما مردم توجه کنند که به هیچ‌وجه از آنها چیزی نخرند و حتما به فروشگاه‌ها و نمایندگی‌های معتبر مراجعه کنند.