آیا امریکا به سمت استقلال از عرضه جهانی نفت پیش میرود
تسنیم| امریکا در ۲۰۲۰ تبدیل به صادرکننده خالص نفت خام میشود و وزرای نفت اوپک مسوول آن هستند. به گزارش بلومبرگ، اداره اطلاعات انرژی امریکا اولین پیشبینی ماهانه نفت را منتشر کرد که باعث ترس وزرای اوپک شد، از سه ماهه چهارم سال امریکا بیشتر از وارداتش، نفت صادر خواهد کرد.
این مساله امریکا را بینیاز از زنجیره عرضه جهانی نمیکند و به این معنا نیست که این کشور دیگر از خاورمیانه و امریکای لاتین نفت نمیخرد یا از اروپا و آسیا محصولات پالایش شده وارد نمیکند. فقط نشان میدهد که تغییر بخش نفت امریکا از طریق استخراج نفت خام از لایههای سنگی شیل تمام نشده است. امریکا بخشی از این موفقیت خود را مرهون وزرای نفت اوپک است. در این شرایط، احتمالاً اعضای اوپک و متحدان آن برای جلوگیری از عرضه بیش از حد نفت به بازار، باید به کاهش تولید خود برای مدت طولانیتری ادامه دهند.
تا دسامبر 2020، اداره اطلاعات انرژی امریکا پیشبینی میکند که این کشور روزانه 1.2 میلیون بشکه نفت و محصولات نفتی بیش از واردات خود صادر خواهد کرد. تنها یک دهه پیش امریکا 9.4 میلیون بیش از صادرات نفت، واردات داشت. این یعنی یک تغییر بیش از یک میلیون بشکهای در جریان نفت طی یک دهه.
حرکت امریکا به سمت این وضعیت جدید با سقوط قیمت نفت در 2014 متوقف شد و دوباره در 2017 پس از اینکه صنعت نفت شیل هزینههایش را پایین آورد و اوپک تولید را کاهش داد، دوباره به راه افتاد.
افزایش تولید امریکا به خاطر استخراج نفت از شیل، دورنمای این کشور را تغییر داد. دو سال پیش وقتی اداره اطلاعات انرژی امریکا برای اولینبار یک پیشبینی برای 2018 منتشر کرد، تولید امریکا 9.44 میلیون بشکه در روز بود. حالا آمار آخرین ماه 2018، 11.8 میلیون بشکه است. با این حال امریکا همواره بزرگترین مصرفکننده نفت بوده است که از هر پنج بشکه تولید شده جهانی روزی یک بشکه را مصرف میکند. اگر پیشبینی اداره اطلاعات انرژی درست باشد، این کشور به زودی بزرگترین صادرکننده خالص هم خواهد بود. خارج از گروه اوپک فقط 5 کشور بیش از یک میلیون بشکه در روز نفت به دست میآورند: روسیه، کانادا، نروژ، قزاقستان و قطر. ولی بخش انرژی امریکا مستقل نیست. این کشور همچنان واردکننده صرف نفت خام برای تامین نیاز صنعت عظیم پالایشگاهی است و همچنان به نفت سنگین و سولفور بالای خاورمیانه، کانادا و اطراف کاراییب نیاز دارد و بیش از همیشه به بازار خارجی برای مقدار زیاد تولیدات اضافی پالایشگاههایش نیازمند است. از نظر اوپک و متحدانش، رشد صادرات امریکا مستقیما با فروش آنها رقابت میکند و میتواند مجبورشان کند به کاهش تولید ادامه دهند. توافق اولیه آنها برای کاهش تولید به منظور متعادل کردن عرضه و تقاضا قرار بود تا نیمه 2017 به هدف خود برسد، حالا تا نیمه 2019 ادامه مییابد و مذاکراتی برای تمدید آن نیز وجود دارد.
اوپک چه تشکری از امریکا دریافت کرده است؟ فقط توییتهای عصبانی دونالد ترامپ و تهدید به دعوی قضایی تحت قانون نوپک.