اخبار
سرانه مصرف محصولات پروتئینی ۳۶ گرم
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بطور متوسط هر ایرانی در سال ۹۷ میزان مصرف محصولات پروتئینی حیوانی ۳۶ گرم بوده است، گفت: تولید گوشت قرمز در سال ۵۷، ۳۹۷ هزار تن بود که تولید آن به ۸۶۰ هزار تن در سال ۹۷ رسیده است. به گزاش ایلنا، مرتضی رضایی معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از مراکز پرورش دام اصلاح نژاد شده اظهار داشت: وضعیت دامپروری کشور در مقایسه با سال ۵۷ بهبود داشته طبق آمار تولید شیر کشور که در سازمان فائو ثبت شده در سال ۵۷، دو میلیون ۶۲۰ هزار تن بوده که در سال ۹۷ به ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده است که این رقم ۴,۱ برابر بیشتر شده است. وی افزود: تولید گوشت قرمز در سال ۵۷، ۳۹۷ هزار تن بود که تولید آن به ۸۶۰ هزار تن در سال ۹۷ رسیده است. تولید مرغ ۱۶۰ هزار تن بود که در سال ۹۷ از مرز دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن گذشت. تولید تخممرغ در سال ۵۷، ۱۶۰ هزار تن در واحدهای صنعتی و روستایی بود که در سال ۹۷ به ۹۰۰ هزار تن رسیده است که این رقم با وجود شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بوده است و ۵.۶ برابر شده است. رضایی در ادامه تصریح کرد: تولید عسل هم ۶۶۰۰ تن در سال ۵۷ بود که به ۸۸ هزار تن در سال ۹۷ رسیده و ۱۳.۳ برابر شده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سرانه مصرف محصولات دامی گفت: سرانه مصرف شیر، گوشت قرمز، مرغ و تخممرغ ۱۵۰ کیلوگرم است. سرانه مصرف گوشت قرمز به تنهایی ۱۲ کیلوگرم، مرغ ۲۹ کیلوگرم، تخم مرغ ۱۱ کیلوگرم و عسل یک کیلوگرم است بطور متوسط هر ایرانی در سال ۹۷ میزان مصرف محصولات پروتئینی حیوانی ۳۶ گرم بوده است که این میزان بدون احتساب محصولات شیلاتی ۲۹.۵ گرم محاسبه شده است. رضایی در ادامه تصریح کرد: در سال ۹۷ در زمینه دام کک گوسفند و بز ۵۳ واحد جدید احداث شد که ظرفیت آنها ۳۳۰ هزار راس است در زمینه گاو و گاومیش هم ۶۰ واحد به ظرفیت ۱۱۰ هزار راس تاسیس شده است. ما در سه بخش پرورش بومی، خالص و آمیخته با نژاد بومی ۵۰ هزار راس دام تحت پوشش مدیریت اصلاح نژادی در سال ۹۷ داشتیم که تا افق ۱۴۰۰ به ۳۴۰ هزار راس افزایش خواهد یافت. همچنین ۴۶۰ هزار تن از بز شیری و ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز هم تا افق ۱۴۰۰ افزایش خواهیم داشت. معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: در سال ۹۷، ۶۰ هزار راس گوسفند تحت مدیریت اصلاح نژادی ارایه شده که تا افق ۱۴۰۰ به ۸۰۰ هزار راس خواهد رسید و میزان تولید شیر آنها به ۲۵۰ هزار تن و تولید گوشتشان به ۸۰ هزار تن میرسد. رضایی با اشاره به تولید نژادهای گاو دومنظوره خاطرنشان کرد: این نوع گاوها صفات بارزی دارند و گوسالههای پرواری آنها سرعت رشد بالاتری نسبت به نژادهای دیگر دارند. در سال ۹۷، ۲۸۰ هزار راس به صورت آمیخته با نژادهای بومی تولید شده که تا ا فق ۱۴۰۰ به بیش از یک میلیون راس خواهد رسید.
نرخ تولد در چین به کمترین رقم رسید
تعداد نوزادانی که در چین در ۲۰۱۸ به دنیا آمدند، پایینترین تعداد طی ۶۰ سال اخیر در این کشور بود . به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سی ان بیسی، طبق اطلاعات شرکت خدمات مالی چین، ویند اینفورمیشن، تعداد نوزادانی که در چین در ۲۰۱۸ به دنیا آمدند پایینترین تعداد طی ۶۰ سال اخیر در این کشور بود . چین گزارش داد که سال گذشته ۱۵,۲۳ میلیون تولد داشته که پایینترین حد از ۱۹۶۱ تاکنون است. ۱۱.۸۶ میلیون تولد در ۱۹۶۱ گزارش شده بود . طبق آمار ویند اینفورمیشن، آمار تولد سال گذشته ۱۱.۶ درصد کمتر از ۱۷.۲۳ میلیون سال ۲۰۱۷ بود . آخرین اطلاعات تولد در چین، جمعیت این کشور را ۱.۳۹۵ میلیارد نفر در ۲۰۱۸ نشان میدهد. این اطلاعات از اداره ملی آمار چین به دست آمده است. یعنی جمعیت ۳.۸۱ درصد در مقایسه با سال قبل رشد داشته است . همچنین دولت چین تخمین زده جمعیت آن در ۲۰۲۹ به بالاترین حد یعنی ۱.۴۴۲ میلیارد نفر برسد و یک سال پس از آن روند کاهشی در پیش گیرد ..
بودجه ۹۸ سازمان امور اجتماعی هیچ افزایشی نداشته است
رییس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: بودجه سال ۹۸ این سازمان نیز همانند سال ۹۷ بوده و افزایشی نداشته است. تقی رستموندی درگفتوگو با ایسنا، درباره بودجه سال ۹۸ سازمان امور اجتماعی اظهارکرد: بودجه سازمان امور اجتماعی کشور مانند سال ۹۷ است و برخلاف اینکه برخی نهادها و دستگاههای حوزه اجتماعی افزایش بودجه داشتهاند اما بودجه سازمان امور اجتماعی در سال ۹۸ هیج افزایش نداشته است. وی ادامه داد: سازمان امور اجتماعی یک سازمان ستادی، برنامهریز و ناظر تلقی میشود. تلاش کردیم در این وضعیت اقتصادی کشور مسائل اقتصادی را رعایت کنیم. البته نهادهای اجتماعی فعال به میزان اندکی افزایش بودجه داشتهاند ولی سازمان امور اجتماعی با افزایش بودجه همراه نبوده است. رییس سازمان امور اجتماعی کشور در پاسخ به این سوال که آیا بودجه تخصیص یافته به سازمان امور اجتماعی کشور برای سال ۹۸ کافی خواهد بود یا خیر؟ گفت: در وضعیت جاری کشور با لحاظ مشکلات و مضیقهها در حدی که بتوانیم کارهای ستادی را انجام دهیم، مدیریت میکنیم. اما اگر دولت میتوانست و در این حوزه دستش باز بود و به شورای اجتماعی کمک میکرد حتما تاثیرات بیشتری را شاهد بودیم. البته احتمال دارد در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس افزایش بودجه صورت بگیرد.
