اخبار

۱۳۹۷/۱۱/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۸۱۸۰

صنعت داروسازی در بحران

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: اگر طرح تحول سلامت فشار را روی دوش بیمه‌ها آورده بود و این همه بدهی صورت نگرفته بود، با نقدینگی که شرکت‌های دارویی می‌توانستند کسب کنند، مواد اولیه را قبل از خروج ترامپ از برجام تهیه می‌کردند و تولید را به حداکثر می‌رساندند. حیدر علی عابدی با اشاره به اینکه مشکلات دارویی کشور مربوط به نقدینگی و مشکلات مدیریتی است گفت: بودجه‌ای که برای وزارت بهداشت تعیین می‌شود حدود 30 هزارمیلیارد تومان آن مربوط به درآمد اختصاصی است. معنی این درآمد اختصاصی این است که هزینه درمان کسانی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند باید پرداخت شود یعنی کسانی که بیمه سلامت یا تامین اجتماعی هستند یک مقدار را بیمه پرداخت می‌کند و باقی را بیمار می‌پردازد. بنابراین کسی که باید به بیمارستان‌ها پول دهد بیمه‌ها هستند. زمانی که بیمارستان این هزینه را دریافت می‌کنند، هزینه داروساز، داروخانه، شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی را می‌دهند بنابراین زمانی که پول‌ها دستشان آمد شروع به برنامه‌ریزی و توسعه کارخانه‌هایی که برای تولید داروها دارند می‌کنند. نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: زمانی که این سیکل معیوب شود یعنی بیمه‌ها نتوانند به تعهدات خود عمل کنند به عبارت دیگر اگر بیمارستان‌ها پول به طلبکاران خود یعنی داروخانه‌ها و شرکت‌های دارویی ندهند، مشکل ایجاد خواهد شد. اگر طرح تحول سلامت فشار را روی دوش بیمه‌ها آورده بود و این همه بدهی صورت نگرفته بود، مسلما با نقدینگی که شرکت‌های دارویی می‌توانستند کسب کنند، مواد اولیه را قبل از خروج ترامپ از برجام تهیه می‌کردند و با این مواد اولیه، تولید خود را به حداکثر می‌رساندند یا حتی قسمتی از تولیدات را به خارج از کشور نیز صادر می‌کردند. او به خانه ملت گفت: متاسفانه صنعت دارو را به دلیل بدهی که بیمه‌ها به مراکز بهداشتی درمانی کشور دارند زمین‌گیر کردیم.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سوال که آیا درست است که دولت بودجه خوبی برای تامین مواد اولیه نداده گفت: دولت بودجه‌بندی می‌کند و به بیمه‌ها برای آن دسته از هزینه‌هایی که نمی‌توانند پرداخت کنند کمک می‌کند و بیمه‌ها طبق نظمی که وجود دارد به طلبکاران خود پول پرداخت می‌کنند . این طلبکاران کسانی هستند که منجر به شبکه تولید دارو می‌شود.

خبر مهم برای مشمولان آماده به خدمت

سازمان وظیفه عمومی ناجا اعلام کرد: مشمولان دارای برگ آماده به خدمت که تمایل دارند در ماه‌های بهمن و اسفند سال جاری اعزام شوند، هرچه سریع‌تر برای تعجیل تاریخ اعزام به خدمت خود، اقدام کنند. سازمان وظیفه عمومی ناجا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده با نیروهای مسلح و ایجاد ظرفیت آموزشی محدود برای اعزام به خدمت به تاریخ بهمن و اسفند ماه سال جاری، کلیه مشمولان دارای برگ آماده به خدمت، در صورت تمایل به اعزام به خدمت در ماه‌های بهمن و اسفند سال جاری، می‌توانند از طریق دفاتر خدمات الکترونیک (پلیس+۱۰) اقدام کنند. در این اطلاعیه آمده است: مشمولانی که در مهلت یک ساله تعیین تکلیف وضعیت خدمتی خود هستند و تمایل دارند هرچه سریع‌تر به خدمت سربازی اعزام شوند، می‌توانند با ارایه مدارک مربوطه به دفاتر مذکور برای ثبت درخواست خود اقدام کنند که با هماهنگی سازمان وظیفه عمومی بتوانند در سال جاری به مراکز آموزش اعزام شوند. با توجه به اینکه در سال آینده اعمال محرومیت‌ها و محدودیت‌های اجتماعی برای مشمولان غایب بیشتر می‌شود، از این رو ضروری است این دسته از مشمولان هرچه سریع‌تر وضعیت خدمتی خود را در سال جاری مشخص کنند.