دستور رهبر معظم انقلاب برای اصلاح ساختار کشور در ۴ ماه آینده
خروج از برجام، هدف امریکا برای تحمیل فشار اقتصادی به ایران است
رییس مجلس دهم از دستور مقام معظم رهبری برای اصلاح ساختار کشور ظرف چهار ماه آینده خبر داد. خبری که ظهر روز گذشته ابتدا در خانه ملت و بلافاصله پس از آن در سایر خبرگزاریها و سایتها بازتاب پیدا کرد و در زمان کوتاهی در شبکههای اجتماعی بازنشر شد.
علی لاریجانی که در جلسه شورای اداری استان قم صحبت میکرد با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری تاکید کردند در چهار ماه آینده در کشور اصلاح ساختاری داشته باشیم که به تغییر بودجه نیز میانجامد، از همه دستگاهها، ارگانها و نهادها خواست تا شرایط کشور در دوران حساس فعلی را درک و تلاش کنند تا نقش خود را در عبور از چالشهای پیش رو ایفا کنند. .
لاریجانی خاطرنشان کرد: ۲۲ بهمن اتحاد و همبستگی داشته باشیم، به گونهای که امریکا بفهمد از ماجراجویی دست بردارد و شاهد راهپیمایی شکوهمند تاثیرگذار باشیم.
وی افزود: هدف امریکا در خروج از برجام تحمیل یک فشار اقتصادی بیسابقه به ایران است تا از این طریق جلوی پیشرفت و توسعه کشور را بگیرد، امریکا بهدرستی از نبوغ ویژه ایرانیان و همچنین منابع عظیم موجود در کشور آگاهی دارد. با برجام بار بزرگی از فشار اقتصادی سالهای قبل در کشور برداشته شد، اما با خروج امریکا از این پیمان بار بخشی از فشارهای سابق برگشته است.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: امریکا صرفا با این هدف از برجام خارج شد تا با این کار از حرکت رو به توسعه و ترقی ایران جلوگیری کند. سیاست و هدف کنونی امریکا از برگزاری کنفرانسهای مستمر ضد ایرانی در مناطق مختلف جهان، تاثیرگذاری در رفتار بینالمللی ایران و عدم موفقیت کشور در یارگیریهای بینالمللی است. دست کشیدن ایران از حمایت جبهه مقاومت اسلامی بر اثر تحریم و فشارهای اقتصادی از راهبردهای دیگر امریکا در خروج از برجام و فشارهای اقتصادی است.
لاریجانی با اشاره به تئوری معامله بزرگ قرن تاکید کرد: تئوری معامله بزرگ قرن زمانی عملیاتی شده و روابط کشورهای اسلامی با اسراییل عادیسازی میشود که محور مقاومت اسلامی تضعیف یا از بین برود، امریکا میخواهد با اعمال فشارهای اقتصادی، ایران حمایت خود را از جبهه مقاومت اسلامی قطع کند.
امریکا به دنبال ایجاد ناامنی از طریق مشکلات اقتصادی و معیشتی است
وی در بیان راهبردهای دیگر امریکا ابراز کرد: ناامن کردن کشور بر اثر مشکلات اقتصادی و معیشتی راهبرد دیگر امریکا از اعمال تحریمهای اقتصادی است، امریکا با افزایش تحریم و فشار اقتصادی میخواهد انگیزههای ایذایی امنیتی در ایران به وجود بیاورد، اعزام تروریستهای تکفیری به کشورهای شرقی ایران از نمونههای بارز این راهبرد فعال امریکا است.
لاریجانی ایجاد حس یأس و ناامیدی را راهبرد مهم و دیگر امریکا از فشارهای اقتصادی دانست و اضافه کرد: ایجاد حس یأس و ناامیدی و ترسیم آیندهای نامشخص از وضعیت کشور از دیگر اهداف فشار اقتصادی امریکا و خروج آنها از برجام است.
رییس مجلس اهداف امریکا از فشارهای اقتصادی و تسلیم ایران در برابر خواستههای آنها را کوتاهمدت قلمداد کرد و گفت: یکی از ویژگیهای توطئههای اخیر امریکا این است که آنها برای رسیدن به اهداف خود عجله عجیبی دارند چراکه میدانند اگر مدت راهبرد و زمانبندی پیشبینیهای صورت گرفته طولانی شود اثرگذاری خود را از دستداده و به شکست منتهی میشود، بنابراین زمان راهبرد را کوتاه میگیرند.
لاریجانی وجه مثبت تحریمهای اقتصادی را مورد توجه قرارداد و گفت: تحریمهای امریکا میتواند فرصتی برای علاج نقاط ضعف در بخش اقتصاد و تولیدی کشور باشد. حقیقت این است که کشور در حوزه مباحث اقتصادی مشکل دارد و در تمام زنجیرههای تولید کشور وابستگی به خارج وجود دارد، در برخی از زنجیرهها تا ۷۰ درصد تکنولوژی بومی است، اما صد در صد مستقل نیست.
تامین نیازهای اساسی مردم راهبرد مقابله
با امریکا باشد
نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به پیشرفتهای بخش دفاعی کشور عنوان کرد: پیشرفتهای این بخش میتواند به الگویی برای سایر بخشها بهویژه بخشهای اقتصادی و تولیدی تبدیل شود، از ظرفیت تحریمهای اقتصادی میتوان برای استقلال اقتصادی کشور استفاده کرد. تامین نیازهای اساسی مردم راهبرد مسوولان در برابر راهبرد اقتصادی امریکا باشد. روشهای غلط اقتصادی در تامین نیازهای اساسی مردم اصلاح و تغییر کند.
او ادامه داد: وقتی مشکل آب در کشور وجود دارد باید سراغ توسعه آبیاری تحتفشار و آبخیزداریهای متناسب رفت همچنین از محل صندوق توسعه ملی اعتبارات ویژهای برای این بخش در بودجه سال ۹۸ در نظر گرفته شده است و کشت گلخانهای باید در استان قم توسعه پیدا کند.
رییس مجلس دهم ابراز کرد: باید بخش فنی حرفهای در قم مورد حمایت قرار بگیرد، امروز کشور به افراد متخصص و ماهر در بخشهای مختلف نیاز دارد، برای سرمایهگذاری در اشتغال خرد از محل صندوق توسعه ملی بودجه قابل توجهی به ویژه در سطح روستاهای کشور در نظر گرفتهشده است. سال گذشته نیز ۲ هزار میلیارد ریال به کمیته امداد کمک شد، اما امسال این رقم به ۵ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
لاریجانی ادامه داد: تسهیل در مسیر سرمایهگذاری و ایجاد پنجره واحد سرمایهگذاری عملیاتی شود که استان قم میتواند در این زمینه نمونه و الگویی در کشور باشد، زمینه ماندگاری زائران در قم با سرمایهگذاری و توسعه زیرساختها ممکن میشود. تشکیل شورای معادن در سطح استانها و تفویض اختیارات لازم به این بخش میتواند زمینههای اشتغال و توسعه اقتصادی استانهای کشور را فراهم کند.
او اضافه کرد: توسعه دولت الکترونیک برای کاهش فساد و رانت اداری ضروری است، زیرساختهایی در این زمینه ایجاد شده اما هنوز ارتباط و تعامل درستی بین سامانههای دولت الکترونیک برای استفاده عموم مردم شکل نگرفته است، قم میتواند در این زمینه شهری نمونه در سطح کشور باشد.
لاریجانی با هشدار به مسوولان کشور در شکل و نحوه موضعگیری با توجه به شرایط حساس کنونی گفت: مشاجرات و اختلافات سیاسی، فرهنگی و حزبی نباید به بهای سوءاستفاده دشمنان تمام شود، جهتگیری مسوولان در موضعگیریها باید به سمت امریکا باشد و وفاق داخلی و وحدت درونی اولویت تمام مسوولان و گروههای داخلی قرار گیرد.